• Silas Mariusz
    Niestety nie mogłeś tego zauważyć. Ja miałem okazję nauczyć się tego jak byłem jeszcze dzieckiem i zauważyłem że mi się pliki po skopiowaniu na inny dysk różnią w hexedytorze. To jest ten rodzaj wiedzy o ktorej nawet jakbyś przeczytał gdzieś w...
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz zareagował Lubię to Lubię to na post kojot w dyskusji Dyskusja Odmontowane wolumeny.
    Bardzo serdecznie dziękuję za pomoc :D. Uratowało mi to "dupę" i wiele innych problemów. Szkoda, że tego problemu z uszkodzoną pamięcią nie dało się wcześniej "zauważyć". Mój trop z brakiem pamięci był słuszny, jednak nie spodziewałem się, że...
  • Silas Mariusz
    Link: https://youtu.be/e4nhxGYdB7I ostatni part DONE
    • 1786892332464.webp
  • Silas Mariusz
    Naprawa wciąż trwa. Przy tej ilości migawek, może to potrwać bardzo długo... czekamy... (Należy brać pod uwagę, że uszkodzona pamięć RAM, która przełożyła się na utratę danych, może skutkować dużym uszkodzeniem uniemożliwiającym naprawę systemu...
    • 1786792469127.webp
  • Silas Mariusz
    Trwa w tym momencie backup meta danych na pendrive...
    • thin_backup_10.gif
  • Silas Mariusz
    Okay. Zerknę pozniej
  • Silas Mariusz
    Brak odpowiedzi z Twojej strony. Zaczynam urlop. W zgłoszeniu napisałem, że proszę o podłączenie pendrive 128GB sformatowany to NTFS. Są space map counts błędy, które należy naprawić.
  • Silas Mariusz
    leci test puli dyskowej... jest progress... system zaczytal sporą ilosc migawek
    • 1786694823047.webp
  • Silas Mariusz
    wystartuj go z dyskami... zobaczymy jak powazne są uszkodzenia i to jest ten moment na forum, gdzie powyższy case powinien być przykładem, dlaczego niewolno cebulić na pamięciach RAM zrozumie to tylko ten, który już raz stracił dane @Pbxfxo :)
  • Silas Mariusz
    to podmien... i zgodnie z moją odpowiedzią: Po wymianie pamięci RAM należy zbootować urządzenie bez dysków (!), następnie: z poziomu Qfinder aktywować SSH, zalogować się na użytkownika admin po SSH (np. putty) przy użyciu jako hasła: cloudkey...
  • Silas Mariusz
    Logi nie widzą drugiej kości. Czy jest ona teraz włożona? Jeśli tak to mamy winowajce.. Odpalam w między czasie memhound cd / sudo -i cd /tmp /etc/init.d/services.sh stop wget https://files.qnap.net.pl/pub/io/memhound.tar.gz tar zxvf...
    • 1786691940821.webp
    • 1786691966282.webp
  • Silas Mariusz
    pytanka nie na helpdesk bo tam mnie obowiazuje pewnego rodzaju "dyplomacja" mam podejrzenie usterki sprzetu i to bardzo duże w związku z tym, że w logach jest wypchnięty Hardware error. 1) czy w lipcu zasadny był OOM (out of memory) ? 2) OOM po...
    • 1786690383905.webp
    • 1786690527712.webp
    • 1786690764292.webp
  • Silas Mariusz
    tak, zrob to i napisz numer ticketu tutaj
  • Silas Mariusz
    Zrób to polecenie które mówiłem i ticket na helpdesk. Jutro z samego rana Ci na to zgłoszenie odpisze i poproszę o aktywację zdalnego wsparcia.
  • Silas Mariusz
    A masz dostęp do danych? Bo ja nie widzę. Odmontowany wolumin…
  • Silas Mariusz
    SSH na admin'a: pdata_tools_8192 thin_check /dev/mapper/vg1-tp1_tmeta --non-exclusive jak wyjdzie space map counts ==> mozna naprawic = usterka typu scandisk, ale wymaga pewnych procedur, w zasadzie do opisania w formie tutorialu (kontakt...