Recent Content by Karol

1. Karol

Cześć

Mam TS-253A + 16 GB + 4 TB
  2. Karol

Pomoc Jaki antywirus na QNAP'a

Wiem co jest w Google Chciałem zapytać was o zdanie....
  3. Karol

Pomoc Jaki antywirus na QNAP'a

Jestem po zakupie mojego QNAP'a Chciałbym zapytać jak zabezpieczacie swoje serwery ? Jakich antywirusów używacie ? Czy darmowe czy płatne ? ClamAV to raczej za mało. Model serwera: QNAP TS-253A
  4. Karol

Pomoc Czy można rozszerzyć NAS o ORACLE i JBOSSa

Sprawdziłem 16 GB u mnie też działa bez problemu. A Jboss nie jest konieczny skoro mogę używać Tomcata :) i jeszcze instaluje go QNAP p Do oracle jeszcze nie dotarłem.
  5. Karol

Ale super. W końcu zdecydowałem i wezmę TS-253A Jeśli z tym procesorem zadziała 16 GB to cudownie. Będzie wszystko śmigać. Czekam na informację czy w poniedziałek Twój NAS widzi 16 GB Rozumiem, że zamówiłeś 2 kości po 8 GB ?
  6. Karol

Cześć

Witam wszystkich na forum :)
  7. Karol

Pomoc Container Station - Oracle XE

Dokładnie na tym samym QNAP'ie, będę instalować tą bazę na początku lipca i dam znać. Jak już coś zrobiłeś to też podziel się spostrzeżeniami...
  8. Karol

Dzięki za podpowiedz. Nie pracowałem jeszcze z NASami. Zobaczymy jak będzie. To, że w środowisku QNAP nie jestem w stanie doinstalować Oracla i tym podobnych rzeczy to wiem. Mam nadzieje, że uda się to zrobić poza tym środowiskiem i będzie śmigać.
  9. Karol

A myślisz, że z Oracle nie będzie problemu ? Z podłączeniem się do bazy, konfiguracją i pracą ?
  10. Karol

Witam Jestem przed zakupem pierwszego NAS dla swojej własnej pracy programistycznej. Najprawdopodobniej będzie to TS-251-4G I teraz moje pytanie. Czy poza funkcjonalnością jaką oferują NASy ktoś z was próbował na nich odpalać bazę Oracle lub stawiać serwer Jboss ? Lokalnie na Windowsach czy...