Recent Content by Mariuszynski

1. Mariuszynski

Jaki qnap głowny kontroler domeny

Przyznam że bardzo ambitnie, jednak proponuję zobaczyć zrzuty ekranowe Samby na Qnap. To nie ta bajka. Takie rzeczy to niestety nie za darmo. Ja też mam takie plany dlatego myślę o Windows Serwer. Jest jeszcze jedno wyjście Virtual Station -> Centos -> Samba 4.0 i ..... dłubanie ręczne w...
  2. Mariuszynski

Jest wiele powodów, najprostszy jest taki jak wspomniałem wyżej zależy mi aby pomiędzy 10 ciu użytkowników współdzielić te same zasoby dyskowe, więc nie potrzeba mi dla każdego przydzielać osobny login i hasło , może inaczej podaj może co chcesz osiągnąć na tej sambie? Bo jeśli np. chcesz aby...
  3. Mariuszynski

100 komputerów loguje się na 10 kont, czyli załóżmy że jedno biuro składające się z 10 komputerów loguje się do jednego konta, w ten sposób współdzieli dyski po sambie. Co do wydajności żadne dyski SSD nie pomogą. Od kilku miesięcy koresponduje z helpdeskiem QNAP na razie poprawili tylko...
  4. Mariuszynski

wszystko sie zgadza, z tym ze zarowno profile wedrujace jak i obowiazkowe mozemy przechowywac na dyskach qnap. Profile wedrujace beda sie zmienialy (na qnap) za kazdym razem jesli uzytkownik cos zmieni w czasie pracy w windows, natomiast obowiazkowe nie beda podlegaly zmianie nawet jesli...
  5. Mariuszynski

Profil obowiązkowy umożliwia logowanie się wielu użytkowników do jednego komputera. Podczas logowania na poszczególnych stacjach roboczych użytkownicy otrzymują te same ustawienia np. pulpitu.
  6. Mariuszynski

W tej chwili mam ok: 100 komputerów podłączonych do domeny Samby, z tym, że tak jak napisałem wcześniej kontroler samby sprawdza się na profilach obowiązkowych więc użytkowników mam ok 10. Stabilność Samby nie zależy od ilości użytkowników a od ilości operacji np. wystarczy kilkakrotnie...
  7. Mariuszynski

nie polecam Samby z Qnap do profili mobilnych, chyba że profile obowiązkowe dla Windows'a 7. Qnap potrafi się mocno zamulać lub zawieszać. Spada jego wydajność, choć nie ma odzwierciedlenia tego w wykorzystaniu RAM lub procesora. O ile jeszcze w miarę pracuje z Windows XP, 7, 8.1 to z Windows...
  8. Mariuszynski

Pomoc Sposób na pobieranie plików z music station

a photo station? umożliwia wgrywanie i pobieranie a nazywa się ..... photo station ?
  9. Mariuszynski

czyli wrzucać muzykę przez music station można, ale pobierać już nie? dzięki już rozumiem to nawet logiczne ;)
  10. Mariuszynski

Witam, Czy istnieje jakiś prosty sposób aby pobrać kilkanaście plików muzycznych z music station (np z listy utworów) na dysk komputera aby później zgrać na cd-audio albo na usb ? Dotychczas wyświetlam utwory w music station później wyszukuję je za pomocą file station i pobieram... jest to...
  11. Mariuszynski

Download [RC2] QTS 4.2.0 Build 0910 | ARM & x86

Mnie z kolei po aktualizacji nie działa kamera IP (EPCAM) wyświetla mi się komunikat o nieprawidłowym porcie RTSP... Wcześniej wszystko działało.. szkoda
  12. Mariuszynski

Pomoc QVR Client + Mac OS

na Windowsie (obecnie tylko w IE) wszystko działa bez problemu. Natomiast mam problem z przeglądaniem historii zapisanych nagrań w QVR Client for Mac (jedyny program oficjalny) do podglądu monitoringu z kamer IP. Ostatnia aktualizacja dla MAC OS była w lipcu 2014r. Program się tnie, zawiesza...
  13. Mariuszynski

Pomoc UPS ustawienia

właśnie ćwiczę :) niby system wstaje po przywróceniu zasilania, ale już nie uruchomił mi maszyny wirtualnej i dodatkowo z 45 minut które ups pokazywał, po odłączeniu wtyczki od razu zrobiło się 26 minut! Ponadto w zasilaczu UPS APC można wyłączyć irytujące dźwięki alarmowe, ale na stałe, a nie...
  14. Mariuszynski

Pomoc UPS ustawienia

chodzi mi o stan systemu operacyjnego? Przy drugim ustawieniu tzw "auto protection" cały czas na ekranie widnieje linuxowy znak zachęty do logowania....
  15. Mariuszynski

Pomoc UPS ustawienia

Witam, która z opcji jest bezpieczniejsza dla serwera QNAP działającego z UPS: 1. wyłącz serwer po utracie zasilania przez ... minut, czy 2. system przejdzie do trybu "auto - protection"? O ile ta pierwsza opcja jest zrozumiała-serwer się wyłącza, o tyle przy drugiej opcji serwer cały czas...