1. marcmo

Przy piwie Monitoring domu po GSM

Posiadam takie rozwiązanie. Korzystam z routera TP-LINK MR600, są dostępne tańsze wersje. Monitoring działa sobie na switchu POE. 4 kamery zewnętrzne HIK Vision, ostatnio widziałem je po 249zł za sztukę. Kamery zapisują klatki w chmurze więc nie potrzeba żadnej pamięci zewnętrznej. Opcjonalnie...
  2. marcmo

Pomoc Virtualstation - problem

To jest jakiś dramat. Wyczyściło mi wszystkie wirtualki.
  3. marcmo

Dyskusja Minecraft doker - brak woluminu

Ok, czyli tworzę ścieżkę i dopiero instaluję kontener. Teraz dopiero przejrzałem stronę i jak zobaczyłem tutorial dla S to muszę stwierdzić, że nasz Container Station to jakieś archaiczne narzędzie... Dzięki!
  4. marcmo

Generalnie sugerując się poniższym wideo: Link: https://www.youtube.com/watch?v=yblN8XabE1M&ab_channel=accessrandom Metodą prób i błędów znalazłem działający serwer: marctv/minecraft-bedrock-server:latest
  5. marcmo

No właśnie gdy tworzę inne kontenery to wolumin się tworzy, pojawiają się foldery dostępne w FIle Station ale plików dalej nie widać. Zmieniałem ustawienia dostępu, logowałem się jako administrator i mimo to plików nie widać.
  6. marcmo

Witam. Dałem się namówić na postawienie serwera Minecraft. Kompletnie nie jestem konsolowy, robię takie rzeczy kiedy na prawdę muszę albo ktoś bardzo prosi ;) Otóż serwer na dokerze udało mi się postawić, serwer działa, mam nad nim jako taką kontrolę (na ile potrafię). Mogę go restartować...
  7. marcmo

Sprzedam Sprzedam HS-453dx 8GB

Witam, Po przesiadce na nową maszynę mam na sprzedaż Qnapa HS-453dx. Qnap HS-453DX, Silent NAS, multimedialny serwer plików. Warszawa Wola • OLX.pl Cena jaka mnie interesuje to 2900zł - do lekkiej negocjacji. Serwer jest bez dysków.
  8. marcmo

Dyskusja TS-464 - konfiguracja, ustawienia, propozycje

Ja w tym serwerze na M2 mam temperatury rzędu 54-57 stopni bez radiatora i 44-48 z radiatorem. Tylko CPU i M2 są tak ciepłe, reszta w normie 36-40 stopni.
  9. marcmo

Dyskusja SSD + EDGE TPU

TS-464 ale to rozwiązanie jest chyba możliwe w wielu innych.
  10. marcmo

Dyskusja SSD + EDGE TPU

Witam, Chcę zastosować dysk SSD na system i zastanawia mnie czy drugi slot M.2 można jednocześnie wykorzystać na akcelerator Corala. W opisie serwera jest napisane: "gniazda M.2 PCIe Gen3, które aktywują pamięć podręczną lub pulę pamięci masowej SSD, zapewniając większą wydajność, lub Edge TPU...
  11. marcmo

Nowość QNAP TS-464

No właśnie czekam i czekam i chyba wezmę TS-364 bo w zupełności mi wystarczy.
  12. marcmo

Nowość QNAP TS-464

Już nawet Szwedzi dostali go na testy ;) TS-464 W Chinach kosztuje około 2550zł, u nas obstawiam ponad 3000zł ;)
  13. marcmo

Nowość QNAP TS-464

Wolę zdecydowanie wersję tower ale jeśli byłaby droższa w co wątpię to rozważę też opcję rack. Nie mam doświadczenia z serwerami rack ale obawiam się że ich chłodzenie jest głośniejsze.
  14. marcmo

Nowość QNAP TS-464

Witam, Od pewnego czasu próbuję wybrać między TS-453D a TS-473A i wczoraj natknąłem się na informację o nowości, TS-464. Znalazłem tylko wzmiankę, że dostępny będzie w drugim kwartale 2022, czy ktoś może wie kiedy będzie można go kupić w Polsce? Jego konfiguracja jest dla mnie idealnym...