Recent Content by m1si0

1. m1si0

Pomoc Notes Station / Qnotes 3 - czym zastąpić?

Czy ktoś może ma jakiś patent czym to ustrojstwo można zastąpić? Mam już dość ciągłych problemów - a to zniknęły wszystkie notatniki, nie działa synchronizacja / zapisywanie, na telefonie nie da się wyszukiwać bo wychodzi z aplikacji, nie można nic zapisać pomimo informacji o synchronizacji...
  2. m1si0

Pomoc Usuwanie pozostałości po QVR Pro

Nie, ale zaraz zerknę ;) Podpowiesz?
  3. m1si0

Zainstalowałem, usunąłem z folderu share, ale w File Station dalej widnieją mi te foldery :unsure:
  4. m1si0

Hej, Pytanie może i trywialne, ale... Jak usunąć pozostałości po QVR Pro? Chodzi mi o te foldery z dysku systemowego:
  5. m1si0

Pomoc Czy to jest atak?

Zmień porty do logowania systemowy i https, wyłącz kompresję http, włącz logowanie tylko po https, utwórz konto administracyjne o innej nazwie i wyłącz główne konto admin - wiele problemów ustanie. Następnie zabawa z firewall'em.
  6. m1si0

Pomoc Qcontatz - czy coś wiadomo?

Hej! Minęło już parę wiosenek, a na stronie QNAP'a cały czas wita nas napis "Qcontactz nie będzie dłużej dostępne i wspierane. Nowa aplikacja do zarządzania kontaktami zostanie udostępniona już wkrótce." Czy ktoś coś wie nowego? Możecie polecić coś co integrowałoby się z kontaktami na telefonie...
  7. m1si0

Pomoc Problem z logowaniem / Qfinder nie widzi serwera

Ok. Temat rozwiązany - QNAP poprzestawiał mi przełączniki, wyłączył port trunking i namieszał w firewall'u. Przez to wszystko część programów nie działała z VS, a zalogować nie mogłem się bo FW miał ustawione "Adapter 1+2". Przestawiłem na "All" i wszystko śmiga. Także problem rozwiązany - dzięki.
  8. m1si0

Co do firewall'a - nie podejrzewałbym go o zablokowanie odstępu przez FW. Otrzymałbym jakieś powiadomienie na maila chyba? One przychodziły pomimo zablokowanego dostępu. hmmm - jakiego hasła w HBS? 1716310956 czy chodzi Ci o to?
  9. m1si0

Zrobiłem reset 3sek - dostałem się do panelu sterowania ;) jednak dalej występuje jakiś problem z firewall'em. Jak tylko go uruchomiłem serwer znów przestaje odpowiadać. Nic w nim nie zmieniałem, wszystko jest po staremu, a jednak coś blokuje dostęp - i ta liczba alertów...
  10. m1si0

Dziwna sprawa - wyłączyłem, włączyłem a ten mi wysyła powiadomienia na maila że podpiął UPS'a, ale dalej nie mogę się zalogować a qfinder go nie widzi. Coś mogło się poprzestawiać w przełącznikach/konfiguracji sieci/firewallu?
  11. m1si0

Ostatnio miałem serię aktualizacji i niewyjaśnionych zatrzymań aplikacji. Na następny dzień kolejna tylko tym razem wyrzuciło mi UPS'a i to już zaczęło wydawać się dziwne. Zalogowałem się na QNAP, a tam powyłączane zabezpieczenia przed zagrożeniami i wyłączony firewall. Włączyłem wszystko i...
  12. m1si0

Pomoc Jaki polecacie antywirus dla filtrowania poczty oraz przeglądania internetu.

Ja odradzam Nortona - chyba, że lubisz zamulony komputer, masę falsów i usuwanie plików bez jakiegokolwiek powiadomienia (szczególnie jeśli używa się oprogramowania branżowego - mało popularnego). Sam mogę Ci polecić Bitdefender - używam od ponad 2lat - wcześniej tylko Kasperski, przez jakiś...
  13. m1si0

Pomoc Uszkodzony dysk i zaszyfrowany folder

Gdybym nie zaszyfrował dysku na QNAP, a walnął kontenerek VeraCryptem wszystko byłoby ok. Tak mam zaszyfrowany udział i nikt nie potrafi nic z tym zrobić, a qnap umywa rączki. Ja tylko pytam jak ustawić, aby dysk normalnie był do odczytu/zapisu - bo na 90% w tym tkwi problem.
  14. m1si0

I pozamiatane.... Czyli co? Pozostaje podłączyć dysk + drugi dysk do PC i spróbować go sklonować? Ale SHIT - qnap kolejny raz mnie zawodzi... Co gorsza tych danych nie miałem w zarchiwizowanych, a koniecznie część musze odzyskać. MOże Wy macie jakiś pomysł aby dysk nie był "Read Only"? Jest...
  15. m1si0

Tylko skończy BU i śle. Raczej powinienem (?) Są tam dane wrażliwe.