1. S

Dyskusja qnap nie widzi dysków ssd m.2

Jakieś info co za przyczyna? U mnie to samo teraz ale jestem na etapie szukania rozwiązania od godziny i trafiłem tutaj (dysk samsung 970evo plus).
  2. S

Pomoc Serwer druku

Haha! Dzięki. Prawdopodobnie wykroczy to poza moje umiejętności ale spróbuje. ;) Btw. Żeby nie zakładać nowego wątku. Jak dołożę sobie ssd M2 przez adapter i postawie na nim system to w przypadku korzystania tylko z systemu, kontenerów, homebridge itp dysk HDR z nieużywanym danymi będzie się...
  3. S

Pomoc Serwer druku

Wiesz… Dlatego drukarkę podłączałem do serwera żeby nie wydawać kasy na nową sieciową. Drukuje tak rzadko że niezbyt opłaca mi się kupować nową. Tak samo homebridge chce postawić na serwerze zamiast osobnej malince albo unifi controler zamiast na cloud key za 1000 zł. Stać mnie ale raz że...
  4. S

Pomoc Serwer druku

Witam. Jakież było moje zdziwienie jak po chwili poszukiwań okazało się że wyłączono serwer druku w qts 5… No i pytanie bo widzę chyba niedużo osób z tego korzysta szukając wątków nawet po eng. Można utworzyć taki serwer druku w kontenerze? Można utworzyć tak żeby działał AirPrint (fajnie...
  5. S

Dyskusja jDownloader dock problem

Od siebie mogę dać wszystkie instrukcje jakie znalazłem ale których nie mogłem zrozumieć. Widziałem że jedni próbowali w kontenerze a inni jako zwykłą instalację z pliku. Taka była najprostsza ale stanąłem na komendzie w putty która miała wywołać logowanie dzięki któremu będzie obsługa przez...
  6. S

Wybaczcie - chyba mój ton zabrzmiał nieodpowiednio ;) Ja jestem z tych nielicznych którzy nie pytają tylko szukają bo wiedzą że mój problem na pewno w ktoś już kiedyś doświadczył. Trochę się już poddaje bo w S też poległem choć jdownloadera zainstalowałem ale był nieużywalny. Nie proszę o...
  7. S

Cześć. Od dwóch dni szukam tutoriala jak zainstalować Jdownloader na moim ts-251d. Głównie chodzi mi o jakikolwiek program do ściągania plików z konta premium np z rapidu.net. Możecie mi wskazać gdzie znajdę taką instrukcję? Szukam po forum to tylko rozwiązywanie problemów z już zainstalowanym...
  8. S

Witam wszystkich.

Dużo informacji z forum już zaczerpnąłem ale teraz pora wejść głębiej :)