Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
Tajpej, Tajwan, sierpnia 21, 2025 – QNAP® Systems, Inc., czołowy innowator w dziedzinie rozwiązań obliczeniowych, sieciowych i pamięci masowej, wprowadził na
Kontynuuj czytanie...
Cześć, chwilę trwało, bo zamówiony kabelek leciał z daleka.
Podłączyłem się przez RS zgodnie z instrukcją - jeszcze raz dzięki - i w ramach Ctrl + F1 wszedłem do zaawansowanego BIOSu
Chipset >> North Bridge >> Memory Configuration mam takie...
Zgodnie z prośbą @Silas Mariusz spróbowałem odpalić dyski w VMware Workstation i niestety to samo. Nie mam zielonego pojęcia dlaczego wyskakuje ten GRUB z Ubuntu, nie umiem sobie przypomnieć czy kiedy kolwiek instalowałem na nim Ubuntu na dysku...
Witajcie, znowu mam problema:///
Nie mogę się zalogować na Qnapa TS-231P. Mimo resetu system nie odpowiada. Niby się resetuje, pięknie ładnie ale jak wpisuję domyślne hasło admina czyli MacAdres nic się nie dzieje pokazuje mi, że hasło wygasło...
Update z dziś, pozbyłem się już menu GRUB-a i z maszyny fizycznej i VM-ki, niestety nadal system nie wstaje. Teraz wykonałem pełny scan i fix dysku C i D na fizycznej maszynie i leci kolejny export do vmdk.
Cześć mam obecnie zainstalowany dysk systemowe SSD w gnieździe M.2 o pojemności 500 GB pracuje on jako single (pojedynczy dysk). Chce go wymienić na dysk 1 TB a ten obecny przenieść do innej maszyny. Przyszedł mi do głowy plan ale nie wiem czy da...
Planowałem wykonywanie backupów całego komputera lecz przy pierwszej próbie zetknąłem się z problemem. Po pierwsze podczas uruchomienia programu wyskakuje błąd (patrz zrzut ekranu). Pomimo tego można pouzupełniać dane serwera, ale program tego...
Chcę przenieść wszystkie zdjęcia gogle pod Immich. Nie wszystkie zdjęcia mają zapisane metadane w EXIF (głównie chodzi mi o daty wykonania), ale Google Takeout do zdjęć dołącza pliki json. Czy jest metoda aby Immich w przypadkach zdjęć lub filmów...
Chcę przenieść wszystkie zdjęcia gogle pod Immich. Nie wszystkie zdjęcia mają zapisane metadane w EXIF (głównie chodzi mi o daty wykonania), ale Google Takeout do zdjęć dołącza pliki json. Czy jest metoda aby Immich w przypadkach zdjęć lub filmów...
Zgodnie z prośbą @Silas Mariusz spróbowałem odpalić dyski w VMware Workstation i niestety to samo. Nie mam zielonego pojęcia dlaczego wyskakuje ten GRUB z Ubuntu, nie umiem sobie przypomnieć czy kiedy kolwiek instalowałem na nim Ubuntu na dysku...
No to tylko pozazdrościć u mnie filmy cały czas się buforują. Jeszcze jak jestem u siebie w domu to jakoś to idzie niestety poza siecią nie ma opcji. Teraz patrzyłem na udostępnianie linków z filmami to prędkości pobierania takich filmów to...
Tak dokładnie. Przez ostatni czas sprawdziłem czy dyski się montują poprawnie, jak je np. dołożę do Virtualki z Windows Server co też mam w VS i działają bez problemu. Jeszcze wpadłem na pomyśl żeby podpiąć cd z obrazem W11 pro i zrobić na tej...
Nie, nie próbowałem.
Ale jak skopiowałem na QNAP-a pliki to już normalnie się zaimportował. Podejrzewam że to bardziej wina kieszeni.
Teraz wszedłem do Bios-u tej maszyny wirtualnej i mam taki komunikat.
Zmieniłem mu w Bios-ie na dysk UFEI i...
Nie Panowie, powoli. Ja nie eksportowałem vmki, tylko PC -> do vmdk.
Snapy na PC nie leciały nigdy z C, tylko za pomocą HDP leciał dysk D: do tego samego NAS-a.
Nie @Silas Mariusz tego Della mam od początku i od początku były tu dwie 512 SSD...