-
Help QcalAgent
Dołączam się i dodam, że w opisie (ver. 1.1.9) jest napisane: Aplikacja QcalAgent obsługuje Kalendarz Google, Kalendarz Outlook, usługę CalDAV i inne popularne kalendarze, umożliwiając synchronizację kalendarzy i harmonogramów między różnymi urządzeniami. Najbardziej interesuje mnie "inne...- jk.1
- Post #2
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Help HBS - wydłużenie robienia backupu danych po aktualizacji HBS
A co jest jasne, bo teraz to jakimś niedomówieniem pojechałeś? Chyba nie wiesz, że najsłabszym ogniwem jest człowiek. Jeśli on nie będzie wiedział za dużo to Ci problemu nie zrobi (wiedzy o Tobie nie wykorzysta przeciw Tobie). A Twoja sugestia wskazuje, że chyba podejrzewasz mnie o coś...- jk.1
- Post #17
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Aktualizacja: to nie generowanie danych kontrolnych powoduje zajmowanie przestrzeni na dysku USB (czyli backup z NAS). Pomimo takiego komunikatu w HBS. To wersjonowanie. I problem zrobił się jeszcze większy. Dane z zasobu NAS zajmują 2,96GB a wolne miejsce na USB to 1,6TB i backup kończy się...- jk.1
- Post #15
-
Mam włączoną "kontrolę integralności danych". Jedno z zadań to 2,96TB danych w których niewiele się zmienia. Na dysku zewnętrznym (12TB USB) jest 1,6TB wolnego miejsca (2 wersje są na dysku i mają być 2). Uruchomiony backup i wszystko jest OK. Dane przegrane i zaczyna się generowanie danych...- jk.1
- Post #13
-
Help QcalAgent
Dołączę się do rozwoju QcalAgent. Czy jest możliwość, aby Qnap stworzył swój kalendarz, który nie bazowałby na połączeniu z innymi serwerami Goglami, Yahoo, Microsoft? Oczywiście chodzi aby synchronizować klika kalendarzy z różnych urządzeń ale bez udziału serwerów zewnętrznych tylko Qnap i...- jk.1
- Thread
- Replies: 2
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Help NAS TS-x64 i kamery Orllo
A może podrzuć kamery komuś z podobnym Qnapem. Zapisz wszystkie kroki i konfiguracje. Albo przed tym krokiem zresetuj kamery i zacznij od początku.- jk.1
- Post #13
- Forum: Monitoring NVR: QVR Pro, QVR Elite, Surveillance
-
Help HBS i archiwizacja .Qsync
Dzień dobry, archiwizacja HBS i okazuje się że katalogi .Qsync nie są archiwizowane i na szczęście pełne zaskoczenie przed padem dysków. Wiem, że jest jakaś możliwość konfiguracji przez jakąś synchronizację, ale po co takie kombinacje. Może dodać jakąś opcję w zwykłym zadaniu czy .Qsync ma być...- jk.1
- Thread
- .qsync brak archiwizacji hbs3
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
Help Problem z zapisem plików związanych z programowaniem Arduino, ESP32
Dzień dobry, pliki: arduino-1.8.19-windows.exe, arduino-1.8.19-windows.zip, arduino-ide_2.1.1_Linux_64bit.zip, arduino-ide_2.1.1_Windows_64bit.exe, arduino-ide_nightly-20230804_Windows_64bit.zip, arduino-ide_nightly-20230804_Linux_64bit.zip. Podaję nazwy abyście mogli ściągnąć z sieci i...- jk.1
- Thread
- Replies: 0
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Help Niezidentyfikowany, dziwny problem
Kopie są dwie, więc dane to nie jest problem, ale znalazłem coś takiego: Błąd 2023-07-26 10:23:33 system --- localhost --- Browser Station Preferences [Browser Station] Failed to download Google Chrome image "114.0.5735.198-1". Error message: Error response from...- jk.1
- Post #3
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Help Niezidentyfikowany, dziwny problem
Dzień "dobry", NAS TVS-671 - 2x 512MB NVME( Raid0) + 6 dysków magnetycznych (4 x 3TB Raid5, 1x 1TB, 1x 6TB) + 1x 512MB NVME jako Cache Read Only dyski NVME na kartach QNAP. Firmware 5.1.0 Build 20230629. Problem wystąpił 25.07.2023 około godziny 22 System startuje przez kilka minut jest...- jk.1
- Thread
- błąd macierzy zmiana daty
-
For sale Dysk sieciowy QNAP HS-251+ (plus dysk 4TB)
Witam, trochę już leciwy ten sprzęt. Proponuję 700zł.- jk.1
- Post #2
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
Help HBS3 - błąd po kontroli integralności
Dzień dobry, TVS-671, CPU i7, 16GB RAM zainicjowałem NAS ponownie (po około 3-4 latach od konfiguracji). HBS3 ver. 21.0.0926 jest możliwość kontroli integralności danych. System zachowuje 3 wersje plików. Problem: Po kontroli wyszło, że kilka plików (xls) jest uszkodzonych. Fakt - były...- jk.1
- Thread
- backup błąd hbs3
- Replies: 1
-
Help QM2-2P10G1TA i negocjacja połączenia z D-Link DGS-1210-24
Witaj NAS TVS-671 z 4 portami 1Gb i kartą QM2-2P10G1TA (10Gb) + Switch D-Link DGS-1210-24. Połączenia LAN z kart wbudowanych (1Gb) działa prawidłowo. Natomiast połączenie z kary QM2 do switch'a nie działa. Nie liczę na 10Gb bo switch to 24 porty 1Gb, ale karta i switch nie potrafią wynegocjować...- jk.1
- Thread
- lan link switch
- Replies: 0
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Vote poll QNAP przyśpieszenie dostępu do danych
TVS-671 - 1x SSD_m2 Cache, 2x SSD_m2, 6xHDD- jk.1
- Post #13
-
Help HBS3 backup na dysk USB
No tak, ale mam dysk na USB a rsync to do innego NAS'a. Czyli dysk na USB do innego NAS'a i wtedy backup? Tylko dlaczego czysty Linux (konsola i mc) ma transfer 50MB/s, a HBS3 1 plik na 5sek?- jk.1
- Post #3
-
Help HBS3 backup na dysk USB
Witajcie, dysk 12TB podpięty do USB 3.0. Transfer przy użyciu ssh i mc wynosi 70MB/s (dużo małych plików) i około 150MB/s duże pliki - czyli może być. Te same zasoby próbuję kopiować przy użyciu HBS3 i transfer jest żenująco niski - tego nawet nie ma jak policzyć no chyba, że około 1-2 pliki na...- jk.1
- Thread
- backup dysk hbs3 usb
- Replies: 3
-
Help Karta PCI-E typu adapter do dysków SSD M.2 NVMe czy jest zamiennik dla QNAP QM2-2S ?
U mnie taka karta typu adapter z dyskiem NVme działa ale tylko jako cache. Jest szybsza reakcja systemu, ale przy dużych transferach już nie ma takiego super efektu.- jk.1
- Post #4
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Help Link Aggregation, Port Trunking i 802.3ad dynamic
To był rok 2000-2002. Sprzęt był ubezpieczony. Nie ma znaczenia kto stracił i kto straty pokrył - fakt jest taki, że uśpiony przetrwał. Ale ja nie chcę ciągnąć tematu usypiać czy nie. Coś nie działa po wybudzeniu a powinno. Czemu tego nie możecie pojąć, że próbuję znaleźć rozwiązanie problemu, a...- jk.1
- Post #9
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Help Przyspieszyć NAS, karty rozszerzeń i dyski SSD (PCIe M.2 SATA;PCIe M.2 NVme; 2,5" SATA)
Muszę przyspieszyć NAS'a (TVS-671, i7, 16GB RAM, 4x 3TB 2x 1TB, cache M.2 PCIe SSD 512GB (adapter noname – nie można utworzyć woluminu – tylko pamięć podręczna z zapasem alokacji 20%) - kopia dysków jest robiona na innego NAS'a - więc to nie problem (nieistotne). Mój LAN to 1Gbit/s i nie...- jk.1
- Thread
- dyski karty rozszerzeń m.2 ssd
- Replies: 4
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
Help Audio z pominięciem tv
Słucham muzyki przez Tablet/Telefon (Aplikacja Qmusic - może są lepsze, ta mi działa i na razie nie szukałem) - połączenie po WiFi. Do tego po kablu (wyjście słuchawkowe) można podłączyć sprzęt Audio. Ja mam do sprzętu Audio wpięty odbiornik BT (czyli słucham bez kabli). Oczywiście to nie jest...- jk.1
- Post #10
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station