Ostatnia aktywność

Live updates
  • Joester
    Tak podejrzewam, gdyż kojarzę pracę QVS w sierpniu i wrześniu oraz problem od kilku/kilkunastu dni, a QVS miał wydaną nową wersję w początku października. Stąd moje pierwsze zgłoszenie do Helpdesku i czekam.
  • Joester
    Od roku używam Brave i do września na pewno nie było problemów. Oczywiście chcąc to zweryfikować uruchomiłem Edge (nie używam w ogóle). UIpewniłem się, że nie ma żadnych pluginów typu adblock, ublok origin czy nordvpn. Niestety jest dokładnie to...
  • wac_ns
    wac_ns zareagował Lubię to Lubię to do aktualizacji zasobu Rtorrent 15 [x86_64] autora Silas Mariusz.
    Since there are many 0.16 issues, we reverted back to 0.15.7 which has DHT fixed.
  • Joester
    Joester napisał nowy temat.
    Witajcie, Czy ktoś próbował może w ostatnim czasie korzystać z Virtualization Station i zakładać np. nową maszynę ? Z jakiegoś powodu próby przeglądania zasobów NASa z tej aplikacji (np. wybór lokacji gdzie ma być plik maszyny wirtualnej) kończą...
    • VS.png
  • G
    GGabriel napisał nowy temat.
    Mam następujący problem: Dostałem powiadomienie systemowe o możliwości aktualizacji rozszerzenia TR-004 które wymagały odłączenia podsystemu. Niestety operacja nie powiodła się a uzyskałem następujący efekt: Pula pamięci (na RAID 5) na TR-004 nie...
  • B
    Bezan odpowiedział w temacie Pomoc Archiwizacja maili.
    z obrazu instaluję:
    • 1761415805834.png
  • B
    Bezan odpowiedział w temacie Pomoc Archiwizacja maili.
    w jaki sposób poprawnie podać ścieżki przy tworzeniu kontenera z Thunderbird? dałem: /Share/@Marcin/Thunderbird_mail/ /Share/@Marcin/Thunderbird_mail/app_data po utworzeniu widzę: Thunderbird maile ściąga ale w...
    • 1761414007163.png
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz zareagował Haha Haha na post jerry1333 w dyskusji Pomoc RSS not auto downloading.
    And remember:
  • M
    McHaggis69 zareagował Lubię to Lubię to na post Silas Mariusz w dyskusji Pomoc RSS not auto downloading.
    Regex is not human readable for first time you see it. It may include very advanced rules. That’s what you probably looking for is simple DOS syntax where asterix * means anything. And in regex it’s: .+ Syntax is like that: /text/ /text/i =...
  • M
    McHaggis69 zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc RSS not auto downloading.
    this is regexp - regex101: build, test, and debug regex
  • gonzo
    Początek obiecujący, ale później... Jakość obrazów poor, ale to zrzuty klatek z filmu... Obraz drugi to ułamek sekundy przed ciemnym ekranem - jakiekolwiek manipulacje (np. próby zmiany konsoli CTRL-ALT-F1 do F4) bezowocne. Niestety odwołanie...
    • 5.jpg
    • 6.jpg
  • gonzo
    Dziękuję za pomoc. Stan obecny: - qfinder zauważył NAS po odpięciu dysków - próba flashowania zgodnie z algorytmem - linux startuje, próba wejścia w BIOS (F11) nie przynosi efektu, pojawia się ekran konfiguracji, który żąda montażu dysku (przed...
    • 4.jpg
    • 3.jpg
    • 2.jpg
    • 1.jpg
  • Silas Mariusz
    Silas Mariusz zareagował Lubię to Lubię to na post elpablo w dyskusji Pomoc Home assistant połączenie przez IP.
    Działa. Na 3 screenie poprostu nie zaznaczyłem że ma być to na LAN1. Ech Dzięki!
  • E
    Działa. Na 3 screenie poprostu nie zaznaczyłem że ma być to na LAN1. Ech Dzięki!
  • tomeq77
    tomeq77 napisał nowy temat.
    Cześć! Od wczoraj mam Qnap TS-864eU. Mam nadzieję, że czegoś ciekawego się od Was na tym forum dowiem. A i ja z czasem może komuś pomogę :)
  • Silas Mariusz
    A weż usuń z wirtualnego switcha drugi adapter LAN.
  • E
    elpablo napisał nowy temat.
    Cześć Cały QNAP TS-253e ustawiałem pod LAN2 (ip wewnątrz sieci itp). Przy przenoszeniu go w inne miejsce podłączyłem go do sieci przez LAN1. Zainstalowałem Home Assistant i skonfigurowałem. Wszystko ładnie działało. Niestety jak to słowiańska...
    • qnap1.png
    • qnap2.png
    • qnap3.png
    • qnap5.png
    • qnap6.png
    • qnap7.png
  • E
    elpablo zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc Dźwięki z QNAP.
    sam dysk może mieć zaszytą taką funkcje w firmware
  • E
    elpablo odpowiedział w temacie Pomoc Dźwięki z QNAP.
    Dzięki, pomogła wymiana dysków
  • smargul
    smargul zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Jaki system do udostepniania plikow w obrebie domu?.
    oj panie - dam ci przykład z zeszłego miesiąca - gdzie mojemu przełożonemu ustawiłem cały setup do oglądania, zarządzania i żądania filmów wchodzisz na strone A (jellyseer) , wpisujesz nazwe filmu/serialu (bądź wybierasz z listy) weźmy...
  • magicGT
    Wielkie dzieki za szczegoly. Naprawde otwiera oczy. Z lodowki korzystam codziennie I namietnie wiec mam dla niej uzasadnienie. Ten system co bym chcial u siebie postawic planuje wykorzystwyac sporadycznie aby sie porozczulac z blizsza lub dalsza...
  • Sycamor
    Witam, potwierdzam w całej pełni :) . Wspomniana wyżej konfiguracja hula i u mnie, jedynie licz się z tym, że poświęcisz trochę czasu, by się tego nauczyć (poznać funkcjonalność). A w/w Veeam i mnie uratował cztery litery, gdy znienacka padł...
  • sypiamzsasiadka
    sypiamzsasiadka odpowiedział w temacie Pomoc QNAP TS-251 Zasilacz.
    dzieki
  • gonzo
    gonzo napisał nowy temat.
    Dzień dobry! Uprzejmie proszę uczonych w piśmie o pomoc i podpowiedź what next?: - urządzenie QNAP TS-451+ 8GB - kilka dni temu info o aktualizacji oprogramowania układowego - maszyna najpierw przeładowana, później aktualizacja - po aktualizacji...
  • esselite
    Wydaje się , że problem leży w tym, że takim zdarzeniom filtrowanym słowem kluczowym z SysLoga nie jest przypisywany żaden poziom istotności, więc zdarzenie dla Centrum notyfikacji nie istnieje. Reguła powiadomień ma w kryteriach określenie...
    • 1761213664283.png
    • 1761213584634.png
    • 1761214020802.png