-
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Kurde kiełbę robie. Troche duży ten log. 192.168.1.190 - miałeś podać adres IP skanera, nie QNAP'a. Podasz ip skanera? 1781630923 Pytanie czemu wszedzie piszesz ze root folder to Skany w w logach tcpdumpem on sie dobija do uppercase folder SKANY... -
Silas Mariusz zareagowałLubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.
@Silas Mariusz - SMB Sign enabled ? -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Zerknij na narzędzia diagnostyczne tcpdump - prawie na samym końcu w: Instruktaż/Tutorial - Diagnostyka i rozwiązywanie problemów z Samba/SMB/Windows Networking i analiza problemu wazne jest dostac się po SSH na QNAP NAS przelogować się... -
Silas Mariusz napisał nowy temat.QNAP NAS — diagnostyka i rozwiązywanie problemów z SMB / Samba (przewodnik krok po kroku) Co obejmuje ten przewodnik Poradnik zbiera w jedną całość kolejność postępowania przy problemach z udostępnianiem plików przez SMB/CIFS (usługa Samba) na... -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.ok, jak sie mi uda to zazraz napisze jak tcpdumpem zrobic zrzut tego co sie dzieje, bo nie wiem czy pisalem :/ -
Silas Mariusz zareagowałLubię to na post Gw-Service w dyskusji Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.
@Silas Mariusz po 16 tam będę bo mam wymianę macierzy RAID w serwie windows, wszystko co napisaliście przetestuję. Mały folder zrobiłem na szybko i kazał lasce przeskanować, niestety. Błąd. -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.słuchaj, zmień nazwy folderów na małą literę po weryfikacji jest pewna rzecz, Strict case sensitivity -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Wiesz sprawa jest intrygująca. Jutro wznawiam research … -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.FIle Path czy mozesz zmienic Karo...\Skany na / ? -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Pokaż mi proszę ustawienia klienta. -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.próuje się odrobić, więc teraz nie znajde czasu, a czy z webgui bede mogl wywolac skan - w sensie kazac mu np. zeskanowac cos aby moc sobie przechwycic pakiety? -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.nie masz w razie w zdalnego pulpitu? lub vpn z dostepem do www drukarki? o 17:00 mam meeting, nie wiem co oznacza wieczor... ale fajnie byłoby to ogarnac -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.wbiło mi zgłoszenie na temat konica minolta. Jeśli odpisuje Ci Grzesiek to nie ja. Jeśli Mariusz to ja. Na mnie trzeba czekać, ze wsparciem ale jesli sie już jego podejmuje to drąże temat. Przepraszam ale ostatnio bywałem niedostępny. Od klienta... -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.@Gw-Service proszę powiedz czy to Twoje zgłoszenie w sprawie Konica Minolta procesuje ja czy to inne zgoszenie w temacie j/w? -
Silas Mariusz zareagowałLubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Przy piwie ZWOLTEX PORTO Ręcznik kąpielowy duży gruby szary 600g 70x140cm.
Blame @Silas Mariusz :P -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Jeśli to Tobie odpisywałem, to nie rozmawiasz z botem. Ale mam tyle roboty, że on pisze za mnie ;) Twój dump wiele mówi. Jest próba połączenia do nieistniejącego obiektu. Problemem jest, że to nie dotyczy innych systemów. -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Dyskusja Problem z GPU po aktualizacji do QTS 5.2.9.3499 (TS-673A).Je*ac support 🤣🤣🤣 -
Silas Mariusz zareagowałLubię to na post jerry1333 w dyskusji Dyskusja Problem z GPU po aktualizacji do QTS 5.2.9.3499 (TS-673A).
Jest tak samo bo mam P1000 ale nie chce mi się znowu walczyć z supportem. -
Silas Mariusz zareagowałLubię to na post Pecus w dyskusji Dyskusja Problem z GPU po aktualizacji do QTS 5.2.9.3499 (TS-673A).
Support zaproponował ponowną instalację sterowników i zrobiłem tak: Zrobiłem update do QTS 5.2.9.3499. Po restarcie Kontenery nie widziały GPU, oba sterowniki w App Center wyszarzone, ale w najnowszych wersjach (z resztą po restarcie mignął mi... -
Silas Mariusz zareagowałLubię to na post Pecus w dyskusji Dyskusja Problem z GPU po aktualizacji do QTS 5.2.9.3499 (TS-673A).
To chyba nie jest dobre miejsce ale może @SiewcaRyżu przeniesie w lepsze :) Wrzucam tu moją zawartość folderu z którego odpala docker compose, czyli plik env i ymle :) W env są zdefiniowane moje dwa foldery: Biblioteka immich... -
Jako, że nie chciałbym łatać tego po każdym update, to zgłosiłem problem do wsparcia Qnapa. Będą się łączyć i może znajdą rozwiązanie bardziej systemowe. Dla zainteresowanych czy warto (chodzi mi o kartę Nvidia Quadro P2000 z 5GB RAM na tym... -
Silas Mariusz zareagowałLubię to na post DVader w dyskusji Dyskusja Problem z GPU po aktualizacji do QTS 5.2.9.3499 (TS-673A).
Od dluzszego juz czasu mam to samo - po kazdej aktualizacji QuTS Hero, musze recznie instalowac sterowniki NVidia. Potem tylko jeszcze jeden restart i wszystko smiga jak trzeba :) -
Silas Mariusz zareagowałLubię to na post pecet w dyskusji Dyskusja Problem z GPU po aktualizacji do QTS 5.2.9.3499 (TS-673A).
wgraj ręcznie kernel a potem sterowniki, pobrane najlepiej ze strony Qnap NVdrv -> link Kernel -> link lub po ssh zgodnie z instrukcją Pomoc - Qnap 473a + Quadro P1000 - brak transkodowania sprzętowego -
Silas Mariusz napisał nowy temat.Embedded System Checker (ESC) – Usage & Troubleshooting KB Overview This tool is used to gather basic information and detect common bugs. Installation [~] # wget https://www.dropbox.com/s/73oh4qqmgv0cgkq/EmbeddedSysChecker_1.3.qpkg [~] #... -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.z czystej ciekawości, klei się rozmowa w tickecie? Bo zastanawiam się od kiedy QNAP pracuje w weekendy? A wiesz że to łatwo sprawdzić co się dzieje? Wireshark odczytuje kody błędów samba z dumpa którego możesz zrobić tcpdumpem Dać instrukcję?