Recent Content by tomaszu1986

1. tomaszu1986

Pomoc Swiatlowod w Play i staly numer IP

Czyli mam rozumiec, ze w przypadku Play bedzie problem z laczniem na stalym IP? Czy rozumie to w zla strone?
  2. tomaszu1986

Pomoc Swiatlowod w Play i staly numer IP

Witam. Chcialbym dorzucic sobie Internet w Play. Ten 1Gb/s wystarczy. Bardziej chodzi mi o staly adres IP, ktory mozna uzyskac dla klientow biznesowych. Czy ktos to juz testowal takie rozwiazanie i czy mial jakies problemy z numerami IP w zaleznosci od umowy? Prosze o jakies opinie na ten temat...
  3. tomaszu1986

Pomoc Serwer backup

Tak, glownie o to mi chodzi. W razie czego podmineiam pliki edytowane i po sprawie. Niestety mam kilka problemow z tym, bo nie do konca chce sie laczyc poprawnie.
  4. tomaszu1986

Pomoc Serwer backup

Dzięki sliczne, może się przyda 1751747219 Zgadzam się z Tobą i władnie teraz tak robie. Wcześniejsi specjaliści nie do końca dobrze kontrolowali temat. A jak mam Nas-a to warto aby również do tego się przydał.
  5. tomaszu1986

Pomoc Serwer backup

Ten drugi, o którym piszesz to ja😄 1751733086 Net Back Agent widać, że będzie pasować. Ale warto popytać 😄
  6. tomaszu1986

Pomoc Serwer backup

Jak dla mnie to hitme jest webadminem ponieważ nie wszystkie opcje są dla mnie dostępne w panelu administracyjnym.
  7. tomaszu1986

Pomoc Serwer backup

Chwila, poprawa w poście. Chciałbym zrobić backup hostingów, które mam na hitme. A dokładniej nie musiałbym wtedy pisać do nich za każdym razem żeby podmienili pliki z backupu u siebie, tylko od razu poprawić problem ze startu ze swojej strony i działać dalej. Co według Ciebie byłoby...
  8. tomaszu1986

Pomoc Serwer backup

Dziękuję za podpowiedź. A co proponujesz? Lub też który hosting używasz i ma szyfrowanie?
  9. tomaszu1986

Pomoc Serwer backup

Problem w tym, że jeszcze nie wiem gdzie i co szukać. Mam na hitme.pl kilka ich produktów. Niby tylko przez ftp można backup robić. Chyba, że ktoś już to testował i zna opcje backupow z hitme.pl?
  10. tomaszu1986

Pomoc Serwer backup

Witam. Chciałbym zrobić backup swoich serwerow. Niestety opcja połączenia z ftp HBS 3 nie jest już dostępna. Czy ktoś wie jak teraz tworzy się teho typu kopie?
  11. tomaszu1986

Pomoc Virtual switch 4

Witam Czy Virtual Switch 4 rozni sie w jakikolwiek sposob od Virtual Switch 5? Pytam, bo wczesniej mialem Virtual Switch 5 a teraz jest z numerem 4. Jakies zmiany trzeba wprowadzic zeby zmienilo cyfre, czy jak?
  12. tomaszu1986

Pomoc NetBack PC Agent - wybór woluminów

Witam Jest możliwośc obejścia tego? Mam podłączony dysk USB.
  13. tomaszu1986

Pomoc Pula magazynu - ilość gwarantowanego miejsca

Witam. Jak policzyć albo ile procent trzeba zostawić gwarantowanego miejsca w każdej puli pamięci? Ostatnio ustawiłem maksymalną wartość aby użyć całego dysku, również tam gdzie jest system. Niestety po tym zabiegu urządzenie bardzo zwolniło, praktycznie nie reagowało. Czy ktoś z Was wie jaki...
  14. tomaszu1986

Pomoc NetBak PC Agent - logowanie poza siecią

Mam rozumieć, że jeżeli ustawie QVPN to wtedy bez problemu zrobię backup systemu przykładowo z laptopa? Jest on poza siecią. Pytam, bo mam z tym problem pomimo tego, że ustawiłem wszystko tak jak Silas Mariusz. Przynajmniej tak mi się wydaje. Instruktaż/Tutorial - VPN do QNAP w 15 minut...
  15. tomaszu1986

Pomoc NetBak PC Agent - logowanie poza siecią

Witam. Nigdzie nie widzę informacji na temat tej apki, czy mogę zrobić kopię zapasową jeżeli w tym przypadku urządzenie jest poza siecią. Czyli qnap jest w jednej sieci a w tym przypadku laptop jest w innej, innym kraju. Czy jest jakiś sposób aby połączyć tego laptopa po przez NetBak PC Agent i...