Recent Content by woytus

1. woytus

Dyski do TS-673

OK, teraz wszystko jasne. Ja wsadziłem od razu HDD i SSD. Teraz SSD jest jako "Przyspieszenie z użyciem pamięci podręcznej"
  2. woytus

Witam

hello
  3. woytus

Dyski do TS-673

Jak postawić system na SSD?
  4. woytus

Pomoc Jakich dysków ssd używacie w swoich NAS?

Ja używam dysków dedykowanych dla NASów. Np. WD Res SN700.
  5. woytus

QNAP QHora-301W

Czy ten model obsługuje modem LTE po USB? Zastanawiam się nad kupnem tego produktu, ale używam modemu LTE ze stałym adresem IP jako łącza zapasowego i pytanie czy w tym przypadku będzie obsługiwać?
  6. woytus

Sprzedam Router QNAP QHora-301W

Czy ten model obsługuje modem LTE po USB? Zastanawiam się nad kupnem tego produktu, ale używam modemu LTE ze stałym adresem IP jako łącza zapasowego i pytanie czy w tym przypadku będzie obsługiwać?
  7. woytus

Pomoc Jak wyłączyć migawki w QNAPie? Ostrzeżenie o zajętości miejsca w 99%

Dziś wieczorem uruchomię ponownie NASa i zobaczymy czy po czyszczeniu dysku ze zbędnych plików problem zniknie, jeśli nie to zgłoszę to na Helpdesk QNAPa Ponowne uruchomienie NASa nie pomogło. Cały czas mam ostrzeżeni, że zajętość pool1 przekroczyła próg 90%. Przed chwilą wysłałem zgłoszenie...
  8. woytus

Pula magazynu została utworzona w starszej wersji systemu nieobsługującego migawek.
  9. woytus

Problem w tym, że migawek nie ma. Przynajmniej NAS ich nie pokazuje.
  10. woytus

Mam problem, Urządzenie: TS431-P, obecnie dwa dyski 4TB w RAID1 i włączone migawki- choć sam tego nie robiłem. Jest to zasób wykorzystywany jako backup. Zasób przeważnie zajęty w okolicach 80%, ostatnio pojawiło mi się ostrzeżenie, że osiągnięto próg zajętości pool1. Zwolniłem miejsce i...
  11. woytus

Pomoc Podmiana systemowego wolumenu z RAID 0 na single przy uzyciu dodatkowego dysku

Mam pytanie odnośnie migracji RAID: Urządzenie: TS431-P Obecnie dwa dyski 4TB w RAID1 oraz dwa dyski 4TB w RAID0. Pierwsza konfiguracja: są tam dane produkcyjne a na drugiej kopie. Chce dyski w RAID0 sformatować i dołączyć do RAID1 robiać RAID5. Oczywiście nie chce utracić danych z RAID1. Czy...
  12. woytus

Pomoc plik uLinux.conf- odzyskanie pliku

To jest nas dwoje :) Temat rozwiązany. Można zamykać.
  13. woytus

Witam, wspaniałą społeczność

To świnka Morska. :)
  14. woytus

Witam, wspaniałą społeczność

Witajcie, Przygodę z QNAPen zacząłem ponad 7 lat temu. Moje zabawki to: TS-239 II Pro TS-469L TS-431P oraz S DS-413j Pozdrawiam