-
Dyskusja Raid1 nie odbudowuje się
(12:07) LOL Mariusz wziął mnie na przetrzymanie :ROFLMAO: Nie mogąc się doczekać odpowiedzi zacząłem szukać i znalazłem taki wątek z rozwiązaniem dokładnie identycznie ten sam problem, i rozwiązanie tam zapisane pomogło. Jeszcze raz Dziękuję Mariuszowi za pomoc.- pepus
- Post #8
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dzień dobry. Raid się odbudował (y), puściłem naprawę, i przy 56,5% odmontował DataVol1 , i dalej nie chce ruszyć. Każde następne uruchomienie kończy się tym samym Mogę liczyć na jeszcze odrobinę pomocy?- pepus
- Post #7
-
/dev/sdb to ten nowy /dev/sda/ to ten stary z raidem 1753188047 mogę w samym gui qnapa grzebać?, bo wyskoczyło że system plików nie jest czysty. uruchomić "Sprawdź teraz" czy poczekać aż skończysz? Czy błędy na systemie plików mogą wskazywać, że i drugi dysk dokonuje żywota?- pepus
- Post #5
-
zgłoszenie zrobione, teamviewer może być.- pepus
- Post #3
-
Dzień dobry. Pacjent 321P, Ustawiony RAID 1. SMART poinformował że pada 1 dysk . Kupiłem identyczny po modelu i rozmiarze. Wyłączyłem qnapa, wymieniłem dysk 1, włączyłem i... niestety raid się nie odbudowuje, oba dyski mają status "dobrze". Przestrzeń dyskowa: DataVol1 (system) błąd...- pepus
- Temat
- raid raid 1
- Odpowiedzi: 7
-
Dyskusja Tablica WeKan
upss. a bo wiesz... tam po angielsku jest, a to nie tak łatwo... :ROFLMAO: na razie zostaje ten wekan, a ubuntu jeszcze mi się do innych celów przyda. Dzięki za wszystko.- pepus
- Post #15
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
Dyskusja Tablica WeKan
Ja tego potrzebuję jednak do firmy, i staramy się nie kopać dołków pod sobą. wchodzisz na stronę taiga.io, klik w cennik i już widzisz co nie jest darmowe, np. 15 użytkowników, itd... zadowolę się jednak wekan'em na razie. :) Miłego dnia wszystkim.- pepus
- Post #13
-
Dyskusja Tablica WeKan
Podsumowanie. Taiga nie do końca jest darmowa. Uruchomiłem wekan ale na maszynie wirtualnej z Ubuntu. Zobaczymy czy się przyjmie w firmie. Kontener po zachęcających komentarzach sobie odpuściłem. :) na razie temat zamknięty.- pepus
- Post #9
-
Dyskusja Tablica WeKan
Dzięki za odpowiedzi, i sugestie. @SiewcaRyżu jak zwykle w swoim stylu potrafisz dodać otuchy 😉 No właśnie Jira... ma być takie samo, ale za darmo, na już. no to jadziem popatrzeć na Taigę.- pepus
- Post #7
-
Dyskusja Tablica WeKan
Dzień doberek. Tym razem próbuję zabrać się za tablicę kanban. Znalazłem projekt WeKan. docker WeKan Jakoś nie bardzo umiem się dokopać jak to zainstalować ;( Pytanie czy ktoś już przerabiał ten temat, może cokolwiek podpowiedzieć? W kontenerze czy na maszynie virtualnej? -- Pozdrawiam- pepus
- Temat
- container station docker https
- Odpowiedzi: 20
-
Dyskusja Mariadb w kontenerze i katalog na bazy
To jeszcze tylko dodam że: wchodząc w te ustawienia kontenera kilka razy, coś tam zmieniam i zawsze "zastosuj" - to za każdym razem tworzy nowy wolumen, i za każdym razem ściąga nowy obraz :latest-1, :latest-2, itd... Jak dla mnie temat zakończony.- pepus
- Post #15
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Dzień doberek. Panowie, przede wszystkim dzięki za pochylenie się nad moim tematem. pół dnia się doktoryzowałem, i takie wnioski: 1. Założenie kontenera z palca - ścieżki są poprawne, zakładanie plików/katalogów w kontenerze, albo w mojej lokalizacji, działa ok. 2. Założenie kontenera przez...- pepus
- Post #13
-
Jerry, dzięki za sprawdzenie, SiewcaRyżu, Teraz nie mam dostępu. Sprawdzę w poniedziałek.- pepus
- Post #5
-
Dzień doberek. Na początek powiem tak, to mój pierwszy kontener, a jeśli chodzi o sql'a jestem zielony jak szczypiorek na wiosnę, ale znam to forum, znam googla, poczytałem, założyłem, działa, lecz mam jeden problem z którym sobie nie radzę... Założenia: kontener mariadb w pierwszej puli...- pepus
- Temat
- container station docker katalog mariadb
- Odpowiedzi: 14
-
Dyskusja sonoff oprogramowanie
Domoticz w kontenerze...- pepus
- Post #2
- Forum: Monitoring NVR: QVR Pro, QVR Elite, Surveillance
-
Dyskusja Malware i qnap
Miałem wyłączone - na tego malware nie pomogło, pogodziłem się z brakiem pewnych funkcjonalności. -- Piotr- pepus
- Post #177
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Jak wykonać pulę magazynową na migawki w RAID 1 Dyski 2 x 1 TB?
Ja tam się nie znam, tylko czytam, ale już parę razy widziałem odpowiedź na takie pytanie na tym forum. Jesli podczas instalacji nie pozwolisz sformatować dysków z danymi, to pozostaną. Po to podzieliłeś dyski na system i dane żeby tak to właśnie działało. -- Piotr- pepus
- Post #8
-
Dyskusja Virtualization Station - korzystanie z folderu udostępnionego/dysku wirtualnego na QNAP
Witaj. W otoczeniu sieciowym Qnap i jego foldery powinne być widoczne. W moim zwirtualizowanym Windowsie tak jest. Piotr.- pepus
- Post #2
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Witam
Hejka, muszę trochę poczytać, ale pewnie pytanie też się trafi, jako że pierwszy raz dostałem w łapki qnap'a -- Piotr- pepus
- Temat
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)