-
Pierwszy NAS do domu - pytania i dylematy
to kup sobie teraz jakiś używany UPS tak żeby podtrzymał qnapa w razie mignięć prądu. ja mam CyberPower DX650E i daje radę podtrzymując mi całego małego racka domowego ;) co do NAS to bardzo dobrze że zdecydowałeś się na 4 dyskowca. przyda się na pewno.- ziouosan
- Post #15
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja Admin Login Fail (HTTP) - nieznane próby logowania do QNAP
Też miałem taki atak 25.03 - około 2k nieudanych prób logowania na admina. Wyłączyłem przekierowanie portów UPnP i od tamtej pory jeśli potrzebuję czegoś zdalnie to łączę się przez VPN. Ataków obecnie - zero.- ziouosan
- Post #11
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Pomoc rTorrent nie rozpoczyna pobierania inicjowanego przez sonarr
jak wyżej, zaczytało bez problemu ręcznie dodany plik torrent. Naprawione. Pomogło przestawienie DHT z 'auto' na 'on'. Do zamknięcia.- ziouosan
- Post #10
- Forum: Rtorrent 15
-
Oczywiście że zrobiłem, zaczytało bez problemu.- ziouosan
- Post #8
-
to widzę z poziomu sonarra i takie info wysyła do rtorrenta: może Panowie @SiewcaRyżu i @Silas Mariusz coś podpowiedzą ? :)- ziouosan
- Post #5
-
zawsze działało bez problemu. Część z torrentów które widać też są ciągnięte z tego samego trackera. Rarbg btw.- ziouosan
- Post #3
-
Hej od tygodnia zadania inicjowane przez sonarr nie rozpoczynają się pobierać w rTorrent. Z widoku rTorrent wygląda to tak: czyli ciąg z końcówką meta i koniec. wersja sonarr: 2.0.0.5344 wersja rtorrent: 0.9.8-B000 Jakiś hint ? Sonarr w teście łączności widzi zarówno indexery i download...- ziouosan
- Temat
- rtorrent sonarr
- Odpowiedzi: 9
-
Instruktaż/Tutorial Plex - współdzielenie bibliotek pomiędzy odległymi użytkownikami
Podziękował :) Pozostali plexowicze nie muszą się krępować, nadal chętnie przyjmę wszystkie zaproszenia ;)- ziouosan
- Post #185
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Instruktaż/Tutorial Plex - współdzielenie bibliotek pomiędzy odległymi użytkownikami
Hej, poratuje ktoś zaproszeniem do swojej kolekcji ? Odwdzięczę się jak mi w końcu światełko założą :) ziouosan<at>gmail.com dzięki !- ziouosan
- Post #183
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Dyskusja KeepSolid VPN + rtorrent jak skonfigurować ?
Podziękował :D Kawusia i biorę się za config.- ziouosan
- Post #5
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dodałem plik konfiguracyjny ovpn wygenerowany od dostawcy. Zestawiłem połączenie i działa. To raczej nie wszystko ? :)- ziouosan
- Post #3
-
Cześć. Wykupiłem sobie z promocji opcję lifetime dla KeepSolid VPN i teraz chciałbym skonfigurować QNAPa (TS-453Be) żeby rTorrent chodził przez VPN. Jest taka opcja żeby wyszczególnić połączenie tylko dla tej aplikacji ? Nie znalazłem tutorialu, może ktoś miał podobny case ? Pozdrawiam !- ziouosan
- Temat
- rtorrent ts-453be vpn
- Odpowiedzi: 4
-
Dyski HDD 10TB do QNAP
Jeśli szukasz dobrego dysku to IMHO tylko Ironwolfy są godne polecenia. Planujesz zakup 10TB dysku i chcesz wybrać najtańszy ? To proszenie się o kłopoty, jeżeli stać Cię żeby wydać ponad 1k na HDD to lepiej dorzucić kilka stówek i kupić pewniaka.- ziouosan
- Post #9
-
Nowy NAS
nawet Mi Box od Xiaomi sobie z tym poradzi.- ziouosan
- Post #3
-
Dyskusja Brak folderów współdzielonych po przełożeniu dysków.
A w panelu sterowania - > foldery współdzielone widać te foldery?- ziouosan
- Post #9
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)