Recent Content by QQryq

1. QQryq

Pomoc Docker unifi nowa wersja

długi czas nie ruszałem ale zeby uap u7 pro poszly do adopcji na moj kontroler musze go zaaktualizować jak to bezpiecznie wykonać, żeby nic nie zepsuć? :)
  2. QQryq

TS-251+ wymiana na nowszy

Aktualnie aż tak tego nie wykorzystuje - mialem projekt zrobienia sobie streamingu tv online poprzez qnap'a ale w tej chwili tego nie używam, dlatego zastanawiam się czy iść w mocniejszy procesor czy zostać przy proponowanym 464 ew 453e
  3. QQryq

Pomoc Automatyczny backup kontenerów

Szukam podobnego rozwiązania znalazłeś może na to rozwiązanie? :)
  4. QQryq

Pomoc PostgreSQL dostęp do bazy z innych komputerów

A przepraszam, usunąłem wpis o localhost i ustawiłem same porty po odbudowaniu bazy wszystko ładnie działa, mam pytanko techniczne jeszcze, czy można wykonać aktualizację bazy na bieżącym dokerze ? bo mam wersję 11.6 a chciałbym wrzucić np. 14, czy zawsze wiąże się to z eksportem bazy i...
  5. QQryq

No i proszę panowie chyba ruszyło jutro będę próbował baze zaimportować bo wkońcu inny błąd niż ten :)
  6. QQryq

Qfirewall nigdzie nie widzę u siebie - więc go nie mam :P
  7. QQryq

Witam sznowne grono zainstalowałem bazę postgreSQL przez Container station wg poradnika stąd: How to Use Container Station to Establish a Managed PostgreSQL Container ale mam problem i nie wiem gdzie szukać ;-) liczę, że mnie naprowadzicie na właściwą ścieżkę ❤️ Mój YAML wygląda następująco...
  8. QQryq

Ale ma mocniejszy procesor nie ma to znaczenia w pracy ? Domowo-małej firmie ?
  9. QQryq

Testuje sobie różne modyfikacje itp. :) a że na linuxie nie jestem mocny ale też chcę się na qnapie tym pobawić a na razie tylko na windowsie udało mi się postgresql postawić działające :P Co do tego TS-464 ten procesor wystarcza do normalnego użytkowania bo aktualny mocno nie wyrabia przy...
  10. QQryq

Witam używam aktualnie TS-251+ z 8GB pamieci na pokładzie i bawię się Qnapem jak tylko mogę głównie jednak służy jako centrum danych i serwer Unifi, próbowałem pihole ale nie działa to jak trzeba do końca ;). Odpalenie serwera Plex z udostępnianiem streamingów online nieźle obciąża serwer...
  11. QQryq

Instruktaż/Tutorial Telewizja PLEX tuner openpli

Może, container wgrywa zł obraz mam zaznaczony lastest ale, może wybrać ręcznie obraz pod konkretny procesor ( gdzieś na jakimś guide widziałem ktoś tak wgrywał ) czy to gdzie indziej wina? a w czym JefllyFin jest lepszy od Plexa w skrócie jeżeli nie problem? :)
  12. QQryq

Instruktaż/Tutorial Telewizja PLEX tuner openpli

Witam towarzystwo, mam Qnap TS-251+ z 8gb ram, skonfigurowałem Plexi z DVR od kolegów z azji użyłem xTeVe do tego, działa na tv samsung, ale zużycie procesora skacze do 98% ( z 13%) i w efekcie iptv działa chwilę, potem buffer ( wygląda na cpu slutter ) i znów pochodzi chwilkę i zawiecha coś źle...
  13. QQryq

Pomoc Pi Hole na Dockerze, jak skofigurować?

No miałem nadzieję, że jednak Pihole jest takim all-in-one ale nie jest to złoty środek a nawet sam AdGuard działa dużo lepiej niż pihole, cięzko niestety adguard'a mieć na telewizorze i na urządzeniach gości no i jeszcze kwestia adguard na telefonie wymusza współpracę tylko na 2óch...
  14. QQryq

Wracam zmieniłem operatora i wszystko działa :D szkoda tylko, że w nowym funbox 6 nie da się zmienić dns'ów i zaś zostaje mi je wpisywać ręcznie na urządzeniach :P ale chociaż działa jeszcze ogarniam listy, bo wp to jakiś kosmos i tak reklamy dostaje na telefonie ale mam nadzieje, że w końcu coś...
  15. QQryq

oki spróbuję na weekend to ogarnąć i sprawdzić czy się coś zmieni myślałem, że temat pihole będzie łatwy na qnapie a miałem tyle pomysłów na jego wykorzystanie, aż boje się pomyśleć co dalej :) ale chociaż czegoś nowego człowiek się uczy :) dziękuje za pomoc i cierpliwość @bulgar71 @SiewcaRyżu...