Recent Content by wac_ns

1. wac_ns

Pomoc Po aktualizacji SMB nie łączy z Qnap przez www i LAN

Ja mam TS-253d u mnie jest wersja od ponad miesiąca : Usługa SMB Bieżąca wersja: 4.15.003 Data instalacji:2025/01/11
  2. wac_ns

Wybór pierwszego NASa do domu

generalnie apka qnapa jest ok, czytelna i przejrzysta - lecz mej ocenie wybrałem rejestrator tego samego producenta tj Dahua. Mimo ze posiadane kamery były na liście rekomendowanych w Qnap to jednak nie wykorzystywały technologii Ai to po pierwsze. A po drugie wolałem by nie haratać dysku w...
  3. wac_ns

Wybór pierwszego NASa do domu

Ja też najpierw na qnapa (ts-253d) nagrywałem obraz z kamer z czasem jednak kupiłem dedykowany rejestrator z AI i wtedy kamery są w pełni wykorzystywane.
  4. wac_ns

Pomoc 16GB dla TS-253D - jakie kości

Dla potomnych dziś zmieniłem pamieci w ts-253d z 2x 4gb na 2x 8gb - nowe to ADATA (wcześniej też takie były) dokładny model to: ad4s32008g22-sgn Może się komuś przyda ta informacja.
  5. wac_ns

Sprzedam 2x Pamięć 4gb DDR4 26664gx4 pasuje do TS-253D

S P R Z E D A N E ! Sprzedam 2x 4gb Pamięć wyciągniętą z serwera qnap ts-253d kości ADATA AD4S2666J4G19-bssz (były od nowości w zakupionym urządzeniu) Mogę wystawić na olx z przesyłką do paczkomatu. Cena ? Dla forumowiczów na pewno się dogadamy, czekam na propozycje.
  6. wac_ns

Pomoc Jak zmapować w windowsie główny folder dysku?

zawsze np w total commander zrób sobie guzik (przycisk) do urządzenia i masz główny folder... jeśli qnap nazywa się np: "serw" to zapinasz połączenie //serw pod przycisk
  7. wac_ns

Artykuł Netbak PC - zrób kopie zapasową w całej firmie komputerów PC i Windows Server - ZA DARMO!

Zrobione wedle zaleceń... i wywala błąd w HDP a na pc z systemem win10 jest info o weryfikacji 2 etapowej mimo ze już przed ustawieniem planu ją robiłem - obecnie nie ma możliwości wpisać cokolwiek w okno zaznaczone na screanie edit: bez znaczenia czy NetBak PC Agent na win10 - uruchomię na...
  8. wac_ns

Pomoc Nowa kamera Dahua z poza listy kompatybilności w QVR

Witam, pytanie nietypowe. Kupiłem kamerę: Dahua IPC-HFW2439S-SA-LED-S2 4MP w Qvr Pro 2.4 - nie ma jej na liście, jest za to bardzo dużo podobnych nawet o 8 pierwszych znakach modelowych. Wszystko niby działa wybierając podobną. Jak myślicie czy ta lista modeli jest w Qnapie czasem...
  9. wac_ns

Dwuzatokowy NAS do gromadzenia danych i monitoringu?

Darmowa licencja pozwala jedynie na przeglądanie nagrań do 14 dni wstecz.
  10. wac_ns

Pomoc Synchronizacja zdjęć telefony -> Qnap Co wybrać? QuMagie Qfile a może jeszcze coś innego

Wiem ze może to zabawne ale z przyzwyczajenia od lat Total Commander na telefonie :P
  11. wac_ns

Dziura 0-day ... CVE-2022-27596

Mój ts-253d jak sprawdzam na kompie w przeglądarce to nie pokazuje że jest obecna nowa aktualizacja otrzymuje informację że jest obecna najnowsza, tak samo w qmennager na telefonie. Wchodząc na stronę qunap.com jest najnowsza aktualizacja przeznaczona do mojego qnapa. Robię właśnie aktualizację...
  12. wac_ns

Pomoc Email w sprawie QNAPa

WOW - Dzięki za express odpowiedź
  13. wac_ns

Pomoc Email w sprawie QNAPa

Dostał ktoś z Was coś podobnego ?
  14. wac_ns

Pomoc Qmenadzer android - powiadamiania

Panowie dziękuję za szybką odpowiedź. @3QN może faktycznie lepiej na email ustawić ale i tak te powiadomienia nie dojdą przy blokadzie na routerze qnapa na zewnątrz. Dziękuję za pomoc !