Recent Content by vistula-vistula

1. vistula-vistula

Pomoc TAS-268 - rtorrent, Jdownloader

Witam, Czy udało się komuś uruchomić aplikację: rtorrent lub Jdownloader na tym serwerze na procesorze ARM ? Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.3 Model serwera: QNAP TAS-268
  2. vistula-vistula

Pomoc Media Streaming add-on - problem ze zdjęciami w TV samsung

Witam, Mam problem z odtwarzaniem zdjęć (jpg, jpeg, png ) na TV Samsung (UE40H7000) za pomocą aplikacji Media Streaming add-on. Dodam że te same zdjęcia bezpośrednio z pendriva są odtwarzanie bez problemu na TV. Filmy z serwera Qnap są odczytywane bez najmniejszego problemu z różnymi...
  3. vistula-vistula

Hej

Witam wszystkich !
  4. vistula-vistula

Pomoc Jdownloader TAS- 268

Rozumię. Możliwości są tylko nie ma kto tego zrobić bo mało popularne rozwiązanie.
  5. vistula-vistula

A co stoi na przeszkodzie przecież TAS ma podwójny procesor.
  6. vistula-vistula

Pomoc PyLoad - nie otwiera się strona logowania

Witam Nie mogę poradzić sobie z odpaleniem PyLoad (4.9) na TAS-268. Po zainstalowaniu i kliknięciu aby się otworzył wyskakuje mi okno przeglądarki że nie połączono mam adres w przegladarce http://mójadresip:8100 port w routerze przekierowałem z prywatnego 8100 na publiczny 8100. Co robię...
  7. vistula-vistula

A na procesorach ARM ?
  8. vistula-vistula

Czy udało się komuś uruchomic jdownloadera na Qnapie. Jeśli tak to może jakaś instrukcja w PL. Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.0 Model serwera: QNAP TAS-268
  9. vistula-vistula

TAS-268 Android - czy warto ?

Tyle ze ts-251 to większy wydatek
  10. vistula-vistula

TAS-268 Android - czy warto ?

Chcę zakupić NAS do domu i zastanawiam się czy ten model da radę. Może ma ktoś już jakieś doświadczenia to niech się podzieli. Czy ten procek 1.1 dual core da sobie radę. Czy można w tym modelu dołożyć Ramu Może doradźcie jaki nie zadrogi model do domu który da sobie dobrze radę. Za...
  11. vistula-vistula

TS-212P czy TS-228

Witam Stoję przed wyborem zakupu NASa dla użytku domowego i waham się między modelami TS-212P czy TS-228. Mógłby ktoś doradzić co się bardziej opłaca co jest funkcjonalniejsze. Jeden minus w TS-228 że nie posiada on transkodowania video. Ale pytanie czy to minus. Oglądam czasem Video z dysku...
  12. vistula-vistula

Pomoc TS-212P - Pamięć RAM

Witam Czy w serwerze NAS TS-212P pamięć jest wlutowana czy wpinana w gniazdo. Pytam pod kątem wymiany pamięci ?