1. Maverick23

Dyskusja Aktualizacja systemu i Pyload

Tylko ja mam teraz już wersję 4.9 Pyload, a tamtą starą to nie pamiętam jaką miałem, więc nie wiem czy robienie kopii ma sens. Dziwne ... serwer odrzuca połączenie z adresem pod którym jest pyload.
  2. SiewcaRyżu

1. zrób kopię obecnego pyload 2. przeinstaluj pyload 3. sprawdz i przywróc konfig
  3. Maverick23

Wiem, że miałem wyłączone aktualizacje i działo superowo ponad rok. Teraz przez tą aktualizację systemu się coś porypało pewnie. Changelogi mam ale nic mi one nie mówią Releases · pyload/pyload · GitHub
  4. Maverick23

Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.3 Model serwera: QNAP TS-870 Pro Cześć, Dokonałem dziś aktualizację systemu do najnowszej wersji i po tym przestał mi działać Pyload. Gdy otwieram aplikację - "ta witryna nie jest osiągalna". Jakieś pomysły? :)
  5. SiewcaRyżu

Przesiadka z S na TS-251

=195&cp[]=142&cp[]=239&ref=product_overview"]Podrównaj produkty TS-251 jest szybszy ale nie ma pilota i nieobsługuje 4k na HDMI Działa. Zależy ile danych przewalasz. Ja lubie Seagate w NASie, w desktopie mi to obojętne. Chyba po 5-6 latach zaprzestają, chyba że model okaże się klapą ...
  6. M

Przesiadka z S na TS-251

...kilka pytań: 1. Który z tych modeli będzie dla mnie lepszy, NASa do tej pory wykorzystywałem do magazynowania plików, pobierania plików przez pyLoad, VPN, chmura, szerowanie plików do SmartTV. Różnica w cenie to ok 300-400 zł, czyli cena dysku, jest sens przepłacać? 2. Czy bez problemu będzie...
  7. tijo

Dyskusja PyLoad - nie otwiera się strona logowania

a u mnie taki problem podczas uruchamiania pyLoad: /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/pyload/pyload.sh: line 57: /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/pyload/opt/bin/python2.5: No such file or directory
  8. tijo

Dyskusja pyLoad konfiguracja, rejestracja

Witam!! Podłącze się pod temat: pomoże mi ktoś zainstalować pyLoad krok po kroku, albo gdzie znajdę jakieś wskazówki....z linuxa jestem prawie "noga" Dodam że u mnie w AppCenter nie ma pyLoad...
  9. Q

pyload pobrany stąd https://www.qnap.com/pl-pl/app_center/con_show.php?op=showone&internalName=pyLoad&version=4.9&down_1_name=TS-251&jump_win=1&qts=4.2.2&seq=46 wersja ARM w logu jest tylko coś takiego: "2017-03-12","11:09:49","System","127.0.0.1","localhost","pyLoad 4.9 has been installed in...
  10. Silas Mariusz

a skąd pobieraliscie PyLoad? Co to za wersja? Jest kompatybilna z Waszym serwerem NAS?
  11. fisher

Dyskusja Download station. Pobieranie np. z rapidu - problem

...linka do pobrania oczekują aż klient (w wersji darmowej) poczeka minutę lub dłużej na pobranie pliku a następnie wpisze captchę. Zainstaluj pyload który obsługuje m.in. rapidu, ma wsparcie oczekiwania na pobranie, automatyczne ponawianie, przez systemy wtyczek obsługuje np mechanizmy...
  12. E

Archiwum nie działające rapideo i błąd w UpdateManagerze

...przy próbie dodania konta premium pokazuje się komunikat "error occorred" 2. W logach zauważyłem odnośnik do nie istniejącej już strony pyload.org 3. Podmiana UpdateManagera.py z ostatniej wersji dostępnej na pyload.net nic nie poprawia, podobnie podmiana wszystkich plików pyloada Logi...
  13. vistula-vistula

Witam Nie mogę poradzić sobie z odpaleniem PyLoad (4.9) na TAS-268. Po zainstalowaniu i kliknięciu aby się otworzył wyskakuje mi okno przeglądarki że nie połączono mam adres w przegladarce http://mójadresip:8100 port w routerze przekierowałem z prywatnego 8100 na publiczny 8100. Co robię...
  14. pit_h

HS-251+ czy TS-251+

...postanowiłem wymienić go na nowszy model. Serwer będzie pełnił funkcję głównie domowego centrum rozrywki. Filmy, zdjęcia itp. Zainstalowany Pyload (ewentualnie Qget) Kodi, Photo Station. Backup zdjęć z telefonów. Jako, że ww. modele mają HDMI, serwer będzie wpięty do telewizora (KODI). Nie...
  15. SiewcaRyżu

Dyskusja Ustawienie godzin pobierania w pyload

jak widac wszyscy uzywaja pyload ... a tym bardziej wtyczki rapidu.net
  16. R

Dyskusja Ustawienie godzin pobierania w pyload

Witam, Czy jest możliwość ustawienia pyload, aby pobierał tylko w określonych godzinach np. od 1:00 do 7:00 oraz żeby w tych godzinach automatycznie rozpoczął pobieranie? Wersja oprogramowania Firmware: ostatnia Model serwera: QNAP TS 251+ Widzę że porad dostałem tyle. że nie nadążam czytać...
  17. nicosc21

Pierwszy nas - proszę o poradę

...głównym będzie synchronizacja danych z 3 komputerów oraz biblioteka muzyki i filmów(Samba i NFS). Do tego na służyć jako serwer DLNA, Pyload/Download Station. Ważne aby odczyt/ zapis plików (od 5GB do 50GB) wahał się w granicach ~80-100MB. Przeglądałem trochę forum i spotkałem się z głosami...
  18. RudiFM

Archiwum pyLoad - konfiguracja z kontem uploaded.to

Witam. Przekopałem forum i starałem się uzyskać informację na temat konfiguracji pyLoad z kontem ul.to. Program zainstalowany, zaktualizowany. Poniżej wycinek logu : 443 02.06.2016 09:12:21 ERROR Error importing UploadedTo: No module named Account 442 02.06.2016 09:11:45 INFO UpdateManager...
  19. Maverick23

Dyskusja Pyload i podmiana plików

dev@rapideo.pl mi podesłał tą paczkę :), ale na pyload to on się średnio chyba zna :)
  20. Maverick23

Dyskusja Pyload i podmiana plików

OK.Aktualizacje wyłączone. Wyłączyłem pyload, przegrałem katalog hoster z paczki podesłanej przez tego admina rapideo. Przy próbie zalogowania do rapideo w pyload, znowu "error occured".