Ostatnia aktywność

Live updates
  • SebekW
    SebekW zareagował Lubię to Lubię to na post Silas Mariusz w dyskusji Pomoc Wolumin zapchany 90%.
    Człowieku nie interesuje nas co gdzie masz i twoje wlasne frustracje. Temat uważamy za rozwiązany i zamknięty.
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Wolumin zapchany 90%.
    Człowieku nie interesuje nas co gdzie masz i twoje wlasne frustracje. Temat uważamy za rozwiązany i zamknięty.
  • SebekW
    SebekW odpowiedział w temacie Pomoc Wolumin zapchany 90%.
    No jak wywala skrypt który zapisuje mi na udział sieciowy to i pliki może wywalić. Na razie robię aktualizację więc muszę trochę poczekać. Nie ma już tego wykrzyknika bo wywaliłem jedną migawkę, więc się pewnie skopiuje. Wywalę wszystkie migawki...
  • Silas Mariusz
    Powtórze pytanie. Czy jak wezmiesz eksplorator windows, to możesz skopiować pliki po udziale sieciowym czy pojawia się problem?
  • SebekW
    Ponieważ nie mam tam tylko backupu są trzy zasoby jeszcze z mnóstwem plików, mam tego kopię gdzieś tam na innym dysku, ale zostawiłem sobie 2 migawki CO 7 DNI ponieważ nie raz mi to zaoszczędziło czasu i nerwów. No robię po sieci co widać...
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz zareagował Fire Fire na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc Wolumin zapchany 90%.
    po damski parasol ci migawki na backupie ? on powinien być regularnie rotowany ?!
  • Silas Mariusz
    Ale to skrypt nas nie interesuje. Możesz skopiować pliki po Sambie na udział sieciowy?
  • SebekW
    No tak migawki mam ustawione na 600GB Fizyczne pliki to ~650GB W tym jest problem że nie umiem zrobić backupu... Wywala mi skrypt dlatego że Qnap zgłasza że nie ma już miejsca... Tam jest 3,29TB więc ta rezerwacja jest jakaś z dupy i psuje...
  • Silas Mariusz
    Gwarantowane miejsce na migawki to rezerwacja przez system - ustawienia. To nie wskazuje ile miejsca jest zajęte przez migawki. Powiedz w czym jest problem? Co się zapchało, bo ja nie widze. Spójrz na rozmiar puli, rozmiar woluminu, usuń...
  • SebekW
    z tego wynika "cienki uproszczony"... "Wolumin uproszczony" = cienki = Thin Provisioned chyba tak to będzie
    • 1753625173256.png
    • 1753625377217.png
    • 1753625485161.png
  • Silas Mariusz
    Jaki to wolumin? Thin,Thick? W puli są migawki?
  • SebekW
    SebekW napisał nowy temat.
    Cześć Coś ten Qnap zaczął odwalać manianę, cały czas było dobrze, a tu nagle zapchał się w sumie nie zapychając bo danych tam leży ~650GB. Skoczyło jakieś dziadostwo przypisane, ale co przypisane bo nie kaman, może mnie ktoś nakierować bo nie mam...
    • 1753624352033.png
    • 1753624468151.png
  • Kong
    Kong zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc Swiatlowod w Play i staly numer IP.
    stały publiczny adres IPv4 !
  • Silas Mariusz
    i ten stały adres IP będzie adresem publicznym?
  • tomaszu1986
    Czyli mam rozumiec, ze w przypadku Play bedzie problem z laczniem na stalym IP? Czy rozumie to w zla strone?
  • tomaszu1986
    tomaszu1986 napisał nowy temat.
    Witam. Chcialbym dorzucic sobie Internet w Play. Ten 1Gb/s wystarczy. Bardziej chodzi mi o staly adres IP, ktory mozna uzyskac dla klientow biznesowych. Czy ktos to juz testowal takie rozwiazanie i czy mial jakies problemy z numerami IP w...
  • A
    Po kilku latach używania wydaje się, że TS-239 działa jak TS-230 Pro
  • G
    Grzegorz Bielawski napisał nowy temat.
    Tajpej, Tajwan, lipca 25, 2025 – QNAP® Systems, Inc., wiodący innowator w dziedzinie rozwiązań obliczeniowych, sieciowych i pamięci masowej, ogłosił dziś Kontynuuj czytanie...
  • QNAP
    QNAP napisał nowy temat.
    Pełna lista zmian: Changelog