Witajcie, potrzebuje informacji na temat rezystorów dla Qnapa TS-253 PRO, dostałem urządzenie, jednak w sieci nie ma informacji jakie są użyte a te nie mają żadnych oznaczeń, może ktoś pomoże chodzi o L3 i L4 niedaleko portu usb (puste miejsca na 4 pinowe rezystory)
- 19 Listopad 2020
- 124
- 36
- 115
- Odznaki
- 34
- QNAP
- TS-x53Be
- Ethernet
- 1 GbE
To nie rezystoryWitajcie, potrzebuje informacji na temat rezystorów dla Qnapa TS-253 PRO, dostałem urządzenie, jednak w sieci nie ma informacji jakie są użyte a te nie mają żadnych oznaczeń, może ktoś pomoże chodzi o L3 i L4 niedaleko portu usb (puste miejsca na 4 pinowe rezystory)
- 19 Listopad 2020
- 124
- 36
- 115
- Odznaki
- 34
- QNAP
- TS-x53Be
- Ethernet
- 1 GbE
Jak coś to naprawiam Qnapy to i to mogę naprawić , a reszta w nim działa ? Jak coś to mail na biuro@gselectronic.pl lub george2002@tlen.plDzięki za info, jednak nie mają żadnych oznaczeń a qnap Polska nic nie wie ... ehhhh
Tak reszta działa, ja jedynie chciałem symbole tych dławików czy tam filtrów, jeśli wiesz jakie zostały użyte...
- 19 Listopad 2020
- 124
- 36
- 115
- Odznaki
- 34
- QNAP
- TS-x53Be
- Ethernet
- 1 GbE
Symboli nie znam bo schematów nie posiadam ale można np z uszkodzonego czegoś takie wymontować i zamontować lub poszukać na necieTak reszta działa, ja jedynie chciałem symbole tych dławików czy tam filtrów, jeśli wiesz jakie zostały użyte...
Jedyne co potrzebuję to oznaczenia tych dławików/ filtrów L3 i L4, po drugiej stronie elektroniki też je mam, chodzi o to, że nie ma na nich żadnego nadruku, kompletnie nic, a jak spoglądałem na bogatą ofertę aliexpress to jest tego cała masa, więc myślałem, że może ktoś miał styczność ze schematem tego urządzenia. na twoim nie wiedzę aby takowe zostały użyte , (na pierwszy rzut oka) te u mnie są 4 pinowe
To są dławiki typu common mode dedykowane dla interfejsu USB - tłumią zakłócenia wspólne aby urzadzenie spełniało normy EMC.
Być może można je kupić w TME.eu a napaweno w mouser lub digikey. Musisz znać wielkość obudowym, wtedy można coś dobrać.
Ostatecznie możesz połaczyć rezystorami lub kynarem jak na poniższej fotce.
Być może można je kupić w TME.eu a napaweno w mouser lub digikey. Musisz znać wielkość obudowym, wtedy można coś dobrać.
Ostatecznie możesz połaczyć rezystorami lub kynarem jak na poniższej fotce.