Recent Content by kazikskrz

1. kazikskrz

Pomoc qBittorent v4.4.5 Problem

Działa. Dziękuję
  2. kazikskrz

Pomoc qBittorent v4.4.5 Problem

mam podobny problem. Z większości trackerów mam status Stalled. Jak to naprawić?
  3. kazikskrz

Pomoc QSync Problem z aplikacją na Androida

Nie wiem jakie macie problemy ale u mnie na Samsung A525G oraz S10e w wersji Qsynca 1.4.14.0510 wszystko działa znakomicie.
  4. kazikskrz

Pomoc Qsync/Qbelt - brak synchronizacji na PC/Mobilnie

U mnie podobnie. Działało a od około miesiąca przestalo na PC i androidzie poza siecią LAN. Qfile za to działa poprawnie. Ci może być przyczyną?
  5. kazikskrz

Pomoc QSync Problem z aplikacją na Androida

Ja także mam ten sam problem na telefonie z Androidem
  6. kazikskrz

Pomoc Straming muzyki przez HDMI z QFile

Doinstalowałem MUSIC STATION i nagle po HDMI zaczął płynąć dźwięk jak chciałem. Wszystkim za pomoc.
  7. kazikskrz

Pomoc AdGuard Home/PiHole jako lokalny DNS

nic mu nie zmieniałem, ustawiłem wszystko standardowo i użycie CPU średnio 3,5% więc chyba ok. Pytanie jak zrobić DHCP serwer? Gdy klikam na Enable DHCP Server to nic się nie dzieje. Żadnego nawet powiadomienia. Wiem, że jednym z kryteriów jest stały adres IP ale to oznaczyłem tworząc kontener w...
  8. kazikskrz

Ja nie jestem jeszcze tak zaawansowany jak wy ale dałem tu tę informację gdyby ktoś tego nie wiedział
  9. kazikskrz

Dziś postawiłem AdGuarda w Dockerze tym sposobem https://github.com/AdguardTeam/AdGuardHome/wiki/Docker Wystarczyło połączyć się przez SSH z QNAPem i wpisać tę komendę: docker pull adguard/adguardhome Pojawił się wtedy na liście Kontenerów i odpaliłem normalnie.
  10. kazikskrz

PiHole właśnie tak mam - bridge na dockerze. Ale nie wiem dlaczego nie mogę do ustawić jako DHCP serwer. Ten QNAPowy jest jakiś ubogi. a W PiHole mam komunikat "FTL failed to start due to process is missing required capability NET_ADMIN" i nie startuje przydzielanie adresów. Podoba mi się...
  11. kazikskrz

a może taki trick? <[ AdGuard Home ] [ 0.105 ] Network-wide ads & trackers blocking DNS server - QNAP NAS Community Forum>
  12. kazikskrz

Serio nic nie da się z tym zrobić poza VM? A może Docker? PiHole zrobiłem na dockerze ale jakoś mi nie pasuje i wolę AdGuarda
  13. kazikskrz

Witam. Zainstalowałem z AppCenter AdGuard Home ale nie mogę z niego korzystać ponieważ system QNAP działa jako DNS na porcie 53. W ustawieniach AdGuard można jedynie zmienić na jakiś inny ale to nie będzie działać z klientami Windowsa. Do testów włożyłem dodatkową kartę USB WiFi z własnym...
  14. kazikskrz

Pomoc QVR Pro - zarządzanie zdarzeniami.

A ja zapytam o detekcję ruchu skoro się tym bawisz. Ja ustawiłem nagrywanie po wykryciu ruchu i to się wyzwala poprawnie ale nagrywa potem cały czas. Jak ustawić aby nagrywało 5 sekund przed detekcją i 5 sekund po zaniku detekcji?
  15. kazikskrz

Pomoc Straming muzyki przez HDMI z QFile

Podłączyłem prawidłowo. Mam ich 4x HDMI i sprawdzałem na dwóch różnych, do których wcześniej podłączałem RPi przełączając oczywiście na dane źródło. RemoteES nie działa z tym modelem prawidłowo, jedynie kilka funkcji ale bez zmiany Volume czy przeglądania zasobów DLNA jest bezwartościowe. Stąd...