Recent Content by zorzyk

1. zorzyk

Pomoc Docker unifi nowa wersja

Nie bardzo wiem jak to zrobić. Jestem świeży w tym temacie ale chciałbym się nauczyć. Może Pan SiewcaRyżu mógłby mi w tym pomóc.
  2. zorzyk

Pomoc Docker unifi nowa wersja

Witam serdecznie. Chciałbym uruchomić tą wersję kontenera na 453be GitHub - linuxserver/docker-unifi-network-application jednak wymaga ona mongodb którego nie umiem uruchomić w kontenerze. Czy jest jakaś dobra dusza która Mi w tym pomoże. Mam starszą wersję która bez problemu się zainstalowala...
  3. zorzyk

Pomoc TS-212P zmiana dysku na większy

Widzę że nie ma innej opcji niż za pomocą kieszeni USB. Dziękuję za pomoc i miłego dnia.
  4. zorzyk

Dyski mam dwa. jeden nowy z nowo zainicjowanym systemem a drugi wyjęty wcześniej leży sobie i czeka na patent jak skopiować z niego dane. Do qnapa ts-212p wchodzą dwa. Tylko tak jak pisałem dziwne cuda się dzieją jak podłącze oba na raz
  5. zorzyk

A może inny sposób ?
  6. zorzyk

Witam. Mam NAS'a 212P i dysk 3TB na którym smart sypie błędami a więc full reset i zainicjowałem nowy dysk 4TB. Po podłączeniu starego dysku 3TB system wiszczy że na dysku starym jest starsza wersja firmware oraz wszystkie stare aplikacje których już nie powinno być pojawiają sięze starego dysku...
  7. zorzyk

Pomoc Problem z swap

Cfdisk W jaki sposób można sprawdzić czy wszystko co jest potrzebne do swap jest tam gdzie powinno być? Fdisk wypisuje mi coś takiego Disk /dev/mtdblock0: 0 MB, 524288 bytes 255 heads, 63 sectors/track, 0 cylinders Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes Disk /dev/mtdblock0 doesn't...
  8. zorzyk

Pomoc Problem z swap

reboot nie pomaga
  9. zorzyk

Pomoc Problem z swap

Witam serdecznie. Pojawił mi się problem z swap. Mianowicie chodzi o to że jest ale ma zerową pojemność i wykorzystanie. Wygląda to tak [~] # parted /dev/sda print Model: WDC WD30EFRX-68EUZN0 (scsi) Disk /dev/sda: 3001GB Sector size (logical/physical): 512B/512B Partition Table: gpt Number...
  10. zorzyk

Witam wszystkich serdecznie.

Witam.
  11. zorzyk

Hej!

Witam wszystkich.