Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

SecNetPL

Passing Basics
Beginner
11 Luty 2017
13
1
3
QNAP
TS-x59 Pro
Ethernet
1 GbE
Cześć,
Przymierzam się do stworzenia skryptu w bash'u, który zatrzymywał by zapis w bazie danych, dokonywał jej zrzutu/kopii i przesyłał do drugiego QNAP'a. Czy ktoś z was ma już jakiś doświadczenie w tworzeniu tego typu rozwiązań ? Tabele w bazie danych są bardzo ważne, więc oprócz przechowywania kopii na oddzielnym dysku w ramach jednego QNAP TS-469, chciałbym również transferować kopię na drugiego QNAP'a. QNAP TS-209 wykorzystywany byłby do przechowywania kopi bazy spakowanej do pliku *.zip.

Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.3 Build 20170121
Model serwera: QNAP TS-469

Rozwiązanie
aprzestano dalszego wspierania ipkq/opkg ze względu na problem z OpenSSH
ale to jedna paczka pośród wielu !

Qnapware [x86]

Ok, problem rozwiązałem instalując manualnie paczkę Entware ze strony: Install on QNAP NAS · Entware-ng/Entware-ng Wiki · GitHub. Później już tylko restart QNAP'a i puszczeniu instalacji polecenem opkg update. Komenda find działa poprawnie więc myślę że w chwili obecnej temat został wyczerpany ;) bardzo dziękuję za pomoc w tej sprawie. Myślę, że jeszcze nie raz skorzystam z waszej wiedzy :) myślę, że sam już trochę się nauczyłem. Mega dziękuję za szybko i sprawną a co najważniejsze wartościową wiedzę, którą zechcieliście się podzielić !! B-)
Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. authorized_keys
  2. kopia mariadb