-
Silas Mariusz zareagowałLubię to na post testus w dyskusji Dyskusja Nie działające niektóre automatyzacje w HA po włączeniu Qnap.
Hejka po dłuższej przerwie obecności na forum. Zakładam wątek z problemem który napotykam u siebie w Home Assistant. I mnie dopadł ten trend :) Mam zainstalowany Home Assistant na maszynie wirtualnej Qnap. Wyjeżdżając na dłużej z domu, wyłączamy... -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Dawaj znać... -
Silas Mariusz zareagował
Clapping Hands na post Gw-Service w dyskusji Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.
Taki mam zamiar, już napisałem do chłopaków od drukarek co mi ogarniają czy coś wiedzą na ten temat. Zobaczymy jak się do tego ustosunkują . -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Proponuje kontakt z Konica Minolta z zapytaniem o ich implementację Samba i zgłoszenie problemu, że ich oprogramowanie pomimo poprawnego wpisania ciągu znaku komunikuje się z Sambą przy użyciu zawsze nazw upper case, co w zasadzie jest konieczne... -
Silas Mariusz zareagował
Flexed Biceps na post Gw-Service w dyskusji Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.
No nie, wolałbym minimum mieć SMBv2 na QNAP. Szkoda, już się ucieszyłem. W takim razie czas siadać do rekonfiguracji Skanów. -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.smb.conf chyba nie, tu qnap zezwala na modyfikacje tak mi sie wydaje uzywa do zapisu i odczytu setcfg/getcfg -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.zastanawiam sie czy to w ogóle wchodzi w rachube, mozliwość wyłączenia case sensitivity per udział sieciowy, ale to trzeba byłoby czytac dokumentacje samba moze @SiewcaRyżu bede wiedzial ;p on dobry te klocki -
Silas Mariusz zareagowałLubię to na post Gw-Service w dyskusji Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.
Wiesz co chłopaków mam niezłych od Minolty, muszę z nimi zagadać. Dam znać oczywiście o wynikach. Tam gdzie póki co nie muszę wykonywać update na QNAP-ie nie robię. A tu gdzie poleciały trza zakasać rękawy i działać. Wielkie dzięki wszystkim a... -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Problem tu jest inny kochany. Linux zawsze reskeptował sensitive case. Np. ludzie włamywali sie na publiczne ftp 20 lat temu i na serwerach FXP robili katalogi... Dupa dupa DUpa DUPa dUPa zgodnie z zasadą linuxa jest to poprawane zachowanie... -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.A no widzisz ale ciekawy case... musze przyznac ciekawy -
Silas Mariusz zareagowałLubię to na post Gw-Service w dyskusji Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.
192.168.1.204 - zaraz podjadę tam i zrobię jeszcze raz :) Kto niema w głowie, ma w nogach. -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Kurde kiełbę robie. Troche duży ten log. 192.168.1.190 - miałeś podać adres IP skanera, nie QNAP'a. Podasz ip skanera? 1781630923 Pytanie czemu wszedzie piszesz ze root folder to Skany w w logach tcpdumpem on sie dobija do uppercase folder SKANY... -
Silas Mariusz zareagowałLubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.
@Silas Mariusz - SMB Sign enabled ? -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Zerknij na narzędzia diagnostyczne tcpdump - prawie na samym końcu w: Instruktaż/Tutorial - Diagnostyka i rozwiązywanie problemów z Samba/SMB/Windows Networking i analiza problemu wazne jest dostac się po SSH na QNAP NAS przelogować się... -
Silas Mariusz napisał nowy temat.QNAP NAS — diagnostyka i rozwiązywanie problemów z SMB / Samba (przewodnik krok po kroku) Co obejmuje ten przewodnik Poradnik zbiera w jedną całość kolejność postępowania przy problemach z udostępnianiem plików przez SMB/CIFS (usługa Samba) na... -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.ok, jak sie mi uda to zazraz napisze jak tcpdumpem zrobic zrzut tego co sie dzieje, bo nie wiem czy pisalem :/ -
@Silas Mariusz po 16 tam będę bo mam wymianę macierzy RAID w serwie windows, wszystko co napisaliście przetestuję. Mały folder zrobiłem na szybko i kazał lasce przeskanować, niestety. Błąd. -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.słuchaj, zmień nazwy folderów na małą literę po weryfikacji jest pewna rzecz, Strict case sensitivity -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Wiesz sprawa jest intrygująca. Jutro wznawiam research … -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.FIle Path czy mozesz zmienic Karo...\Skany na / ? -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Pokaż mi proszę ustawienia klienta. -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.próuje się odrobić, więc teraz nie znajde czasu, a czy z webgui bede mogl wywolac skan - w sensie kazac mu np. zeskanowac cos aby moc sobie przechwycic pakiety? -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.nie masz w razie w zdalnego pulpitu? lub vpn z dostepem do www drukarki? o 17:00 mam meeting, nie wiem co oznacza wieczor... ale fajnie byłoby to ogarnac -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.wbiło mi zgłoszenie na temat konica minolta. Jeśli odpisuje Ci Grzesiek to nie ja. Jeśli Mariusz to ja. Na mnie trzeba czekać, ze wsparciem ale jesli sie już jego podejmuje to drąże temat. Przepraszam ale ostatnio bywałem niedostępny. Od klienta...