Recent Content by krzycho1989

1. krzycho1989

Pomoc Kopie backup i migawki na dwóch serwerach NAS

Cześć mam pytanie odnośnie kopii zapasowych i migawek. Sytuacja wygląda na stan dzisiejszy tak: Mam TS-464 do danych firmowych i TS-251A do danych prywatnych. Na TS-464 mam: 2xM.2 na system i 2x HDD na dane (16TB dyski) wszytko RADI1. Na TS-251A trzymam sobie dane prywatne (2xHDD 3TB RAID1)...
  2. krzycho1989

Pomoc Udostępnienie folderu z widoczną tylko ścieżką do tego folderu

Cześć. Tworzę uprawnienia i użytkowników. Mam strukturę folderów taką:: Folder Główny (folder współdzielony) - podfolder1 - folder docelowy11 - folder docelowy12 - folder docelowy13 - folder docelowy14 - folder docelowy15 -...
  3. krzycho1989

Pomoc BACKUP (KOPIA) z qnapa w systemie QTS hero na QNAP z QTS

Cześć. Mam 2 QNAPy TS-464 8GB ram (dyski 2xM2 na system i 2xHDD16TB na dane) Zastanawiam się nad wgraniem na niego QuTS hero z powodu szybszego sprawdzania dysku po ewenualnym ponownym uruchomieniu. Pytanie czy jeżeli na tym TS-464 będzie QuTS hero to czy będę mógł wykorzystać drugi nas jakim...
  4. krzycho1989

Pomoc System do zarzadzania projektami na QNAP

Cześć, czy istnieje w QNAP jaks aplikacja do zarzadzania projektami coś jak asana albo jira? Chodiz o to, żeby na qnapie można było dzielić robotę na zespoły w firmie i rozdzielić zadania i otrzymywać zwrotne informacje czy dane zadania zostały wykonane i kiedy i przez kogo?
  5. krzycho1989

Jaki sprawdzony UPS do QNAP, routerów itd

A jak z trwałością baterii i możliwościa jej wymiany?
  6. krzycho1989

Jaki sprawdzony UPS do QNAP, routerów itd

Jak w temacie. Szukam w końcu jakiegoś UPS do qnapa. UPS mnjeszcE obslugiwac: - QNAPa 5 dyskowego - rejestrator kamer plus z 10 max 16 kamer - router - 3 switche - 1 switch POE Wybór jest dość duży, a nie siedzę w temacie. Liste kompatybilności mogę sobie sprawdzić to nie problem. Bardziej...
  7. krzycho1989

zmiana starego NAS na mocniejszy (lub na serwer) - małe biuro projektowe

Na początek muśle o max 2x14TB w raid1. Czyli musialbymiec 14GB ramu? Czyli ts-464 ktory ma max 16GB jest na styk? Dobrze to rozumiem? Czyli lepiej może by było nie robić cache tylko po prostu ssd na dane? Plus kopie na Hdd?
  8. krzycho1989

Mam jeszcze kilka pytań. Czy na tych serwerach które wymieniłem mozna instalować zwykły QTS czy tylko QTShero? Lepszy zwykły QTS czy QTS hero? Pytam ponieważ natknąłem się jeszcze na taką tabelę na stronie QNAPa (Pamięć podręczna na SSD | Większa prędkość operacji we/wy pamięci masowej | QNAP)...
  9. krzycho1989

Nawet nak nie używałbym Qtiera to lepiej mieć pomad 16GB ramu? Nie wiem jak to działa na QNAP. Na komputerze po prostu jak wiem jakie mam aplikacje i ile one moga zużywać i wiecej nie potrzebują. Na PC gdzie mam 64gb rzadko przekraczam 32. Jedynie w przypadku gdy mam program do wizualizacji on...
  10. krzycho1989

Pozwolę sobie podpoiąć się pod temat. Tez mam biuro projektowe jak kolega. Czy jest sens pakować się w tego TSV-h474? Ma to jakies wymierne korzyści? Ja zastanawiam sie miedzy ts-464 a TS-473A. Ewentualnie wersje na 6 zatok. Pojemność dyskow raczej nie ma dla mnie az takiego znaczenia bo...
  11. krzycho1989

Pomoc Jak to jest z tymi dyskami SSD / M2. Czy jest znaczna poprawa szybkości dostępu do danych. Jaka konfiguracja najkorzystniejsza?

Cześć. Przeglądam różne opinie i już się zaczynam w tym gubić. Mój QNAP 2-dyskowy na którym są 2 HDD 3TB WD RED działające w RAID1 jest już powoli zapełniony więc myślę nad czymś nowszym. Mam zamiar kupić 2 dyski HDD i znowu połączyć je w bezpieczny RAID. Mam firmę projektową (architektura/...
  12. krzycho1989

Jaki NAS jako główny do biura, pierwszy TS-251A jako kopia danych.

Ok, a co z tym drugim NAS? Jaki byście polecili w moim przypadku bo nie wiem na co się nastawiać? Acha i jeszcze mam pytanie odnośnie RAID 5 czy jest duża różnica w odczycie/zapisie w stosunku do RAID1?
  13. krzycho1989

Ogólnie dokupienie dodakowego QNAPa to kwestia czasu, niedalekiej przyszłości, bo dyski są już zapełnione w 70%. Fakt jest taki że część tego zajmują migawki ale mimo wszystko do roku muszę coś kupić. Co do kamer, skoro musiałby to być specjalny do tego QNAP do którego trzeba będzie extra...
  14. krzycho1989

Cześć. Mam w domowym biurze TS-251A. Obecnie prowadzę biuro dwuosobowe w branży projektowania (budownictwo) i wykorzystuję NAS TS-251 do gromadzenia danych i pracy na plikach. Odbywa się to tak, że mamy dwa komputery w jednej sieci plus laptop i po prostu otwieramy pliki z NAS (nie kopiując...
  15. krzycho1989

Pomoc Praca zdalna pracowników, jak najlepiej to rozwiązać

A kto wie j w ajki sposób udostępnić komuś folder do synchronizacji przez Qsync ale w taki sposób że nie jest fo folder współdzielony, tylko jeden z folderów znajdujący się w folderze współdzielonym, a do reszty nie ma on dostępu?