Recent Content by yellow7

1. yellow7

Pomoc Virtualization Station wszędzie cyferki zamiast opisów

Hej @kawam Tak finalnie udało mi się rozwiązać problem. Zaktualizowałem oprogramowanie na samym NAS do najnowszej wersji. Pojawiły mi się 3 problemy w Notification center gdzie miałem informacje na temat tego że oprogramowanie jest niekompletne w tych aplikacjach (jedną z nich było...
  2. yellow7

Używam wszędzie domyślnie angielskiego, ale spróbuję przerzucić na polski i przeinstalować wszystko jeszcze raz
  3. yellow7

Spróbowałem już następujących rzeczy: - różne przeglądarki Chrome, Firefox, Safari, Opera - tryb incognito, private czy jakikolwiek inny które przeglądarka oferuje - wyczyszczony cache - użyłem dwóch innych komputerów - przeinstalowałem jeszcze raz od nowa Virtualization Station Nadal taki sam...
  4. yellow7

Tak zmieniałem pomiędzy kilkoma różnymi językami bez zmian
  5. yellow7

Czy ktoś spotkał się z takim problemem że w Virtualization Station wszędzie pokazują mi się cyfrowe opisy w każdym miejscu. Próbowałem restartów, reinstalacji, innych przeglądarek i cały czas ten sam problem.
  6. yellow7

Pomoc Lubuntu VM - Virtualization Station 3.0 traci IP

@_Toem ale na virtualce widzisz po czymś takim nadal masz IP, bo w moim przypadku traci całkowicie i dopiero restart albo odświerzenie IP pomaga
  7. yellow7

możesz troszkę rozwinąć skróty i przybliżyć co to oznacza w mojej sytuacji, bo szczerze nie rozumiem o co biega
  8. yellow7

Cześć, Mam problem z serverem lubuntu zainstalowanym na Virtualization Station 3.0, co jakiś czas traci IP, po restarcie wszystko wraca do normy. System przeinstalowałem dwa razy i dale ten sam objaw. Inne urządzenia w sieci nie tracą połączenia. W załączniku widać iż na początku otrzymuje...
  9. yellow7

Pomoc Foldery/Pliki systemowe

Nie do końca o to mi chodziło. Wiem gdzie mam szukać, znam dokładną lokalizację i wiem co mam konkretnie zrobić. Pytanie moje jakim sposobem mam się tam dostać. Co odpalić i gdzie wejść żebym zobaczył właśnie ten folder "qpkg". Jakiego narzędzi użyć ?
  10. yellow7

Pomoc Foldery/Pliki systemowe

Niestety nie mogę się dokopać do informacji na ten temat a szukałem już troszkę. Mam problem z jedną z aplikacji zainstalowanych na moim TS-251 i nie potrafię znaleźć sposobu na dostanie się do folderów i plików gdzie ta aplikacja jest zainstalowana. Pytanie moje jest jak mam się dokopać do...
  11. yellow7

Pomoc Kontynuacja odtwarzanego filmu

No właśnie TV jest ten sam cały czas. Biorę dysk zewnętrzny, podpinam do TV przez USB i wszystko jest tak jak trzeba. Mogę 20 filmów odpalić i każdy startuje od momentu w którym przerwałem. Jak puszczam sobie filmy z serwera to każdy od zera na tym samym TV. Jeszcze muszę troszkę nad tym...
  12. yellow7

Pomoc Kontynuacja odtwarzanego filmu

Czy jest jakiś serwer multimedialny, który oferowałby taką funkcję że gdy oglądam film do połowy i wyłączę TV po wznowieniu tego filmu nie musze przewijać od początku tylko zaczyna się od momentu w którym skończyłem ? Mam tak gdy podłączam dysk przez USB bezpośrednio do TV, jak puszczam przez...
  13. yellow7

Przy piwie TS-251.....Czy to dobry wybór ?

No i klamka zapadła, NAS zamówiony ostatecznie wybrałem Qnap TS-253 PRO 2BAY 2.4 GHZ 2GB RA teraz wyczekiwanie na kuriera i zacznę pewnie zadawać setki pytań w stylu jak co zrobić.
  14. yellow7

Tak wiem że to nie backup :) Na NASie będe miał dokumenty i zdjęcia po to żeby ułatwić sobie do nich dostęp przez TV, laptopa i inne sprzęty. Najważniejsze rzeczy trzymam dodatkowo na zewnętrznym dysku i kopię na DVD. Więc zdaję sobie sprawę że NAS nie zapewni mi bezpiecznej kopii danych.
  15. yellow7

Trafiłem tutaj jak pewnie wiekszość z was zamierzam w końcu zrobić ten krok milowy w moim życiu i zakupić mój pierwszy NAS. Myślę że już wybrałem, chyba że ktoś z forumowiczów wybije mi decyzję z głowy. Wybór padł na QNAP TS-251, będę go głównie używał do przechowywania i odtwarzania filmów...