-
M
TS-253A 16GB 2 x 3TB WD RED
Tak jak w tytule chce się pożegnać z nasem. Zainteresowanym mogę wysłać screeny z danymi dyskow i tam. Cena do uzgodnienia. -
M
Help Reset ustawien
Witam Mam dwu zatokowego nasa, chce jeden dysk zaorac -ten systemowy, czy jak wyjme dysk nazwijmy go z danymi to po calkowitym resecie i formatowaniu dysku systemowego i wsadzeniu dysku z danymi bede je widzial? Konfiguracja dyskow bez raid, dwa razy wolumin statyczny- marczu83
- Thread
- reset
- Replies: 3
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
M
Help Server VPN na nowym QTS
Uruchom serwer L2TP/IPSec, ustaw klucz wstępny, autentykacja MS-CHAPv2, reszta domyślnie i kliknij Zastosuj. Na routerze przekieruj porty (UDP) 500, 1701 i 4500 na QNAP, Na Windows 10 odpal PowerShella jako administrator i wklej: REG ADD HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\PolicyAgent /v...- marczu83
- Post #3
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
M
Help QTS nie wstaje po update
Witam Po update z dnia dzisiejszego tj 23.05.2018 QTS nie wstaje komunikat Service Unavailable The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later. SSH i reszta uslug w tle dziala, Wersja oprogramowania Firmware...- marczu83
- Thread
- nie wstaje qts update
- Replies: 6
-
M
Help Firmware 4.3.4 - z systemu zniknęło: apt-get, chown itp. Co dalej
Zainstalowac jeszcze raz kontener, jesli instalujesz pierwszy raz to polecam przed ściagnąć najpierw obraz docker pull cassfras21/jrivermc z tego co widze ustawienia portu vnc sa zeby sprawdzic jakie porty sa przekierowane: docker port nazwa_kontenera- marczu83
- Post #6
- Forum: Oh'Linux? Software hacking i QNAP modding
-
M
Help virsh: command not found
Tam go tez znalazlem ale przy probie odpalenia i tak dostaje command not found :/ [/share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/QKVM/usr/bin] # ls v* virsh* virt-host-validate* virt-pki-validate* vmstat* virt-clone* virt-image* virt-xml-validate* vncsnapshot* virt-convert*...- marczu83
- Post #3
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
M
Help virsh: command not found
Mam problem nie moge odpalić virsh. Tak jak w tytule mowi ze nie moze znaleść, uzywajac find znalazlem sobie gdzie siedzi virsh i z tej lokalizacji tez go niemoge odpalic Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.4 Build 20YYMMDD Model serwera: QNAP TS-253A- marczu83
- Thread
- cachedev1 color command found share virsh
-
M
Help FileStation API
Czy ktoś korzystał z tego API? http://download.qnap.com/dev/QNAP_QTS_File_Station_API_v4.1.pdf Wpisuje użytkownika i zakodowane hasło http:/ / IP:8080/ cgi-bin/ filemanager/ wfm2Login. cgi?user=${sid}& amp;pwd=${pwd} dostaje SID, ktory wpisuje pozniej w tu razem z innymi parametrami i niestety...- marczu83
- Thread
- filestation
- Replies: 0
-
M
Help Instalacja sterownikow karty wifi
Czesc Chcialbym doinstalowac do qnap sterowniki do karty wifi na usb, karta tp-link 722n Standardowo z tego co widze nie jest obslugiwany w modelu ktory posiadam ts 253a mam zainstalowane opkg zainstalowalem gcc i make zgodnie z instrukcja producenta kiedy odpalam make dostaje komunikat...- marczu83
- Thread
- instalacja sterowniki wifi
- Replies: 1
-
M
Help Hybrid Backup Sync backup raspberry pi
Witam Czy moze ktos skonfigurowal sobie backup calej karty albo pojedynczych folderow z raspberry (rasbian) przez GUI qnap Hybrid Backup Sync? Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.3.0188 Model serwera: QNAP TS-253A- marczu83
- Thread
- backup
-
M
Help Problem z dwuskładnikowym uwierzytelnianiem
Chyba po update do 4.3 przestalo mi dzialac MFA, tzn. przy probie ustawienia skanuje kod QR generuje sie kod, ktorego nie przechodzi weryfikacji, czas na qnapie jest aktualny, probowalem na kilku kontach na kazdym jest to samo, Ktos sie spotkal z takim problemem? Wersja oprogramowania...- marczu83
- Thread
-
M
Download [Beta 2] QTS 4.3.3.0127 Build 0320 | ARM & x86 !~ TS-X28/TAS-X68
U mnie ten sam problem z smb, klient win 10 -
M
Beer time Powershell
Cześć Czy ktoś może instalowal powershell na qnap?- marczu83
- Thread
-
M
Download [Public Beta] QTS 4.3.2 Build 1202 | x86
U mnie po zalogowaniu po ssh nie da się odpalić virsh. Dodatkowo w VirtStation w żadnej maszynie w konsoli przez chrome nie działa mysz Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka -
M
Zapraszamy do pobierania QTS 4.3 Beta,...
Witam Skad mozna pobrac tą bete? Wiem, ze jest na forum alpha ale nie mam tam dostepu- marczu83
- Post #7
- Forum: Aktualności z branży i informacje prasowe
-
M
Help Sophos XG
na chwile aktywacji mialem wpiete dwa kable sieciowe jeden siec lokalna drugi external, poszlo bez problemu, jak mialem wpiety tylko lokal na ktorym byla lacznosc z internetem wtedy byl problem- marczu83
- Post #6
-
M
Coffee & Cigarettes Qcontactz - beta, która nie działa
Sam pakiet sie zainstalowal, jest strona logowania, ale... po kliknieciu zaloguj dodaje pare znakow w polu password i tyle, nic wiecej sie nie dzieje- marczu83
- Post #7
- Forum: Kącik użytkownika: Opinie, komentarze i testy
-
M
Help Virtualization Station boot from PXE
Dzieki pomogło. Przetestuje czy zadziala boot z sieci- marczu83
- Post #3
-
M
Help Virtualization Station boot from PXE
Witam Czy komus udalo sie tak skonfigurowac VS zeby bootowalo z sieci? Znalazlem wpis, ze wystarczy wyedytowac xml od danej maszyny i zmienic wpis bootmenu enable=no na bootmenu enable=yes, probowalem zmienic to przez nano ale po zapisaniu i edycji ponownie znow jest wartosc no, uzywajac opcji...- marczu83
- Thread
- boot virsh virtualization
- Replies: 2