-
Pomoc Zamulony TS453D
Prawdopodobnie Asustor AS6804T by sobie poradził, ale to wydatek 6K + licencje na kamery, za 1/3 ceny zrobię mini PC i jakoś go wcisnę obok qnapa. Po głowie chodził mi trunas, ale zerknę na proxmax. Dzięki za kierunek. :)- wituus
- Post #5
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Pomoc Zamulony TS453D
W drugą stronę spróbowałem, wyłączyłem wirtualkę, procek spadł do 35 - 40% i QVR działa płynnie. Mimo wszystko nie chce dodawać kolejnego urządzenia, i rozglądam się za nowym nasem który sprosta wymaganiom.- wituus
- Post #3
-
Pomoc Zamulony TS453D
Od kilku lat korzystam z TS-453D 32GB + QM2-2P-244A W QM2 siedzi ssd systemowy z wydzielonym miejscem na wirtualkę W11 8GB ram Korzystam z QVR Pro 4 kamery 4Mpix, obecnie doszła 5 8Mpix + 6 w drodze 4Mpix. Wcześniej 4 kamery + wirtualka W10 8GB ram - demonem prędkości to nie było, ale komputery...- wituus
- Temat
- Odpowiedzi: 4
-
Pomoc Qlocker czy słabe hasło
Ok było włamanie, mam kopie najważniejszych danych więc wszystko przywrócę. Jedynie trochę dziwne iż QNAP nie jest zainteresowany jak do tego doszło.- wituus
- Post #6
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
Jednak wszytko musiało nastąpić około 06.01.22 bo tak powstały pliki z informacją o odzyskaniu danych 0d początku 4 stycznia nawet nie było udanego logowania Jak odnaleźć przyczynę ataku?- wituus
- Post #3
-
Mam pytanie czy to był qlocker czy może zbyt słabe hasło, a może któryś z komputerów w sieci był zainfekowany? Małe pliki zmieniły się na 7z z hasłem + informacja jak otrzymać hasło. Postawić serwer na nowo czy pozmieniać hasła itd. Serwer na bieżąco aktualizowany, malware remover nic nie...- wituus
- Temat
- hasło polska qlocker serwer
- Odpowiedzi: 6
-
Pomoc Dostęp zewnętrzny
Wszystko na routerze jest chyba dobrze poustawiane. Od biedy podjadę w niedzielę i poodłączam wszystko bo już mi się pomysły skończyły, czy coś poza routerem może blokować porty? zapora- wituus
- Post #17
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Pomoc Dostęp zewnętrzny
Dlatego napisałem iż do czasu ogarnięcia tematu dodałem do DMZ IPv4- wituus
- Post #14
-
Pomoc Dostęp zewnętrzny
Nie mam firewalla, tylko dlaczego te porty pozamykane, sprawdziłem adres domowego qnapa i porty otwarte zgodnie z ustawieniami routera, a w pracy pozamykane- wituus
- Post #10
-
Pomoc Dostęp zewnętrzny
Teraz podłączony funbox 3 serwer dodany do DMZ- wituus
- Post #8
-
Pomoc Dostęp zewnętrzny
po ip:8080 nie działa Na stonie Skaner portów online na IP Sprawdziłem i wygląda że wszystko pozamykane Jak to odblokować? Not shown: 22 closed ports PORT STATE SERVICE 18/tcp closed msp 20/tcp closed ftp-data 21/tcp closed ftp 22/tcp closed ssh 23/tcp closed telnet 25/tcp closed smtp...- wituus
- Post #6
-
Pomoc Dostęp zewnętrzny
Porty 80 443 8080 mam przekierowane, orange twierdzi że wszystko jest odblokowane.- wituus
- Post #3
-
Pomoc Dostęp zewnętrzny
Witam Mam problem z dostępem z zewnątrz do NASa, niedawno orange namówiło mnie na tzw intenet b2b ze stałym ip. Po aktywacji usługi wszystko się posypało. Do czasu ogarnięcia tematu dodałem Qnapa do DMZ i niestety nie mogę się do niego zalogować przez numer ip oraz xxxxx.myqnapcloud.com...- wituus
- Temat
- działa orange porty
- Odpowiedzi: 21
-
Pomoc Problemy po migracji systemu TS-453D
Mam problem po zainstalowaniu systemu na nowym dysku, sytuacja wygląda następująco. Zatoka 1 - dysk ssd 240GB na system Zatoka 2 i 3 - raid1 Zatoka 4 - dane z QVR Dysk 1 systemowy uległ uszkodzeniu, jakoś system działał, ale nie instalował aktualizacji z app center. Zrobiłem kopię ustawień...- wituus
- Temat
- ts-453d
- Odpowiedzi: 0
-
Pomoc TS-453D karty QM2, dysk na system i virtualka
W końcu zrobiłem sygnaturkę :D. Temat rozwiązany. Edit: Nie widać sygnaturki :(- wituus
- Post #9
-
U mnie działa bezproblemowo, więc pewnie na TS-453Be też będzie działać. Dwa dyski na QM2 działają w raid1 tutaj zainstalowałem system i postawiłem virtualkę z W10pro- wituus
- Post #6
-
W takim razie najlepszym rozwiązaniem będzie QM2 w RAID1 na system i virtualkę. Jak będzie mało miejsca to wymienię dyski na większe. Tak na marginesie gdzie mogę znaleźć zgodne dyski nvme?- wituus
- Post #3
-
Jaki QNAP xx-453x-xx wybrać?
Siedziba firmy: Proshop ApS Michael Drewsens Vej 22 DK-8270 Hoejbjerg Dania Więc pewnie kłopoty z ewentualną gwarancją, pomocą techniczną.- wituus
- Post #12
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Zaparkował w mojej stajni TS-453D wzbogacony o 32GB pamięci. Posiada dwa dyski HDD w RAID1 i na razie go testuję, dodatkowo wpadnie do jednej kieszeni dysk od monitoringu. Pozostaje jedna kieszeń wolna i slot pci. Chciałbym aby maszynka sprawnie działała więc pewnie będę musiał dokupić dysk...- wituus
- Temat
- dysk system
- Odpowiedzi: 10
-
Pomoc 16GB dla TS-253D - jakie kości
Ja do swojego TS-453D kupiłem 2x16GB. Były jeszcze po 280 zł crucial DDR4 SODIMM 16GB/2666 CL19 DR x8 Od 2 dni wszystko działa. Posiłkowałem się tą stroną: https://nascompares.com/2020/06/15/qnap-x53d-16gb-and-32gb-crucial-memory-upgrade-guide/- wituus
- Post #2
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych