Źle zrobiłeś. Trzeba było kupić tam gdzie taniej i z łatwą opcją zwrotu jakby okazało się, że nie działają.
Na czymś muszą zarabiać. Tak samo jak zamówisz ten sam model nasa z różnymi bebechami. Lepiej zamówić z wolniejszym np. procesorem i go samemu wymienić (jeśli jest wymienialny).
A prośba o zakładanie nowych wątków w nowych tematach.
Dzięki wielkie za odpowiedź.
Zamówienie do mnie jeszcze nie dotarło, nie zostało nawet jeszcze wysłane. Na upartego mógłbym je jeszcze anulować (mówię tutaj o zamówionej pamięci ram).
Zawsze uważałem/łudziłem się, że w takim przypadku producent sprzedając definiowane akcesoria/części nie sugeruje się jedynie brutalną chęcią zysku ale daje też coś ekstra. Wiadomo, ta brutalne chęć zysku jest zapewne głównym składnikiem marży, ale jednocześnie liczę na to, że taka część (w tym przypadku powiedzmy kość ram) dodatkowo będzie wykonana z nieco trwalszych materiałów czy np. część od producenta lepiej będzie współpracowała z pozostałymi bebechami urządzenia itp. Co na przykład mogłoby skutkować lepszym ogólnym działaniem czy też zachowaniem sprawności przez dłuższy okres w porównaniu do zastosowania części od alternatywnych dostawców.
Czuję, że mogę być w błędzie
. Jeżeli jest ktoś w stanie podrzucić tutaj konkretny argument/argumenty przemawiające za tym, że jednak ten RAM od producenta nie jest w żaden sposób lepszy od pamięci od innych dostawców, to chętnie się z nimi zapoznam i zostanę z tego błędu wyprowadzony.
Jeżeli chodzi o mój zakup oryginalnej kości, z mojej perspektywy nic jeszcze nie jest stracone
. Jeżeli po lekturze forum dojdę do wniosku, że nie ma sensu przepłacać, od razu anuluję bieżące zamówienie i uzbroję się w alternatywny RAM.
Trzymam za to kciuki, sporo kasy jest do uratowania.