Recent Content by zinger

1. zinger

Pomoc Plik konfiguracyjny Transsmision.

nie, zmienia sie ciagle na stare. za każdym razem. Ok. znalazlem byl w /opt/QTransmission/etc/settings.json dzieki
  2. zinger

nie mam tego katalogu. QTSHero najnowsze. Mam Transmission a nie Qtransmision.
  3. zinger

Hej. Czy ktos wie gdzie znajde plik konfiguracyjny do Transsmision 2.94 ? Musze edytowac sciezke dostepu poniewaz nie chce mi zmienić z /share/MULTIMEDIA na /share/Multimedia :(
  4. zinger

Pomoc Folder MULTIMEDIA i deduplikacja

Jako admin. Mariusz, Dziękuję bardzo. :) ale... Teraz zdaałem sobie sprawę, że to się stało po aktualizacji do najnowszej wersji firmware. System NIE POWINIEN mi pozwolić na założenie katalogow z taką samą nazwą plików.! Czemu mi pozwolił?:?? No czemu?:p To ja chcę zmienić i chyba mieć...
  5. zinger

Jako admin. Dziękuję bardzo za probe pomocy. Juz wszystko dziala. Pomogl ticket do Qnapa! Dziękuję bardzo
  6. zinger

dobra, zalogowalem sie :) 1. Mam 2 katalogi "Mutlimedia@" oraz "MULTIMEDIA" w głównym katalogu. 2. Nie moge wejsc w ten MULTIMEDIA. Wiem ze tam sa rozne katalogi ale jak w niego wchodzi to pokazuje mi katalogi z tego katalogu "Mutlimedia@" 3. Nie moge zmienic nazwy katalogu "Mutlimedia@" 4. Nie...
  7. zinger

A w tym nic zrobię? SSH to magia jakaś :)
  8. zinger

czesc. sprobowalem „deduplikacja” na folderze MULTIMEDIA. Teraz folder zniknął, pojawił się pusty folder „Multimedia”(dokładnie tak jak piszę). raczej standardowy bo w środku jest katalog „samples”. ale dziwna sprawa bo AppleTV i program Plex nadal widzi bibliotekę filmów. 1. Gdzie jest folder...
  9. zinger

Pomoc Wyszukanie plików stworzonych o konkretnej godzinie.

Dziękuję bardzo, o to chodziło :) Dzięki temu mogę precyzyjnie wyszukać w nazwie pliku to co chę.! Idealnie.
  10. zinger

### EDIT 1 ok, to fajna sprawa. Wyszukalem wszystkie pliki w podkatalogach z godziny 8. Mega. Ale nic nie mogę zrobic z ta lista plikow a chcialbym je przeniesc do katalogu albo skopiowac! ### EDIT 2 - znalazlem chyba rozwiazanie - SYNCHRONIZUJ KATALOGI w Total Commanerze. Wyszukalem w dniu...
  11. zinger

Pomoc Co mam z pula pamieci? Dlaczego mam "nie przydzielone"

Brakuje juz mi pamieci na dyskach a widze ze mam nie przydzxielone 878GB. To znaczy ze mam jeszcze wolne 878 GB wolne? Moge to przydzielisc do puli ?
  12. zinger

Cześć Muszę wyszukać na NASie pliki POMIEDZY konkretną datą (pomiędzy 01.07.2021 a 12.12.2023 stworzonymi w godzinach miedzy 8:00 a 16:00. Da się? Wszystkie nazwy plików maja w nazwie "*.main_20210706235951" wiec najchętniej bym chciał wyszukać po nazwie wszystkie pliki zawierajace...
  13. zinger

Pomoc THUNDERBOLT nie mogę włączyć.

Cześć. Kupiłem NASa z Thunderbolt3 i nie mogę się podłączyć macbookiem aby wykorzystać potencjał szybkiego ściągania dużych plików. Chyba mam ciagle wyłączony interfejs. Ktoś to opracował?
  14. zinger

Pomoc Zamontowanie Myqnaplink na macu.

Hej. Jak najprościej/najlepiej udostępnić/ mieć dostęp cały katalog dla osoby z zewnątrz? Chciałbym udostępnić córce zdalny katalog a również samemu mieć dostęp do qnapa najlepiej poprzez zwykły eksplorator plików (MACOS Ventura). Najlepiej aby byl na stale zamontowany w systemie aby można było...
  15. zinger

Pomoc Co to znaczy NIE PRZYDZIELONE miejsce?

Ale chyba mam wszystkie przypisane do końca?