Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
Czy ktoś może ma jakiś patent czym to ustrojstwo można zastąpić? Mam już dość ciągłych problemów - a to zniknęły wszystkie notatniki, nie działa synchronizacja / zapisywanie, na telefonie nie da się wyszukiwać bo wychodzi z aplikacji, nie można nic zapisać pomimo informacji o synchronizacji...
Zmień porty do logowania systemowy i https, wyłącz kompresję http, włącz logowanie tylko po https, utwórz konto administracyjne o innej nazwie i wyłącz główne konto admin - wiele problemów ustanie. Następnie zabawa z firewall'em.
Hej! Minęło już parę wiosenek, a na stronie QNAP'a cały czas wita nas napis "Qcontactz nie będzie dłużej dostępne i wspierane. Nowa aplikacja do zarządzania kontaktami zostanie udostępniona już wkrótce." Czy ktoś coś wie nowego? Możecie polecić coś co integrowałoby się z kontaktami na telefonie...
Ok. Temat rozwiązany - QNAP poprzestawiał mi przełączniki, wyłączył port trunking i namieszał w firewall'u. Przez to wszystko część programów nie działała z VS, a zalogować nie mogłem się bo FW miał ustawione "Adapter 1+2". Przestawiłem na "All" i wszystko śmiga. Także problem rozwiązany - dzięki.
Co do firewall'a - nie podejrzewałbym go o zablokowanie odstępu przez FW. Otrzymałbym jakieś powiadomienie na maila chyba? One przychodziły pomimo zablokowanego dostępu.
hmmm - jakiego hasła w HBS?
1716310956
czy chodzi Ci o to?
Zrobiłem reset 3sek - dostałem się do panelu sterowania ;) jednak dalej występuje jakiś problem z firewall'em. Jak tylko go uruchomiłem serwer znów przestaje odpowiadać. Nic w nim nie zmieniałem, wszystko jest po staremu, a jednak coś blokuje dostęp - i ta liczba alertów...
Dziwna sprawa - wyłączyłem, włączyłem a ten mi wysyła powiadomienia na maila że podpiął UPS'a, ale dalej nie mogę się zalogować a qfinder go nie widzi. Coś mogło się poprzestawiać w przełącznikach/konfiguracji sieci/firewallu?
Ostatnio miałem serię aktualizacji i niewyjaśnionych zatrzymań aplikacji. Na następny dzień kolejna tylko tym razem wyrzuciło mi UPS'a i to już zaczęło wydawać się dziwne.
Zalogowałem się na QNAP, a tam powyłączane zabezpieczenia przed zagrożeniami i wyłączony firewall. Włączyłem wszystko i...
Ja odradzam Nortona - chyba, że lubisz zamulony komputer, masę falsów i usuwanie plików bez jakiegokolwiek powiadomienia (szczególnie jeśli używa się oprogramowania branżowego - mało popularnego). Sam mogę Ci polecić Bitdefender - używam od ponad 2lat - wcześniej tylko Kasperski, przez jakiś...
Gdybym nie zaszyfrował dysku na QNAP, a walnął kontenerek VeraCryptem wszystko byłoby ok. Tak mam zaszyfrowany udział i nikt nie potrafi nic z tym zrobić, a qnap umywa rączki. Ja tylko pytam jak ustawić, aby dysk normalnie był do odczytu/zapisu - bo na 90% w tym tkwi problem.
I pozamiatane....
Czyli co? Pozostaje podłączyć dysk + drugi dysk do PC i spróbować go sklonować? Ale SHIT - qnap kolejny raz mnie zawodzi... Co gorsza tych danych nie miałem w zarchiwizowanych, a koniecznie część musze odzyskać. MOże Wy macie jakiś pomysł aby dysk nie był "Read Only"? Jest...