Recent Content by Slavco

1. Slavco

Pomoc Serwer www - inny SSL niż urządzenia

Przykład: https://qnap.local: port system mi zamienił dwukropek i p na buźkę 1740137603 Dzięki, szybka piłka
  2. Slavco

Pomoc Serwer www - inny SSL niż urządzenia

Taka sprawa. Mam urządzenie w sieci, do urządzenia dodałem swój certyfikat SSL tak że mi się ładnie zapina szyfrowana strona przy dostępie konfiguracyjnym do urządzenia. Zmieniłem też domyślny port do konfiguracji Zatem urządzenie jest dostępne pod adresem Przykład: https://qnap.local:port...
  3. Slavco

Pomoc Problem z dołączeniem urządzenia do domeny AD

Te dwa stare urządzenia mam w wersji najnowszej dostępnej czyli 5.2.2.2950 To nowe urządzenie też jest w tej wersji, ale przed aktualizacją do najnowszej też był ten sam problem. On jest praktycznie "golas". Uruchomiony, skonfigurowana jedynie pamięć masowa i kilka podstawowych ustawień...
  4. Slavco

Nic niestety nie pomaga, wszystkie rady tu znalezione też. Mam wrażenie jakby QNAP wykorzystywał inny mechanizm szyfrowania przy wymianie hasła stąd brak uwierzytelnienia
  5. Slavco

Czołem społeczność, potrzebna pomoc. Kupione 3cie urządzenie QNAP i nie można go połączyć z domeną. Dwa pozostałe urządzenia hulają od lat w sieci. Komunikaty po stronie QNAP w kreatorze Active Directory: Błąd ustawień sieci Microsoft. Proszę sprawdzić serwer DNS, nazwę domeny, nazwę...
  6. Slavco

Pomoc Aktualizacja - problem, zatrzymany proces 30%

Można zamknąć temat. Problem rozwiązany. Po restarcie, dokonałem aktualizacji poprzez Qfindera. Aktualizacja przeszła bezproblemowo i system działa normalnie Pochopnymi decyzjami, mimo wszystko, można zrobić więcej szkód jak pożytku
  7. Slavco

To taka praktyka, czy eliminowanie potencjalnych problemów. Póki co nie miałem takich przypadków. Ale na przyszłość będę wiedział. W jakim narzędziu zatrzymujesz apki przed aktualizacją? Co do tematu. Aktualnie po zalogowaniu na web pokazuje mi coś takiego: i proces znów stoi coś można zrobić...
  8. Slavco

Nie. Zwyczajowo robiłem aktualizuj i proces dochodził do 30% i stał.
  9. Slavco

Przepraszam, pisałem post, potem mi to wszystko co napisałem "wcięło" i zacząłem pisać ponownie - stąd nie zauważyłem że to nie w tym dziale
  10. Slavco

Witajcie Ma problem z aktualizacją jednego z moich urządzeń: Model: TS-453A Firmware: 4.5.1.1540 Proces zawiesił się na poziomie 30%. Dostęp do plików: działa (SMB). Dostęp do panelu konfiguracyjnego: działa. Po zalogowaniu na admina automatycznie uruchamia sie aktualizacja i dochodzi do 30% i...