Ostatnia aktywność

Live updates
  • Chaos
    Chaos odpowiedział w temacie Pomoc Problem z zalogowaniem ts-231p.
    Dzięki spróbuje przez cloudkey zawsze mac adresem się logowałem
  • QNAP
    QNAP napisał nowy temat.
    Pełna lista zmian: Changelog
  • G
    Grzegorz Bielawski napisał nowy temat.
    Tajpej, Tajwan, sierpnia 21, 2025 – QNAP® Systems, Inc., czołowy innowator w dziedzinie rozwiązań obliczeniowych, sieciowych i pamięci masowej, wprowadził na Kontynuuj czytanie...
  • mikolajj
    Cześć, chwilę trwało, bo zamówiony kabelek leciał z daleka. Podłączyłem się przez RS zgodnie z instrukcją - jeszcze raz dzięki - i w ramach Ctrl + F1 wszedłem do zaawansowanego BIOSu Chipset >> North Bridge >> Memory Configuration mam takie...
    • 1755724189163.png
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz zareagował Lubię to Lubię to na post Gw-Service w dyskusji Pomoc Import PC do maszyny wirtualnej..
    Zgodnie z prośbą @Silas Mariusz spróbowałem odpalić dyski w VMware Workstation i niestety to samo. Nie mam zielonego pojęcia dlaczego wyskakuje ten GRUB z Ubuntu, nie umiem sobie przypomnieć czy kiedy kolwiek instalowałem na nim Ubuntu na dysku...
  • Silas Mariusz
    Użyć Veeam :cool:
  • Chaos
    Chaos napisał nowy temat.
    Witajcie, znowu mam problema:/// Nie mogę się zalogować na Qnapa TS-231P. Mimo resetu system nie odpowiada. Niby się resetuje, pięknie ładnie ale jak wpisuję domyślne hasło admina czyli MacAdres nic się nie dzieje pokazuje mi, że hasło wygasło...
  • Gw-Service
    Update z dziś, pozbyłem się już menu GRUB-a i z maszyny fizycznej i VM-ki, niestety nadal system nie wstaje. Teraz wykonałem pełny scan i fix dysku C i D na fizycznej maszynie i leci kolejny export do vmdk.
  • Tomy
    Tomy napisał nowy temat.
    Dobry wieczór. Stareńki TS-228, ver. 4.3.6.2805, JDownloader Rev: #50639 (latest Revision) Operating System Linux (LINUX 32Bit) (arm 32Bit) Java 1.8.0_151-b12 (32Bit) (headless) Oracle Corporation Java HotSpot(TM) Embedded Client VM Envare-ng...
  • nelik1987
    nelik1987 napisał nowy temat.
    Cześć mam obecnie zainstalowany dysk systemowe SSD w gnieździe M.2 o pojemności 500 GB pracuje on jako single (pojedynczy dysk). Chce go wymienić na dysk 1 TB a ten obecny przenieść do innej maszyny. Przyszedł mi do głowy plan ale nie wiem czy da...
  • E
    Potężne narzędzie. Wielkie dzięki, będę działał w temacie z pomocą chatgpt !!!
  • PedroD
    PedroD odpowiedział w temacie Kupię Kupię kartę QM2-2P-244A.
    Tak jestem zainteresowany.
  • Kamil84
    Kamil84 odpowiedział w temacie Kupię Kupię kartę QM2-2P-244A.
    Dalej zainteresowany kupnem ? Będę przechodził chyba lada moment z TS-453d na Aoostar i ta karta będzie pewnie do sprzedaży. Cena 450pln
  • P
    pawnowicki napisał nowy temat.
    Planowałem wykonywanie backupów całego komputera lecz przy pierwszej próbie zetknąłem się z problemem. Po pierwsze podczas uruchomienia programu wyskakuje błąd (patrz zrzut ekranu). Pomimo tego można pouzupełniać dane serwera, ale program tego...
    • Zrzut ekranu 2025-08-20 113632.png
  • E
    emil123 napisał nowy temat.
    Chcę przenieść wszystkie zdjęcia gogle pod Immich. Nie wszystkie zdjęcia mają zapisane metadane w EXIF (głównie chodzi mi o daty wykonania), ale Google Takeout do zdjęć dołącza pliki json. Czy jest metoda aby Immich w przypadkach zdjęć lub filmów...
  • E
    emil123 napisał nowy temat.
    Chcę przenieść wszystkie zdjęcia gogle pod Immich. Nie wszystkie zdjęcia mają zapisane metadane w EXIF (głównie chodzi mi o daty wykonania), ale Google Takeout do zdjęć dołącza pliki json. Czy jest metoda aby Immich w przypadkach zdjęć lub filmów...
  • Gw-Service
    Zgodnie z prośbą @Silas Mariusz spróbowałem odpalić dyski w VMware Workstation i niestety to samo. Nie mam zielonego pojęcia dlaczego wyskakuje ten GRUB z Ubuntu, nie umiem sobie przypomnieć czy kiedy kolwiek instalowałem na nim Ubuntu na dysku...
    • Zrzut ekranu 2025-08-19 223948.png
  • B
    bass25 odpowiedział w temacie Pomoc Filmy nie działają 😦.
    No to tylko pozazdrościć u mnie filmy cały czas się buforują. Jeszcze jak jestem u siebie w domu to jakoś to idzie niestety poza siecią nie ma opcji. Teraz patrzyłem na udostępnianie linków z filmami to prędkości pobierania takich filmów to...
  • Gw-Service
    Tak dokładnie. Przez ostatni czas sprawdziłem czy dyski się montują poprawnie, jak je np. dołożę do Virtualki z Windows Server co też mam w VS i działają bez problemu. Jeszcze wpadłem na pomyśl żeby podpiąć cd z obrazem W11 pro i zrobić na tej...
  • Gw-Service
    Nie, nie próbowałem. Ale jak skopiowałem na QNAP-a pliki to już normalnie się zaimportował. Podejrzewam że to bardziej wina kieszeni. Teraz wszedłem do Bios-u tej maszyny wirtualnej i mam taki komunikat. Zmieniłem mu w Bios-ie na dysk UFEI i...
    • Zrzut ekranu 2025-08-19 202542.png
    • Zrzut ekranu 2025-08-19 203918.png
  • Silas Mariusz
    Pytanie dlaczego chce 8TB. Tak jakby chciał importować jakiś dysk który ma 8TB. Próbowałeś to zaimportować to jakiegoś VMware Workstation?
  • Gw-Service
    Nie Panowie, powoli. Ja nie eksportowałem vmki, tylko PC -> do vmdk. Snapy na PC nie leciały nigdy z C, tylko za pomocą HDP leciał dysk D: do tego samego NAS-a. Nie @Silas Mariusz tego Della mam od początku i od początku były tu dwie 512 SSD...