Live updates
-
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Dyskusja Odmontowane wolumeny.wystartuj go z dyskami... zobaczymy jak powazne są uszkodzenia i to jest ten moment na forum, gdzie powyższy case powinien być przykładem, dlaczego niewolno cebulić na pamięciach RAM zrozumie to tylko ten, który już raz stracił dane @Pbxfxo :) -
kojot odpowiedział w temacie Dyskusja Odmontowane wolumeny.Wynik z testu tej drugiej kości pamięci. -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Dyskusja Odmontowane wolumeny.to podmien... i zgodnie z moją odpowiedzią: Po wymianie pamięci RAM należy zbootować urządzenie bez dysków (!), następnie: z poziomu Qfinder aktywować SSH, zalogować się na użytkownika admin po SSH (np. putty) przy użyciu jako hasła: cloudkey... -
kojot odpowiedział w temacie Dyskusja Odmontowane wolumeny.Ten dokładany Hynix jest wyjęty, Pisałem o tym. Obecnie ma tylko 4GB, te "fabryczne". To może prędzej te fabrycze są problemem, bo już były one wcześniej. 1786692270 QNAP zapiszczał i się wyłączył, uruchomić go? 1786692418 Wymienię na tą pamięć... -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Dyskusja Odmontowane wolumeny.Logi nie widzą drugiej kości. Czy jest ona teraz włożona? Jeśli tak to mamy winowajce.. Odpalam w między czasie memhound cd / sudo -i cd /tmp /etc/init.d/services.sh stop wget https://files.qnap.net.pl/pub/io/memhound.tar.gz tar zxvf... -
kojot odpowiedział w temacie Dyskusja Odmontowane wolumeny.Przepełnienie pamięci zdarzało mu się już wcześniej. Sam QNAP już wcześniej ubijał mi niektóre aplikacje z racji braku pamięci, np. QSync’a, który jest dla mnie kluczowy. Stąd pomysł na dołożenie kolejnych 4GB RAM. Fabryczna pamięć do ATADA, a... -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Dyskusja Odmontowane wolumeny.pytanka nie na helpdesk bo tam mnie obowiazuje pewnego rodzaju "dyplomacja" mam podejrzenie usterki sprzetu i to bardzo duże w związku z tym, że w logach jest wypchnięty Hardware error. 1) czy w lipcu zasadny był OOM (out of memory) ? 2) OOM po... -
kojot odpowiedział w temacie Dyskusja Odmontowane wolumeny.Q-202608-46963 Z góry dziękuję za pomoc -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Dyskusja Odmontowane wolumeny.tak, zrob to i napisz numer ticketu tutaj -
kojot odpowiedział w temacie Dyskusja Odmontowane wolumeny.Niestety nie mogę zrobić zgłoszenia przez Helpdesk na QNAP. Mam komunikat o błędzie. Czy zrobić to przez stronę Portal serwisowy - QNAP tak jak jest napisane w tym komunikacie?