wEbMAStEr
Local time
20:52
Wyróżnione treści
0
Punkty reakcji
2

Ostatnia aktywność Wiadomości Wyróżnione treści O sobie

• wEbMAStEr
      Temat do zamknięcia. :) Jest połączenie, GUI pokazuje dane oraz jest info o podpięciu urządzenia zewnętrznego, 'po wtyczce' się wyłącza/usypia co tam ktoś ustawił. Tylko ta nazwa "trochę' mnie denerwuje! Dla potomnych, może komuś się przyda...
    • wEbMAStEr
      Nawet nie wiedziałem o takim cosiu. Dzięki! Co nie zmienia faktu, że dalej lipa. QTS nie zapisuje żadnego z plikow conf przy zmianach 'podleglego sieciowego zasilacza awaryjnego UPS' które mogły by mieć wpływ na działanie serwera NUT. Dodatkowo...
    • wEbMAStEr
      wEbMAStEr zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc Serwer NUT i QNAP jako slave.
      skoroś twardziel - to masz : FAQ - Jak rozpakować plik z automatycznym backupem ustawień robionym przez system w .@backup_config? ;)
    • wEbMAStEr
      System operacyjny od QNAP zawsze co tydzień wykonuje backup swoich ustawień katalogu /etc/config. Backup ustawień jest zapisywany na pierwszym woluminie dyskowym w katalogu: /share/CACHEDEV1_DATA/.@backup_config...
    • wEbMAStEr
      upsmon ładnie się łączy; po wtyczne pokazuje zasilanie bateryjne i na tym koniec. Ustawiłem "automatyczną ochronę" po 1 min. (w pliku konf są jeszcze deleye 5min. itd. ). Tak więc sumarycznie po 10min i tak qnap był uruchomiony. Licho wie...
    • wEbMAStEr
      Dzięki jest progress, ale to jeszcze nie koniec - Udało się połączyć z serwerem NUT; jednak QTS nadal nie wyswietla informacji. Chyba mamy BUGA.
      • UPS-NUT-QNAP.jpg
    • wEbMAStEr
      wEbMAStEr napisał nowy temat.
      Witajcie. Walczę z problemem już kilka dni i bez rezultatu pożądanego. OPIS: Na .16 jest RPI z serwerem i klientem NUT oraz podpiętym UPC APC cs500 na .3 jest qnap. na .15 PC z plikacją WinNUT-client. Pecet bezproblemowo się łączy i pobiera...
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…