Gw-Service
Local time
20:28
Wyróżnione treści
0
Punkty reakcji
5

Ostatnia aktywność Wiadomości Wyróżnione treści O sobie

• Gw-Service
      Update z dziś, pozbyłem się już menu GRUB-a i z maszyny fizycznej i VM-ki, niestety nadal system nie wstaje. Teraz wykonałem pełny scan i fix dysku C i D na fizycznej maszynie i leci kolejny export do vmdk.
    • Gw-Service
      Zgodnie z prośbą @Silas Mariusz spróbowałem odpalić dyski w VMware Workstation i niestety to samo. Nie mam zielonego pojęcia dlaczego wyskakuje ten GRUB z Ubuntu, nie umiem sobie przypomnieć czy kiedy kolwiek instalowałem na nim Ubuntu na dysku...
      • Zrzut ekranu 2025-08-19 223948.png
    • Gw-Service
      Tak dokładnie. Przez ostatni czas sprawdziłem czy dyski się montują poprawnie, jak je np. dołożę do Virtualki z Windows Server co też mam w VS i działają bez problemu. Jeszcze wpadłem na pomyśl żeby podpiąć cd z obrazem W11 pro i zrobić na tej...
    • Gw-Service
      Nie, nie próbowałem. Ale jak skopiowałem na QNAP-a pliki to już normalnie się zaimportował. Podejrzewam że to bardziej wina kieszeni. Teraz wszedłem do Bios-u tej maszyny wirtualnej i mam taki komunikat. Zmieniłem mu w Bios-ie na dysk UFEI i...
      • Zrzut ekranu 2025-08-19 202542.png
      • Zrzut ekranu 2025-08-19 203918.png
    • Gw-Service
      Nie Panowie, powoli. Ja nie eksportowałem vmki, tylko PC -> do vmdk. Snapy na PC nie leciały nigdy z C, tylko za pomocą HDP leciał dysk D: do tego samego NAS-a. Nie @Silas Mariusz tego Della mam od początku i od początku były tu dwie 512 SSD...
    • Gw-Service
      Wiesz co mam w zasadzie tam jeszcze jedną wirtualkę z Windows Server 2022 (do testowania itd...) i z niej się snapy robiły. Oprócz tego jeszcze zainstalowany Ubuntu linux station. Rozwiń posprzątane ??
    • Gw-Service
      Witam, maszynę udało mi się zaimportować. Wystarczyło pliki przenieść na QNAP-a. I maszyna się zaimportowała ale niestety nie wstaje. Teraz mam taki komunikat.
      • Zrzut ekranu 2025-08-19 173010.png
    • Gw-Service
      Gw-Service napisał nowy temat.
      Witam Panowie, mam pewien problem i w sumie nie znalazłem odpowiedzi ani na forum, ani w internecie ogólnie. Chciałem swój komputer Windows 11 Pro przenieść do maszyny wirtualnej na QNAP TS-473A. Stworzyłem .vmx, .vmdk za pomocą WMware vCenter...
      • Zrzut ekranu 2025-08-19 125314.png
      • Zrzut ekranu 2025-08-19 125341.png
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…