Recent Content by pdzran

1. P

Pomoc Wirtualka Win10 i bezpieczeństwo

Czyli mogę kupić OEM i obowiązuje mnie zasada, że jak padnie QNAP to na następny kupuję nową licencję ? a jak kupię wersję pełną to jak zmienię urządzenie to mogę usunąć ze starego i postawić na nowym ?
  2. P

Pomoc Wirtualka Win10 i bezpieczeństwo

Tak z ciekawości zapytam, jak jest z licencją na wirtualkę ? Żeby postawić np. Windows 10, można to zrobić za free, kupić OEM, pełny ?
  3. P

TS-451+ vs ts-453bmini

Napisałem, żeby było jasne jakie są różnice, jak Kolega, który zadał pytanie przejrzy porównanie na stronie, to będzie jasne, pominąłem a istotna może być ilość i prędkość złącz USB.
  4. P

TS-451+ vs ts-453bmini

Też się nad nimi zastanawiam i różnią się na starcie prockiem, pamięcią, portem HDMI, szyfrowaniem, ilością licencji do kamer.
  5. P

Jaki NAS - video, audio, backup

Na chwilkę obecną do udostępniania plików foto, video, audio i max 2 kamer wystarczą mi wyżej podane modele. Daleki jestem od wojenek typu co lepsze Qnap czy S i jakiegośtrolowania, po prostu nie znam produktów, ich możliwości i tego co przyda mi się w przyszłości. Liczę na top, że ktoś...
  6. P

Masz rację, jak zagłębiłem się to okazuje się, że to 4K w 30Hz. Powiedzmy, że zdecydowałem się na TS-451A lub TS-451+. W czym będą lepsze/gorsze od konkurencji S DS-418play biorąc pod uwagę moje obecne potrzeby ale i funkcje, których nie potrzebuję obecnie, ma je Qnap a nie ma S ?
  7. P

Dyski oczywiście przeznaczone do NAS z listy zalecanej przez producenta NAS. Na koniec, skoro zdecydowałem się na 4-dyskowe, zostały 2 modele TS-451+, TS-451A. Różnią się dla mnie laika z opisu głównie procesorem - różne Celerony, ilością pamięci FLASH - 512 MB vs 4 GB, HDMI - 1080 vs 4K...
  8. P

Dziękuję za odpowiedzi. Finalnie zdecydowałem się na model 4-dyskowy, łatwiej go rozbudować, wybierając 2-dyskowy i stawiając na bezpieczeństwo (mirror), od razu muszę kupić dyski jakie chcę mieć finalnie, w 4-dyskowym mogę kupić mniejsze i ewentualnie dołożyć jak z czasem miejsca okaże się zbyt...
  9. P

Tak jak pisałem, wstępnie wybrałem model 2-dyskowy, chociaż lepiej byłoby wybrać 4-dyskowy - łatwiej rozbudować, wszystko kwestia kasy/różnicy między 2 - 4-dyskowym. To zapytam jeszcze inaczej, przy maksymalnym obciążeniu. Oglądam film na TV w Full HD + 2 kamery z rejestrowaniem z obu obraz w...
  10. P

Dziękuję ponownie za odpowiedź i pomoc. Z siecią pomyślę, najpierw NAS na tym co mam, później ewentualnie jedna z opcji : RJ45 do TV, jeżeli nie da się to sprawdzę fazy i po sieci energetycznej, w ostateczności kabel na parter i tam access point, żeby był lepszej jakości sygnał. UPS mam jakiś...
  11. P

Dziękuję za odpowiedź. Na tę chwilę rezygnuję z transkodowania i pomijam DLNA, czytałem, że różnie to bywa, nawet z certyfikowanym sprzętem. UPS - obowiązkowo. Temperatura - będę pamiętał o tym, zawszę mogę (płyta OSB) przewiercić otwór na RJ45 ze stryszku do garderoby i tam go ulokować. Backup...
  12. P

Witam To mój pierwszy post :) Na początku opiszę co jest i co ewentualnie ma być. Internet światłowodem do routera na stryszku, tam Airlive N.Power i do niego podłączone po WiFi wszystko czyli : 2 laptopy, tablet, telefony, do laptopów 3-4 dyski na usb (zdjęcia, filmy, muzyka). Docelowo chcę...