-
Dyskusja Replikacja ISCSI - QTS 4.3.6
W jaki sposób mogę zainstalować SnapSync jeżeli nie widzę go dostępnego w aplikacjach napisali że jest do QuTS. Chyba nie jest przewidziany do QTS 4.3.6.2441 ? Czy znajdę jakieś oprogramowanie dla mojego Qnapa?- itgryf
- Post #3
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja Replikacja ISCSI - QTS 4.3.6
Dzień dobry Mam pytanie w jaki sposób mogę wykonać replikacje udostępnionych zasobów ISCSI LUN na serwerach TS-1679U-RP z QTS 4.3.6.2441 Znalazłem taki artykuł: Remote replicate iSCSI LUN and Shared Folder using SnapSync on QNAP Enterprise Storage ale nie mam oprogramowania SnapSync Serwer...- itgryf
- Temat
- iscsi qts replikacja
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
TS-1270U-RP max size HDD - 16TB ?
Kupiłem dwa dyski na próbę i qnap zobaczył pełną pojemność. Zrobiłem RAID 1 wygląda ok. Domówiłem kolejne 10. kurier dostarczył, jak znajdę chwilę to włożę i dam znać. W podobnym temacie: Mam jeszcze jeden model Qnap TS-1679U-RP i w środku 16 dysków 4 TB. Kończy mi się miejsce na nim i...- itgryf
- Post #5
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Niestety jest spore ryzyko w zakupie 12 dysków o takiej pojemności i później gotować z nich zupę :)- itgryf
- Post #3
-
Witam Mam TS-1270U-RP - w karcie zgodności wielkość dysków to 12TB. Czy podejmował ktoś próby włożenia 16TB dyski? Pytam, gdyż mam dyski 16TB w cenie 12TB. Nie wiem, czy zakup jednego dysku 16TB wyjaśni sprawę, czy Qnap jak zobaczy rozmiar 16TB to utworzy z 12 dysków pełny rozmiar macierzy?- itgryf
- Temat
- dyski dysków pojemności
- Odpowiedzi: 5
-
Pomoc SERWER NFS na QNAP
Nie wiem która z tych rzeczy zadziałała: 1. Utworzyłem udział małymi literami 2. nie modyfikowałem uprawnień, zostawiłem je default, choć wcześniej też takie ustawiałem. 3. wyłączyłem kosz. Zadziałało.- itgryf
- Post #3
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Pomoc SERWER NFS na QNAP
Witam Mam problem konfiguracją serwera NFS na QNAP TS-1679-RP wersja oprogramowania 4.3.3 0174 Włączona usługa NFS v2/4 i v4. Rodzaj uprawnień: Dostęp hosta NFS Host IP wpisuję adres Clienta NFS Zezwolenie odczyt/zapis Opcja ograniczenia użytkownika głównego: do wyboru: 1. ROOT_SQUASH 2...- itgryf
- Temat
- nfs serwer
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja Pamięć podręczna
Postaram się podać więcej informacji i opisać moje wątpliwości. Posiadam bazy: kilka SQL do 4 GB, większość baz Firebird od kilku GB do 45 GB pojedyncze bazy. Systemy z większymi bazami powyżej 30GB kuleją, obecnie są na dyskach SSD w RAID5. Nowe Środowisko: WMvare 2x Esxi, 1x QNAP TES-1885U...- itgryf
- Post #4
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Pamięć podręczna
Witam wszystkich Przebudowuje swój serwer pod trzymanie baz danych, zależy mi na optymalizacji prędkości i mam pytanie jakie są dobre praktyki: Czy jest sens używać pamięci podręcznej jak wszystkie dyski używam SSD? W pamięci podręcznej SSD PCIe posiadam 4 dyski 500GB M.2 PCIe NVMe które mogę...- itgryf
- Temat
- karta rozszerzeń nvme pamieć pamięć podręczna raid ssd
- Odpowiedzi: 3
-
Dyskusja TES-1885U + QM2-4P-342 nie widzi Samsung 500GB M.2 PCIe NVMe 970 EVO Plus
Niestety chyba problemu nie rozwiązałem, myślałem, że dopatrzyłem się różnicy w interface ale jest identyczny. Dyski są M.2 NVMe 3.0x4 oraz karta również M.2 NVMe 3x4. Więc zgodność interface oraz protokołu jest zachowana. Na stronie QNAP znalazłem informacje, że karta QM2-4P-342 działa tylko...- itgryf
- Post #4
-
Dyskusja TES-1885U + QM2-4P-342 nie widzi Samsung 500GB M.2 PCIe NVMe 970 EVO Plus
Witam Tak jak w temacie Mam problem z dyskami Samsung 500GB M.2 PCIe NVMe 970 EVO Plus. System widzi 4 puste banki pamięci z karty QM2-4P-342 oznacza je P0S1, P0S2, P0S3, P0S4 Jest zgodność pomiędzy TES-1885U i QM2-4P-342 Nigdzie w dokumentacji nie znalazłem zgodności z Dyskami Samsung 500GB M.2...- itgryf
- Temat
- color dyski karta karta rozszerzeń nvme qm2-4p-342 system
- Odpowiedzi: 3
-
Dyskusja TS-251 i Netis WF2190
Kupiłem tą kartę, niestety porażka, nan inną Tenda działa idealnie niestety jest wolna więc wybór padł na netis WF2190 z rekomendowanej listy Qnap. Po włożeniu karty system ją wykrywa, karta widzi sieci lecz nie chce z nimi się łączyć. Po wpisaniu hasła sieć znika i się pojawia co kilka sec...- itgryf
- Post #22
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Dyskusja Linux Station - problem z zainstalowaniem Ubuntu, instalacja staje na 51%
Miałem ten sam problem w TS-453A 51% i koniec, nie pomagało odinstalowanie HD Station, wyłączanie usług restarty, zmiany interface... Cały dzień rezałem serwer próbując różnych zabiegów opisanych na przeróżnych forach. Problem "51%" jest dość powszechny i każdemu pomaga co innego. W moim...- itgryf
- Post #4
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Dyskusja Jak połaczyć CloudLink z GLPI
Niestety brak adresu publicznego, internet z LTE więc marne szanse. Dlatego chciałem skorzystać z dobrodziejstwa qlinka.- itgryf
- Post #3
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Jak połaczyć CloudLink z GLPI
Witam, mam pytanie czy jest możliwość połączenia CloudLinka z usługą GLPI aby była dostępna na zewnątrz. Powód: Brak stałego adresu IP - sieć na LTE Plus jakieś takie rozwiązanie? np: myQNAPcloud service ?? Model serwera: QNAP TS-453A jakieś takie rozwiązanie? h t t p s...- itgryf
- Temat
- cloudlink ts-453a
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)