Recent Content by pps

1. pps

Download [Stable] QTS 4.2.1 Build 0419 | ARM & x86 !~ TDS-16489U/X80/X80U

To nie wróży poprawy... :|
  2. pps

Hidden, czy nie hidden... To nie ma nic do rzeczy. Jeśli ani na bieżącej wersji FF, ani na bieżącej wersji Chrome'a, ani też na tandetnym Edge'u aplikacja jest "nieklikalna", to jak inaczej miałbym to interpretować? Mam szukać przeglądarki, z którą App Center zadziała? No raczej nie tędy...
  3. pps

Doberek. Też dorzucę swoje trzy grosze. Po aktualizacji firmware'u aplikacje w App Center są "nieklikalne". Nie można nic nowego zainstalować, ani odinstalować. QNAP 259Pro. Pozdrówka. PS. To nie kwestia przeglądarki, efekt jest taki sam dla FF, Chrome i Edge.
  4. pps

Instruktaż/Tutorial Ubuntu LTS version into your QNAP NAS (chroot/native)

Niczym? Pytam poważnie. Może chociaż repozytoria jakieś aktualniejsze... Bo nie wiem, czy faktycznie się za to zabierać.
  5. pps

Instruktaż/Tutorial Ubuntu LTS version into your QNAP NAS (chroot/native)

III-1. 3. - wrong url: http://mirror.esc7.net/pub/Ubuntu/pool/main/d/debootstrap/debootstrap_1.0.40~precise2_all.deb Silas, sprawdzisz? Dzięki.
  6. pps

Download [Release Candidate] QTS 4.1.0 Build0402 | ARM & x86

"Later", znaczy kiedy? ;)
  7. pps

Pomoc Jak odzyskać dane z dysku włożonego do kieszeni QNAP

Wg mnie pozostaje tylko opcja wrzucenia dysku do kieszeni lub bezpośrednio do kompa i zapuszczenie jakiegoś programu do odzyskiwania danych...
  8. pps

Instruktaż/Tutorial Natywny Debian Squeeze z X Window, OpenMediaVault oraz Ajenti dla platformy x86

Hmmm... Problem w tym, że "po drodze" nie dodawałem nic od siebie - tylko twoja instrukcja. Jest jednak minimalny progress, przynajmniej 'ps' działa, bo przy wcześniejszym chroot /share/debpool/squeeze nie działał. Teraz jest tak: [/] # chroot /deb/squeeze [\w] # ps PID TTY TIME CMD...
  9. pps

Instruktaż/Tutorial Natywny Debian Squeeze z X Window, OpenMediaVault oraz Ajenti dla platformy x86

Dzięki. Zacząłem procedurę instalacji (step by step wg instrukcji). Końcowa faza wykazuje jednak pewne niepokojące fakty: ##--> Debian Native Environment Services Control Program ....... <--## ---------------------------------------------------------------------- $ /env.init...
  10. pps

Nic z tego. Kiedy sobie klikam, to albo brak (404), albo permission denied (403). I w roocie nie ma katalogu sites. Wrrr...
  11. pps

Ech... A miałem sobie w łikęd odpocząć... A tu się taki temacik trafił :D Dzięki! P.S. Szefie, dostaję 404 na http://pool.qnapclub.pl/projects/packages/debian/native/intel86/squeeze.tar.gz
  12. pps

Kawa i papierosy Nadchodzi QTS 4.0

Poza tym nie działa ani Photo Station, ani Music Station.
  13. pps

Kawa i papierosy Nadchodzi QTS 4.0

Aaa, i brakuje mi wyświetlonych url-i przy pakietach qpkg. "Launch" to mało ;)