Recent Content by qqlek

1. Q

Pomoc Putty - jak uruchomić domyślnie w trybie "normal shell enviroment"?

Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.2 Model serwera: QNAP HS-251+ Witam, można jakoś wymusić żeby putty odpalał się bez console management - Main menu? za każdym razem muszę robić Q - Quit, potem Y, Yes i mc, żeby uruchomić Midnight Commander
  2. Q

Wiedza Tiny Media Manager - aplikacja pomocnicza dla KODI/XMBC

nazwy katalogów i plików mam po angielsku, scraper zasysa polski tytuł, w końcu przeklikałem całą bibliotekę Ctrl+C > Ctrl+V z tytułami i jest tak jak chciałem teraz tylko na bieżąco dodawać i będzie porządek ;)
  3. Q

scraper IMBD pobiera ang tytuły, ale fabuła też jest wtedy ang
  4. Q

dzięki za odpowiedź, ale jak widać na moim screenie powyżej, tak mam ustawione... i wszystko ma PL...
  5. Q

witam jak skonfigurować TMM żeby zostawiał oryginalne tytuły filmów, ale opisy fabuły robił po polsku? mam ustawione jak poniżej i niestety wszystko jest w PL, łącznie z tytułami - nie idzie nic znaleźć potem ;)
  6. Q

Pomoc TinyMediaMenager - kilka pytań odnośnie XBMCnfoImportera dla PLEX

Witam jak to zainstalować w QNAPie do Plexa? mam pobrane XBMCnfoTVImporter.bundle-master.zip XBMCnfoMoviesImporter.bundle-master.zip tylko nie wiem co z tym zrobić? ;)
  7. Q

Pomoc błąd drugiego dysku na wolumenie z systemem plików EXT 4

witam, mam podobną sytuację, mam Raid1, 2 dyski i po wczorajszej aktualizacji QTS, dzisiaj niespodzianka w postaci BŁĄD na dysku 1 i nie widzę struktury katalogów itd... jakaś szansa na odzyskanie danych jak nie mam kopii?
  8. Q

Pomoc Skrypt WakeOnLan na TS-228

screen z phperror https://zapodaj.net/714224944fcd1.jpg.html skrypt zainstalował się tu /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/WakeOnLan/wol tutaj /share/CACHEDEV1_DATA/Web założył katalog/skrót wol jak otworzę ten katalog to ląduje w katalogu .qpkg/... kliknięcie na ikonkę w appcenter otwiera...
  9. Q

Pomoc Skrypt WakeOnLan na TS-228

Witam zainstalowałem sobie skrypt WakeOnLan stąd http://store.qnapclub.eu/index.php?act=detail&qpkg_id=410 wybrałem wersję TS-X28 skrót się zrobił, niestety po uruchomieniu odpala się pusta strona Error 404 PHP error zwraca takie błędy 28 /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/WakeOnLan/wol/index2.php...
  10. Q

Kawa i papierosy QTS 4.3.2 dla TS-228

działa jdownloader2, samba itp.?
  11. Q

Kawa i papierosy QTS 4.3.2 dla TS-228

instalował ktoś? coś lepiej/gorzej? bo mam NAS dopiero parę dni, dopiero co postawiłem jdownloadera2, zgrałem dane itd i nie wiem czy ryzykować czy zostać na razie na 4.2
  12. Q

Pomoc TS-228 wymiana wentylatora

wymieniał ktoś na cichszy? noctua np? jakie są dokładne wymiary? bo znalazłem tylko tyle: Fans 1 x 40 mm Noise level 17 dB(A)
  13. Q

Pomoc PyLoad - nie otwiera się strona logowania

pyload pobrany stąd https://www.qnap.com/pl-pl/app_center/con_show.php?op=showone&internalName=pyLoad&version=4.9&down_1_name=TS-251&jump_win=1&qts=4.2.2&seq=46 wersja ARM w logu jest tylko coś takiego: "2017-03-12","11:09:49","System","127.0.0.1","localhost","pyLoad 4.9 has been installed in...
  14. Q

Pomoc PyLoad - nie otwiera się strona logowania

pobierałem przez QTS App Center to zakładam że jest kompatybilna