-
Dyskusja Problem z połączeniem przez przeglądarkę
Może źle się wyraziłem. NAS jest włąoczny do sieci lokalnej w domu (routera) i komunikuje się ze światem tylko do aktualizacji, robi to automatycznie. Nie udostępniałem jego zasobów na zewnątrz sieci.- tnt_gt
- Post #14
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Nigdy nie miałem problemów, chociaż nie jest to najnowszy model (253A), ale naprawdę daje sobie świetnie radę. Zwiększyłem w NASie pamięć do 8GB i widać zdecydowaną różnicę w prędkości działania systemu. Dzisiaj włączyłem go po tygodniu nieużywania i zaczął normalną procedurę uaktualniania...- tnt_gt
- Post #12
-
Mój NAS nie pracuje 24h, bo go wyłączam, kiedy go nie potrzebuję. Bardziej służy mi jako wewnętrzny magazyn danych, zdjęć, filmów. Tak, żeby wszyscy domownicy mieli do niego dostęp. NAS nie jest widoczny na zewnątrz, bo tego nie potrzebuję.- tnt_gt
- Post #10
-
A mógłbyś doprecyzować o co dokładnie chodzi? Jaka przerywana praca?- tnt_gt
- Post #8
-
Też miałem takie same objawy przy próbie zalogowania się na Qnapa z poziomu przeglądarki. Po wpisaniu adresu serwera w sieci lokalnej pojawiał się ekran w przeglądarce z informacją: Nie robiłem żadnych zmian od ostatniego logowania, więc zdziwiło mnie to. Dodam, że z poziomu exploratora...- tnt_gt
- Post #5
-
Sprzedam Qnap TS-212 (bez dysków)
Sprzedam używany serwer NAS Qnap TS-212, bez dysków. Sprzęt działa bez problemów, ma zainstalowaną najnowszą wersję oprogramowania QTS. W skład wchodzi wszystko co dostałem przy zakupie: - NAS, - zasilacz, - przewód do do podłączenia do sieci, - śruby do montażu dysków, - oryginalne opakowanie...- tnt_gt
- Temat
- qnap ts-212
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
Pomoc Problemy po migracji z TS-212P na TS-253A
Ciekawe jest to, że tylko DLNA było blokowane, a reszta usług nie, wszystko działało prawidłowo.- tnt_gt
- Post #11
-
Dzisiaj dostałem informację o nowe aktualizacji QTS do wersji 1117 i byłem pełen nadziei, że to coś zmieni, ale przeliczyłem się... Przy próbie wejścia do ustawień DLNA pojawia się komunikat "upnpMediaServer is not ready". Czyli aktualizacja nic nie dała i może w przyszłości też nic nie da...- tnt_gt
- Post #9
-
To też jest rozwiązanie... A jak i gdzie to zrobić?- tnt_gt
- Post #7
-
Tylko, że w moim przypadku to musztarda po obiedzie. Irytuje mnie, że nie mogę sobie poradzić z tym problemem. Kosztuje mnie mnóstwo czasu... Przypomina mi to moje pierwsze zmagania z linuksem... Masakra. Ale przeżyłem. Jeszcze się nie poddałem, ale rozważam wykonanie pełnego resetu dysków, bo...- tnt_gt
- Post #5
-
Może komuś moje wsponienia się przydadzą. Dziwi mnie jednak, że nie mogę znaleźć żadnje podpowiedzi w wielkim internecie. Być może to jest pierwszy taki przypadek... Sprawdziłem Media Console i oto wynik w zakładkach, gdzie występuje nazwa DLNA, bo co do reszty ustawień, to nie wiem jak mają...- tnt_gt
- Post #3
-
Po zakupie używanego TS-253A zrobiłem na migrację z TS-212P. Dzięki opisom w internecie i na forum udało mi się wykonać migrację do nowego NASa bez utraty danych, jednakże pojawiły się pewne problemy, do których nie mogę znaleźć rozwiązania: 1. W App Center pojawiły się aktualizacje kilku...- tnt_gt
- Temat
- app center dlna qts ts-212p ts-253a twonkymedia
- Odpowiedzi: 10
-
Dyskusja File Station - niewidoczne zasoby sieciowe Qnap TS-212P
Mam Kubuntu. Chciałem wykorzystać File Station do kopiowania danych ze "starego" dysku sieciowego, żeby nie używać laptopa. Ale jak się nie da przez File Station pod Linuksem, to szkoda. Ciekawe dlaczego nie ma tej funkcjonalności pod Linuksem?- tnt_gt
- Post #9
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Tak, o to chodzi. Mówisz, że na Linuksie niedostępne. Nędza. I nie ma alternatywy dla File Station?- tnt_gt
- Post #7
-
To znaczy inne dyski sieciowe, dysk komputera, do których mam dostęp przez sieć domową.- tnt_gt
- Post #5