Recent Content by ueuser

1. ueuser

Pomoc Instalacja Aeotec Z-Stick Gen-7 dla VS Home Assistant

Witam, Męczę temat Instalacji dongla Aeotec Z-Stick Gen-7 (z-wave) Zainstalowałem Home Assistant na Virtualization Station - mam problem z zainstalowaniem/udostepnieniem podłączonego dongla. Ze wstępnych informacji znalazłem - może występować problem ze starsza wersja firmaware dongla -...
  2. ueuser

Pomoc Żaden VPN nie działa

Dzieki - ogarnięte
  3. ueuser

Flex zostaje - korzystam z dodatkowych simów ipad, ipad, router, telefon dane bez limitu za 80zl Znalazłem info o usługach zerotieri i tailscale - muszę sprawdzić jak mogę z tego skorzystać 1734773749 Tailscale wstepnie daje rade. Aplikacja natywnie dostępna w App Center - Tailsale konfiguracja...
  4. ueuser

Z tego co patrzylem to jest w orange a nie flexie
  5. ueuser

To że jest problem to wiem szukam jakiegoś rozwiązania nie musi być typowo stockowe
  6. ueuser

Odkopie temat Korzystam z orange flex - z informacji które znalazłem fliex nie świadczy publicznego IP Jak ugryźć temat VPN - zależy mi na możliwości połączenia się z zewnątrz do sieci wewnętrznej (dysku monitoringu etc.)
  7. ueuser

Pomoc jDownloader dock problem

Temat leży i kwiczy - brak jasnej i prostej instrukcji udało mi się częściowo uruchomić ale dalekie to jest do tego co chciałem osiągnąć sam jdownloader działa ok ale proces instalacji i uruchomienia - porażka
  8. ueuser

Obie komendy dzialaja - Container station jak i portainer zainstalowalem z inerfacu webowego qnapa. Z mila chcecia udostepie wszelkie mozliwe informacje ale jesli chodzi o linuxa nie za bardzo ogarniam temat, dlatego tez prosze o pomoc Jak sprawdzic/wyswietlic gdzie zostala zainstalowana usluga...
  9. ueuser

Przeszukalem manualnie sterte katalogow i nie moge znalezc, jakas podpowiedz, przyblizona sciezka?
  10. ueuser

Ok - dDocker jest czescia oprogramowania qnap czy musze zainstalowac jako oddzielny pakiet?
  11. ueuser

Portainer znalazlem pod adresem /opt/Portainer [/opt/Portainer] # docker-compose up -d ERROR: Can't find a suitable configuration file in this directory or any parent. Are you in the right directory? Supported filenames: docker-compose.yml, docker-compose.yaml...
  12. ueuser

Witam, Chciałbym zainstalować jDownaloder na NASie aby móc zdalnie zlecać pobranie. Częściowo się to udało - zainstalowałem go i uruchomiłem poprzez terminal - działa via My JDownloader - Web Interface, Android, iOs and Windows Phone App Niestety aby działał muszę mieć aktywna sesję ssh, po...