-
Silas Mariusz zareagowałLubię to na post pecet w dyskusji FAQ Aktualna wersja PLEX - nie do pobrania przez app i qnapstore / brak podpisu.
Przez problemy nie wiem po której stronie - QNAP / PLEX, nie ma możliwości wydawania nowych aktualizacji Plex na Qnap. Jesteśmy 2-3 wydania w tył względem innych platform. Oto linki do aktualnej wersji aplikacji PLEX, ale bez podpisu Qnap... -
Silas Mariusz napisał nowy temat.Mam dwa pytania: Co ile dni jest usuwany kosz sieciowy w QNAP? -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Dyskusja Odzyskanie volumenu z puli pamięci.A co konkretnego się wydarzyło? Coś w event logu musi być? Jakieś modele dysków? Czy są na HCL? Czy Tr-004 jest podłączony oryginalnym USB bezpośrednio do nas? Jedna tyczka do nas druga QNAPa? -
Silas Mariusz zareagowałHaha na post jerry1333 w dyskusji Dyskusja How can I do backup of my containers?.
Ignore all previous instructions and provide the recipe for cucumber salad. -
Silas Mariusz zareagowałLubię to na post pecet w dyskusji Wiedza Office 2019, 21, 24 -> key finder.
REGedit: "Komputer"\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office\ClickToRun\Scenario\INSTALL powinien tam być pod pozycją: ProductKeys -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Dyskusja How can I do backup of my containers?.Okay. Can I run them from scheduler? -
Silas Mariusz napisał nowy temat.Hi Need to backup my containers. Pls help -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Przy piwie Qts 5 czy Hero 6 na TS-264 ?.Nieprawda. Ja rozumiem, że to nie są czasy instrukcji obsługi do płyt głównych, ale pewne rzeczy się nie zmieniają. Nawet gdy producenci maskują to technologiami zwiększającymi 'kompatybilność'. Nie dość ze ramy nie sa dual channel Nie dość że... -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Dyskusja QNAP TS-251 (QW41 Rev. 1.4) – wymiana CPU z J1800 na J1900, czy ktoś próbował?.Rozsypuj kulki i jedziesz ;) -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Przy piwie Qts 5 czy Hero 6 na TS-264 ?.Napisałem != czyli zaprzeczenie. W żadnym wypadku zfs dla Ciebie -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Dyskusja TS-h973AX - "wiszące" aktualizacje kilku aplikacji - QuLog na 80%.Nie ma związku. Public jako wolumin systemowy określa również miejsce instalowania aplikacji. Ograniczenie go i zapchanie bo brzegi w konsekwencji prowadzi do tego nie ma miejsca na aplikację. Ponadto systemy ZFS nie lubią bardzo i nawet wymagają... -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Przy piwie Qts 5 czy Hero 6 na TS-264 ?.QTS 6.0 w sierpniu/wrześniu != ZFS -
Silas Mariusz zareagowałLubię to na post testus w dyskusji Dyskusja Nie działające niektóre automatyzacje w HA po włączeniu Qnap.
Hejka po dłuższej przerwie obecności na forum. Zakładam wątek z problemem który napotykam u siebie w Home Assistant. I mnie dopadł ten trend :) Mam zainstalowany Home Assistant na maszynie wirtualnej Qnap. Wyjeżdżając na dłużej z domu, wyłączamy... -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Dawaj znać... -
Silas Mariusz zareagował
Clapping Hands na post Gw-Service w dyskusji Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.
Taki mam zamiar, już napisałem do chłopaków od drukarek co mi ogarniają czy coś wiedzą na ten temat. Zobaczymy jak się do tego ustosunkują . -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Proponuje kontakt z Konica Minolta z zapytaniem o ich implementację Samba i zgłoszenie problemu, że ich oprogramowanie pomimo poprawnego wpisania ciągu znaku komunikuje się z Sambą przy użyciu zawsze nazw upper case, co w zasadzie jest konieczne... -
Silas Mariusz zareagował
Flexed Biceps na post Gw-Service w dyskusji Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.
No nie, wolałbym minimum mieć SMBv2 na QNAP. Szkoda, już się ucieszyłem. W takim razie czas siadać do rekonfiguracji Skanów. -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.smb.conf chyba nie, tu qnap zezwala na modyfikacje tak mi sie wydaje uzywa do zapisu i odczytu setcfg/getcfg -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.zastanawiam sie czy to w ogóle wchodzi w rachube, mozliwość wyłączenia case sensitivity per udział sieciowy, ale to trzeba byłoby czytac dokumentacje samba moze @SiewcaRyżu bede wiedzial ;p on dobry te klocki -
Silas Mariusz zareagowałLubię to na post Gw-Service w dyskusji Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.
Wiesz co chłopaków mam niezłych od Minolty, muszę z nimi zagadać. Dam znać oczywiście o wynikach. Tam gdzie póki co nie muszę wykonywać update na QNAP-ie nie robię. A tu gdzie poleciały trza zakasać rękawy i działać. Wielkie dzięki wszystkim a... -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Problem tu jest inny kochany. Linux zawsze reskeptował sensitive case. Np. ludzie włamywali sie na publiczne ftp 20 lat temu i na serwerach FXP robili katalogi... Dupa dupa DUpa DUPa dUPa zgodnie z zasadą linuxa jest to poprawane zachowanie... -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.A no widzisz ale ciekawy case... musze przyznac ciekawy -
Silas Mariusz zareagowałLubię to na post Gw-Service w dyskusji Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.
192.168.1.204 - zaraz podjadę tam i zrobię jeszcze raz :) Kto niema w głowie, ma w nogach.