Recent Content by tomaszu1986

1. tomaszu1986

Pomoc Virtual switch 4

Witam Czy Virtual Switch 4 rozni sie w jakikolwiek sposob od Virtual Switch 5? Pytam, bo wczesniej mialem Virtual Switch 5 a teraz jest z numerem 4. Jakies zmiany trzeba wprowadzic zeby zmienilo cyfre, czy jak?
  2. tomaszu1986

Pomoc NetBack PC Agent - wybór woluminów

Witam Jest możliwośc obejścia tego? Mam podłączony dysk USB.
  3. tomaszu1986

Pomoc Pula magazynu - ilość gwarantowanego miejsca

Witam. Jak policzyć albo ile procent trzeba zostawić gwarantowanego miejsca w każdej puli pamięci? Ostatnio ustawiłem maksymalną wartość aby użyć całego dysku, również tam gdzie jest system. Niestety po tym zabiegu urządzenie bardzo zwolniło, praktycznie nie reagowało. Czy ktoś z Was wie jaki...
  4. tomaszu1986

Pomoc NetBak PC Agent - logowanie poza siecią

Mam rozumieć, że jeżeli ustawie QVPN to wtedy bez problemu zrobię backup systemu przykładowo z laptopa? Jest on poza siecią. Pytam, bo mam z tym problem pomimo tego, że ustawiłem wszystko tak jak Silas Mariusz. Przynajmniej tak mi się wydaje. Instruktaż/Tutorial - VPN do QNAP w 15 minut...
  5. tomaszu1986

Pomoc NetBak PC Agent - logowanie poza siecią

Witam. Nigdzie nie widzę informacji na temat tej apki, czy mogę zrobić kopię zapasową jeżeli w tym przypadku urządzenie jest poza siecią. Czyli qnap jest w jednej sieci a w tym przypadku laptop jest w innej, innym kraju. Czy jest jakiś sposób aby połączyć tego laptopa po przez NetBak PC Agent i...
  6. tomaszu1986

Pomoc QmailAgent - alternatywa

Witam. Jest jakaś alternatywa to QmailAgent, czy tej apki użyć do kopii zapasowej skrzynek pocztowych?
  7. tomaszu1986

Pomoc Qsync - zmiana lokalizacji

Wystarczy tylko wyłączyć główną apkę całego pakietu i wszystko jest off.
  8. tomaszu1986

Tak, masz rację. Widzę ile procesów otwiera się i zamyka podczas uruchamiania i restartu. A Hybrid Desk Station można wyłączyć jako cały pakiet? Czy każdą apkę osobno tylko?
  9. tomaszu1986

Kolega dziekuje za linka. Widze, ze jest wiecej stronek z dodatkowymi apkami do Nas-a. Warto rowniez dodac? Czy trzeba uwazac na jakies luki w tych apkach?
  10. tomaszu1986

A gdzie mogę znaleźć Syncthing żeby bezpośrednio dodać do Nas-a? W sumie nawet nie wiem w chwili obecnej jak użyć kontenera.
  11. tomaszu1986

Mam kilka telefonów z Androidem i tableta również z Androidem. A jest jakiś link do tego jak zacząć synchronizację z tym Syncthing? Dla kolegi pytam😄 1715193539 Z tego co pamiętam to Docker tworzy folder domyślny i ten folder trzeba na początku ustawić na dysku, który ma odpowiadać za...
  12. tomaszu1986

A jest coś innego czym mogę tworzyć backup albo synchronizować urządzenia mobilne?
  13. tomaszu1986

Witam. Model TS-253D Chciałbym zacząć używać przykładowo Qsync do synchornizacji moich urządzeń. Od Peceta, laptopa, po urządzenia mobilne. Mam dodatkowy dysk na to w drugiej kieszeni, pula pamięci oraz wolumin stworzone. Kiedy chce ustawić jakie foldery mają być synchornizowane pomiędzy...
  14. tomaszu1986

Pomoc Nowa pula pamięci i wolumin

Witam. Wiem, że są poradniki które pokazują w jaki sposób stworzyć nową pulę pamięci oraz wolumin. Mam 2 x 512GB nvme na karcie rozszerzeń QM2-2S-220A, tam chcę wrzucić system. Pytanie mam odnośnie tworzenia puli pamięci i woluminum, po kolei napiszę jak to robię: 1. W funkcjach mam opcje...
  15. tomaszu1986

Pomoc The device name is already registered. Error code: 1020002

W tym przypadku Twoja nadzieja zwyciężyła😉 Pozostanę jednak przy nazwie BananaBackupTomasz, dzięki uprzejmości @Silas Mariusz 😄 A moje auto czasami nazywam Mondi😄