Recent Content by termi

1. termi

Pomoc Switch - pomoc z wyborem

Czyli reasumując gigowy router to sobie teraz odpuścić? Pytałem o router bo teraz mam D-linka DWR 116 i ni diabła nie mogę na nim połączenia z zewnątrz ustawić :( (druga sprawa że za bardzo się na tym nie znam). Co jakiś czas wyskakuje brak routera UPnP w sieci. Czy to router walnity czy tylko...
  2. termi

a Ano w Krakowie osiągam takie coś :)
  3. termi

@mariuszsal Fajnie tylko zapomniałem dodać żeby router bił ze złączem gigowym. W dzisiejszych czasach to już chyba standard powinien być ? Jakieś inne opcje routera? Albo jakiś inny sposób na podłączenie LTE do gigowej sieci?
  4. termi

Witam serdecznie. Chciałbym poprawić działanie swojego Qnapa TS212P w sieci i planuję w związku z tym zakup switcha. Jakiego switcha kupić, podpięte do niego będą 2 komputery oraz TV, sprzęt audio no i oczywiście NAS. Router to na razie TP link DW 116 ale leci do wymiany. Może też jakieś...
  5. termi

Pomoc Prędkoś przesyłu w TS 212 P

SiewcaRyżu dziękuję Ci bardzo za poświęcony czas i okazaną pomoc. Fajnie że są tacy ludziska bezinteresowni :-) Oj tam oj tam mówiłem że jestem zielony :'(
  6. termi

Nie martwie się (choć nie wiem o co :) ) Matrwie się za to prędkością transmisji :'(
  7. termi

USB to NTFS. A tym putty to sprawdziłem wpisałem adres NAS-a ( czy inny adres miałem wpisać?)
  8. termi

W Turbo systemie pokazuje EXT4 ja tego nie robiłem to było z automatu zrobione
  9. termi

Czyli co lipa? Może coś jest uszkodzone i oddać do sklepu?
  10. termi

Po zrobieniu tego co powiedziałeś wyszło coś takiego: Bus 003 Device 003: ID 1058:0748 Western Digital Technologies, Inc. Bus 003 Device 001: ID 16db:0003 Linux Foundation 3.0 root hub Bus 002 Device 001: ID 16db:0002 Linux Foundation 2.0 root hub Bus 001 Device 001: ID 16db:0002 Linux...
  11. termi

Tak NAS ma USB 3.0 tak jest w specyfikacji no i są niebieskie porty USB. Rozumiem że switch odciąża ruch w sieci, ale chyba do transferu bezpośrednio z dysku USB do NAS-a sieć nie ma znaczenia? (jeżeli się mylę to proszę o wyprowadzenie mnie na prostą ) A tego "lsusb w sssh jak jest ten dysk...
  12. termi

Dysk WD My Passport z USB 3.0 więc to chyba nie ten problem ? 3-ci kabelek do kompa? Jeżeli Router jest tylko 100 to czy switch gigabitowy coś pomoże?
  13. termi

Powitanie

Ale "pyta" to ponoć brzydkie słowo :)
  14. termi

Witam Was serdecznie. Jestem całkowicie nowy w temacie NAS itp. Wczoraj kupiłem TS 212P i podczas transferu plików do NAS jak i z NAS prędkość przesyłu wynosi 1.5 MB/s i tak samo przy bezpośrednim połączeniu dysku USB do NAS-a. Chyba ta prędkość jest trochę za niska - co mogę zrobić aby to...
  15. termi

Powitanie

Witam wszystkich serdecznie. Właśnie kupiłem TS 212P i zaczynam swoją zabawę, a że jestem kompletnie zielony to pewnie trochę frustracji mnie czeka :( POzdrawiam wszystkich serdecznie