Recent Content by ZajoncPoziomka

1. Z

Pomoc TS-253 Pro awaria kontrolera dysku

Cześć, udało się naprawić? Mam to samo - dysk widzi, działa poprawnie, ale po paru minutach wywala błędy i dysk potem znika. Tylko w drugiej zatoce, w pierwszej jak zamienię wszystko jest w porządku.
  2. Z

Pomoc Hybrid Backup Station Problem z synchronizacją przez FTP

Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.3 Build 20170703 Model serwera: QNAP TS-671 Czołem, mam problem z Hybrid Backup Station, opcja Sync/FTP/jednokierunkowo. Wpisuję parametry, loginy, w teście potwierdza prędkość na poziomie 60MB/s. Potem wybieram katalogi do synchronizacji. I wszystko ok...
  3. Z

Pomoc TS-251+ 8GB sterowanie odtwarzaniem muzyki do prostego DACa przez USB z androida

Ani subiektywne, ani odczucie. Obiektywne fakty. To co na synku działa natywnie i z marszu na qnapie trzeba rzeźbić. Co do dylematów co wybrać - każda platforma oferuje co innego i trzeba sobie dobrać do potrzeb. Ja tylko wskazuje minusy qnapa w pewnych kwestiach, nie każdemu muszą...
  4. Z

Pomoc TS-251+ 8GB sterowanie odtwarzaniem muzyki do prostego DACa przez USB z androida

No właśnie taka jest różnica między synkiem a qnapem. W synku podstawowe aplikacje dla użytkownika domowego po prostu działają (audio, photo, download), a w qnapie trzeba kombinować, dogrywać obce paczki itp. Dlatego przerabiając jedno i drugie twierdzę, że jeśli ktoś potrzebuje nas do domowych...
  5. Z

Czołem, dorzucę swoją opinię na temat sterowania muzyką. Przygodę zacząłem z ********* i dokupiłem kartę zewnętrzną usb. W połączeniu z DS Audio na androidzie działało prawie idealnie. Prawie, bo mając listę przesuwanie utworów jest upierdliwe na telefonie. Brakuje czegoś w stylu winampa -...
  6. Z

Pomoc QNAP TS-269L jako Music Station

Wpisz w alle dac usb i masz za 50 bez obudowy a 100 w obudowie karte z 3 wyjściami. Coaxial, optical i jack. Grają wszystkie rownolegle. Music station do tego i jest moc. Tylko max 48 khz. Podlaczasz pod ampli czym chcesz i gra bez zadnych tv, kodi itp. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu...
  7. Z

Pomoc Zewnętrzna karta muzyczna w wirtualce skrzeczy i zawiesza system

Bus 001 Device 003: ID 08bb:2704 Texas Instruments Japan Device Descriptor: bLength 18 bDescriptorType 1 bcdUSB 1.10 bDeviceClass 0 (Defined at Interface level) bDeviceSubClass 0 bDeviceProtocol 0 bMaxPacketSize0 8...
  8. Z

Pomoc Zewnętrzna karta muzyczna w wirtualce skrzeczy i zawiesza system

Czołem, zainstalowałem na wirtualu DSM 5.2 i przypisałem mu kartę muzyczną USB (PCM2704). Widzi ją bez problemu, natomiast przy próbie odtworzenia zaczyna trzaskać i po chwili zawiesza system tak skutecznie, że muszę wymusić zamknięcie. Nie mam niestety innej karty do wypróbowania. Nie bawiłem...
  9. Z

Kamery IP ala EPCAM 1.3 i 2.0mpix tubowe oraz kopułowe - 50 PLN netto

Cześć, zostały jeszcze kamerki? Kuba
  10. Z

TS 251

To ja może o muzyce. Podepnij sobie USB DAC i steruj muzyką z telefonu. Super wygodne. Komp się przydaje do układania list, ale cała obsługa przez telefon. U mnie cyfrowo do wieży i gra cudnie. Leżysz w łóżku i sobie zapuszczasz do spania co chcesz. Nawet uwzględniając spore przerwy między...
  11. Z

Instruktaż/Tutorial Plex - współdzielenie bibliotek pomiędzy odległymi użytkownikami

Witajcie Panowie, jestem w trakcie konfigurowania qnapa przy przesiadce z *********, więc nie mam jeszcze biblioteki. Plex to było pierwsze odkrycie po rozpoczęciu zabawy z nasami. Po pierwszym dniu mówię sobie - to dlna to jednak straszne gó***, ale potem oświecił mnie plex i to jest prawie...
  12. Z

Dylemat, co wybrać? DS215j czy TS-231?

Dołóż i bierz x51 - zainstalujesz sobie wirtualne DSM i będziesz mieć 2 w 1. Genialna sprawa (dla tych co wcześniej nie znali takich tajnos trickos).
  13. Z

USB DAC na Qnap TS-x51

Sprawdzone i działa karta na moim nowiutkim TS-251. Tylko, że music station pełne błędów - nie ma płynnych przejść między utworami oraz w przypadku plików cue odtwarza zawsze od początku. Gdzieś się ten temat przewinął z roku temu, qnap palcem nie ruszył. Ale co najważniejsze - odpaliłem...
  14. Z

USB DAC na Qnap TS-x51

Generalnie chcę już docelowy NAS, bo moje ********* stojące na tanim HP jest nawet szybkie (c2d), ale ma w sumie 3 wiatraki i je po prostu słychać. Wymieniłem jeden na super cichy ale i tak słychać szum. Denerwuje mnie to straszliwie. Po drugie żre to 40W w stanie spoczynku. Sam bug z DAC jest...
  15. Z

Jaki NAS?

Jak masz Samsunga i smartTV to zobacz czy możesz zainstalować Plexa. U mnie się dało i jest idealnie z odtwarzaniem filmów.