-
Dyskusja QuFirewall ustawienia dostepnosci tylko w lokalnej sieci
Dziekuje wszystkim za pomoc, chyba juz wiem co zrobic.- Unicorn
- Post #12
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Niewiem na czeskim forum kiedys czytalem ze jak mam drugie DNS na routerze ustawione na 8.8.8.8 googla, to na NAS rozniez.. to niewiem.- Unicorn
- Post #9
-
no, nieuzywam, to bylo od qnapa ustawione, ale racja, nietrzeba- Unicorn
- Post #7
-
Tak to rozumiem, ja wiem, tylko po prostu nierozumialem ze potrafi aktualizowac te rzeczy, tzn, zapytac i sciagnac, ale rozumiem. Chyba dobrze jest ustawione... bardzo dziekuje wam za wyjasneinie- Unicorn
- Post #5
-
Dziekuje, ja mialem nadzeje ze tak bedzie... niepotrzebuje zeby Qnap mial dostep do swiata, tylko w domu. Choc wciaz nierozumiem, jak on moze robic sobie aktualizacje i zegarek itd... moze to jest poza firewallem? dziekuje- Unicorn
- Post #3
-
Czesc wszystkim, prosze o rade, jak ustawie w QuFirewall - Include subnets only, to oznacza, ze nikt niewidzi tego Qnapa z zewnatrz to znaczy niemozna atakowac i dostepnosc jest tylko z lokalnej sieci? Bo wciaz moge aktualizowac zegar, firmware itd, to nierozumiem tego, dziekuje za wyjasnienie...- Unicorn
- Temat
- dziękuję qufirewall sieci tylko
- Odpowiedzi: 11
-
Dyskusja Qlocker - atak na Qnapy
Na kazdy dzien wychodzi jeden :) S nowym firmware mam klopot ponownie "polaczyc" TR-004 na ktorym mam snapshoty, pisze ze musze znow wszystko nakonfigurowac i zrobic nowy volumin i zrobic wszystko od poczatku - to znaczy ze wszystkie snapshoty moge wyrzuczic do smiecia i zaczac od zera :-(- Unicorn
- Post #305
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
Tak wlasnie, mam tak samo, caly dzien kontroluje co robi sie na kilku mojich Q maszynach, wciaz patrze czy 7z proces niezobacze. Czy ktos wie, jak dlugo albo czy wciaz trwa ten atak? I mam jedno pytanie prosze bardzo, jeden z Qnapow jest 231p i na nim mam bardzo stary firmware (na pozostalych...- Unicorn
- Post #236
-
Dziekuje, to jakby bylo trzeba odnowic z tych migawek, to napisze jak poszlo.. narazie zostaly odlaczone od 231p. dziekuje- Unicorn
- Post #214
-
Dziekuje al chyba nierozumiem :) mam qnapa 231p ktory robi migawwki i potem je kopiuje na TR004 poprzez USB. To znaczy, ze migawki sa w tej chwili jak na 231 tak i na tr004 (chyba :) i teraz jak obawiam sie ze zaszyfruje mi ts231p to odlaczylem tr004 s migawkami... i jezeli bym potem zresetowal...- Unicorn
- Post #212
-
To znaczy ze jak mam robione migawki na poprzez USB polaczonym TR004 s NASem 231p i ten 231p by zostal zaszyfrowany, to moge odzyskacz wszystko z migawek?- Unicorn
- Post #210
-
Ale wciaz jestem zaskoczony z tego, ze pisali, ze migawki tez uszkodzone sa, to znaczy, ze cala tez wielka sprawa s migawkami bylo jedno wielkie ..... i jak potem znow bedziemy wierzycz tej firmie.- Unicorn
- Post #208
-
Ja zawsze takie dziwne rzeczy kojarze s bylymi pracownikami, ktorzy po prostu chca sie zemszcic. Ja kupowalem licencencje na ExFat i to jedyny sposob, gdzie o mnie "moga wiedzecz".- Unicorn
- Post #206
-
Czesc, ja mialem ten artykul MR2102 na 2 QNAPach i obawiam sie najgorszego, ale co mnie martwi najwiecej, ze wszedzie pisza ze migawki sa teraz do niczego, bo tez zniszcza. Kupilem dlatego TR004 i mam tam tylko migwaki i teraz boje sie ze skasuje ten ransomware tez. A smutne bo QNAP wciaz mowi...- Unicorn
- Post #187
-
Pozdrowienia z Czech
Ahoj, vidiš to, já jsem Čech, ale Polsko mám rád :)- Unicorn
- Post #4
- Forum: Witaj nieznajomy!