-
Dyskusja Synchronizacja udziałów
Dziękuję bardzo za pomoc :) Faktycznie nie wpadłem na to, żeby to tak rozwiązać.- warmer
- Post #8
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Tylko z tego co piszą tutaj: QNAP Turbo NAS Software User Manual wychodzi, że na tym lapku też musi być zainstalowany Qsync, więc czy wtedy Qsync nie ściągnie na tego laptopa całego synchronizowanego folderu?- warmer
- Post #6
-
Ale na Qnapie folder ten jest tylko w katalogu .Qsync. Da się to podlinkować dla użytkownika z zewnątrz?- warmer
- Post #4
-
Witam, Mam pytanie odnośnie sposobu rozwiązania kwestii synchronizacji kilku folderów. Najpierw przedstawię sytuacje: Mam sieć LAN w firmie w której folder z dokumentacja, na której pracują pracownicy, który jest synchronizowany Qsync-iem we wszystkich komputerach firmowych. Mam człowieka, który...- warmer
- Temat
- qsync synchronizacja
- Odpowiedzi: 8
-
Dyskusja Backup synchronizowanego folderu
ok, dziękuję za pomoc :) Wygląda na to, że działa.- warmer
- Post #5
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Folderów QSync z lokalnego PC-ta, tak? Do crona, tzn? Lejek jestem :)- warmer
- Post #3
-
Witam, Czy jest możliwość wykonania backupu synchronizowanego folderu Qsync? Wiem, że moge zrobić backup folderu synchronizowanego który jest na PC, ale wolałbym żeby odbywalo sie to w nocy przy wyłączonych komputerach. Myślałem nad tym, żeby zrobić na NASie, do którego mieli by dostęp...- warmer
- Temat
- backup
- Odpowiedzi: 4
-
Dyskusja Problem z mapowaniem dysku sieciowego
Dobra, już chyba problem się rozwiązał (częściowo). Drugi komputer już widzi NAS-a i ma do niego dostęp przez Qfindera i przeglądarkę i mogę mapować dyski. Tylko na pierwszym dalej nie mogę mapować. Pomogło wpisanie wszystkiego na sztywno i w konfiguracji rutera i w ust. sieciowych NAS-a (dałem...- warmer
- Post #16
-
Huh, teraz jest jeszcze lepiej. Inny komputer w tej sieci w ogole nie ma dostępu do NAS-a. Qfinder go nie widzi, a przy próbie połączenia się przez przeglądarke wyskakuje "Przekroczono limit czasu połączenia". Ustawiłem IP na sztywno, próbowałem na wyłączonym firewallu, wpisałem do firewalla...- warmer
- Post #14
-
tak, dalej to samo :/ Nie napisałem wcześniej. Mo system to Windows XP SP3- warmer
- Post #11
-
Błąd 67 pozostał. Zmienił się jedynie komunikat przy 2 komendzie na "Błąd logowania: nieznana nazwa użytkownika lub hasło"- warmer
- Post #9
-
W pierwszym przypadku dostaję Błąd 67. Nie można odnaleźć nazwy sieciowej :/ W drugim błąd 5 Odmowa dostępu. Firewall (ZoneAlarm) przepuszcza cały ruch z Qfindera, firewall na ruterze wylączony.- warmer
- Post #7
-
Pinguje normalnie.- warmer
- Post #5
-
Zrobiłem, ale dalej to samo. Grupa robocza się zgadza. Sieć mam po DHCP, ale IP są stałe ( DHCP przydziela zawsze to samo IP)- warmer
- Post #3
-
Witam, Mam problem z zmapowaniem dysku sieciowego w TS-221. Mianowicie oba sposoby opisane w instrukcji nie działają. Gdy chcę to zrobić przez Mapowanie dysku sieciowego w Qfinder 4.2.2, po zalogowaniu się jako admin dostaję komunikat: "Błąd sieci:nie odnaleziono urządzenia w sieci. Sprawdź...- warmer
- Temat
- qfinder pro ts-221
- Odpowiedzi: 16