1. Ice

NAS do szafy Rack

Po to jesteśmy. Zdeptać nadzieję i zniszczyć ;) bierz tower i jest ok.
  2. Ice

NAS do szafy Rack

Moim zdaniem wg mnie jak chcesz mieć obok plantację Maryśki i potrzebujesz czymś dogrzać - świetny pomysł :)
  3. Ice

Artykuł Sterownik bramy Zigbee (Lepsze niż Meross MSG100)

Generalnie te wszystkie dupsy na Zigbee działają lepiej niż na WiFI, tak przynajmniej w moim środowisku domowym wychodzi.
  4. Ice

Dyskusja VPN And QNAP again ? ....

W ustawieniach rtorrent zmień na inny i ta sama zasada - nie ma znaczenia jaki port.
  5. Ice

No to kierujesz sobie port 42000 w dostawcy VPNa, potem u siebie na routerze też 42000 na wewnętrzny adres IP Qnapa - do tego wszystkiego potrzebujesz zewnętrze IP.
  6. Ice

Ja doskonale wiem do czego jest VPN - ale dzięki za krótkie wyjaśnienie. Moje pytanie - po co Ci przekierowanie portów?
  7. Ice

Cześć Ziomek. Nie wiem jak sobie wyobrażasz otwieranie portów za VPNem. Bo w VPN chodzi o to, żeby się ukryć a Ty niby chcesz się ukryć, a z drugiej strony pokazujesz gdzie jesteś. Dla mnie to nie ma sensu. Standardowo rtorrent nasłuchuje na 42000. Z pozdrowieniami
  8. Ice

Dyskusja Rozmiar zdjęć w QuMagie

@tomekbady48 RIP to Rest In Peace. SiewcaRyżu to nazwa użytkownika, natomiast Anno Domini 2023 rok w którym dostał bana, tudzież umarł.
  9. Ice

Lokalnie lub zewnętrzne IP.
  10. Ice

Nie bawiłem się TS233, ale NAS na ARMie nie należy do demonów szybkości.
  11. Ice

RiP SiewcaRyżu AD2023.
  12. Ice

Wiedza Test

Ziom
  13. Ice

Dyskusja Pomocy - z USB do TS-464

No problem at all. Szanujemy ludzi, którzy nie są roszczeniowymi gówniakami i potrafią normalnie pogadać. Po to tu jesteśmy, po to nam Silas płaci po 15k miesięcznie :) Na pewno nie robimy tego pro bono ;p