-
Dyskusja Virtualization Station wszędzie cyferki zamiast opisów
Hej @kawam Tak finalnie udało mi się rozwiązać problem. Zaktualizowałem oprogramowanie na samym NAS do najnowszej wersji. Pojawiły mi się 3 problemy w Notification center gdzie miałem informacje na temat tego że oprogramowanie jest niekompletne w tych aplikacjach (jedną z nich było...- yellow7
- Post #10
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
Używam wszędzie domyślnie angielskiego, ale spróbuję przerzucić na polski i przeinstalować wszystko jeszcze raz- yellow7
- Post #8
-
Spróbowałem już następujących rzeczy: - różne przeglądarki Chrome, Firefox, Safari, Opera - tryb incognito, private czy jakikolwiek inny które przeglądarka oferuje - wyczyszczony cache - użyłem dwóch innych komputerów - przeinstalowałem jeszcze raz od nowa Virtualization Station Nadal taki sam...- yellow7
- Post #5
-
Tak zmieniałem pomiędzy kilkoma różnymi językami bez zmian- yellow7
- Post #3
-
Czy ktoś spotkał się z takim problemem że w Virtualization Station wszędzie pokazują mi się cyfrowe opisy w każdym miejscu. Próbowałem restartów, reinstalacji, innych przeglądarek i cały czas ten sam problem.- yellow7
- Temat
- virtual machines virtualization station
- Odpowiedzi: 10
-
Dyskusja Lubuntu VM - Virtualization Station 3.0 traci IP
@_Toem ale na virtualce widzisz po czymś takim nadal masz IP, bo w moim przypadku traci całkowicie i dopiero restart albo odświerzenie IP pomaga- yellow7
- Post #5
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
możesz troszkę rozwinąć skróty i przybliżyć co to oznacza w mojej sytuacji, bo szczerze nie rozumiem o co biega- yellow7
- Post #3
-
Cześć, Mam problem z serverem lubuntu zainstalowanym na Virtualization Station 3.0, co jakiś czas traci IP, po restarcie wszystko wraca do normy. System przeinstalowałem dwa razy i dale ten sam objaw. Inne urządzenia w sieci nie tracą połączenia. W załączniku widać iż na początku otrzymuje...- yellow7
- Temat
- cron ip ubuntu virtual machines virtualization virtualization station
- Odpowiedzi: 5
-
Dyskusja Foldery/Pliki systemowe
Nie do końca o to mi chodziło. Wiem gdzie mam szukać, znam dokładną lokalizację i wiem co mam konkretnie zrobić. Pytanie moje jakim sposobem mam się tam dostać. Co odpalić i gdzie wejść żebym zobaczył właśnie ten folder "qpkg". Jakiego narzędzi użyć ?- yellow7
- Post #3
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Foldery/Pliki systemowe
Niestety nie mogę się dokopać do informacji na ten temat a szukałem już troszkę. Mam problem z jedną z aplikacji zainstalowanych na moim TS-251 i nie potrafię znaleźć sposobu na dostanie się do folderów i plików gdzie ta aplikacja jest zainstalowana. Pytanie moje jest jak mam się dokopać do...- yellow7
- Temat
- pliki systemowe ts-251
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Kontynuacja odtwarzanego filmu
No właśnie TV jest ten sam cały czas. Biorę dysk zewnętrzny, podpinam do TV przez USB i wszystko jest tak jak trzeba. Mogę 20 filmów odpalić i każdy startuje od momentu w którym przerwałem. Jak puszczam sobie filmy z serwera to każdy od zera na tym samym TV. Jeszcze muszę troszkę nad tym...- yellow7
- Post #3
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Dyskusja Kontynuacja odtwarzanego filmu
Czy jest jakiś serwer multimedialny, który oferowałby taką funkcję że gdy oglądam film do połowy i wyłączę TV po wznowieniu tego filmu nie musze przewijać od początku tylko zaczyna się od momentu w którym skończyłem ? Mam tak gdy podłączam dysk przez USB bezpośrednio do TV, jak puszczam przez...- yellow7
- Temat
- serwer multimediów
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Przy piwie TS-251.....Czy to dobry wybór ?
No i klamka zapadła, NAS zamówiony ostatecznie wybrałem Qnap TS-253 PRO 2BAY 2.4 GHZ 2GB RA teraz wyczekiwanie na kuriera i zacznę pewnie zadawać setki pytań w stylu jak co zrobić.- yellow7
- Post #5
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Tak wiem że to nie backup :) Na NASie będe miał dokumenty i zdjęcia po to żeby ułatwić sobie do nich dostęp przez TV, laptopa i inne sprzęty. Najważniejsze rzeczy trzymam dodatkowo na zewnętrznym dysku i kopię na DVD. Więc zdaję sobie sprawę że NAS nie zapewni mi bezpiecznej kopii danych.- yellow7
- Post #3
-
Trafiłem tutaj jak pewnie wiekszość z was zamierzam w końcu zrobić ten krok milowy w moim życiu i zakupić mój pierwszy NAS. Myślę że już wybrałem, chyba że ktoś z forumowiczów wybije mi decyzję z głowy. Wybór padł na QNAP TS-251, będę go głównie używał do przechowywania i odtwarzania filmów...- yellow7
- Temat
- Odpowiedzi: 9