-
Dyskusja plex-dopałka..
Reasumując. Jak dla mnie bomba. Jeden stream to tak naprawdę wszystko czego potrzebuję. Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka- gentillo
- Post #23
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Dyskusja plex-dopałka..
Dwa streamy z 4K na 1080 20mbps bez zająknięcia ciągnie. Procek w okolicach 50%. Szok.- gentillo
- Post #21
-
Dyskusja plex-dopałka..
Ja to wiem, wcześniej miałem kilka modeli z celeronem i na żadnym nie było szans na transkodowanie z 4K. Dlatego sam jestem w szoku, że na tym 253D to działa. I to działa dużo sprawniej niż na 473A z dodatkowym GPU. Tym bardziej, że wszystkie źródła podają, że jest to po prostu niemożliwe...- gentillo
- Post #19
-
Dyskusja plex-dopałka..
Co do transkodowania to ciekawe odkrycie zrobiłem. Przez ostatni rok używałem 473A z quadro P400. Ostatnio działam na 253D. Z tego co pamiętam to na tych celeronach nie było co liczyć na rozsądne działanie przy transkodowaniu z 4K do 1080. Z ciekawości odpaliłem filmik 4K i patrzam a on sobie...- gentillo
- Post #17
-
Sprzedam Po sprzedaży serwera
Samsung NVMe sprzedany. Dochodzi Exos X16 12TB. Dysk twardy HDD Seagate Exos X16 12TB Nowy Sącz • OLX.pl Dysk kupiony w maju 2022. W polskim sklepie.- gentillo
- Post #4
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
Chwilowo bez serwera. Nie testowałem tej karty ekstremalnie. 2 streamy 4K do niższych bez problemu.- gentillo
- Post #3
-
Po sprzedaży serwera zostały mi: PNY Quadro P400 V2. Oddam za 350 Seagate Exos X16 12TB oddam za 850 Sprzęty 100% sprawne, na gwarancji. Karta graficzna PNY Quadro P400 V2 Qnap Nowy Sącz • OLX.pl Dysk twardy HDD Seagate Exos X16 12TB Nowy Sącz • OLX.pl- gentillo
- Temat
- seagate serwera twardy
- Odpowiedzi: 3
-
Sprzedam Qnap TS-473a
Serwer sprzedany. Zostały mi: PNY Quadro P400 V2. Oddam za 350 Samsung NVMe 1TB 980 Oddam za 350 Sprzęty 100% sprawne, na gwarancji.- gentillo
- Post #5
-
Sprzedam Qnap TS-473a
Dzień dobry, wstępnie rozważam sprzedaż mojej maszyny. Qnap TS-473a 12.2021 2x16 GB Ram Crucial 12.2021 Karta Geforce Quadro P400 do trasnkodowania 01.2022 HDD: Samsung 980 NVMe 1GB 10.2021 Seagate 12TB Exos X16 05.2022 Seagate 8TB Enterprise 11.2021 Seagate 6TB 10.2021...- gentillo
- Temat
- seagate table
- Odpowiedzi: 4
-
Dyskusja qumagie i format hevc
Bo qumagie jest to jest kiepski soft. Nie korzysta z transkodowania. Mało tego. Nawet stworzenie lżejszych wersji plików nie poprawia sytuacji. Bo dla qumagie one nie istnieją. Chyba, że zmienimy im nazwy i będziemy traktować jako zupełnie oddzielne pliki. Ja używam plexa. Nie ma problemu z...- gentillo
- Post #4
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Dyskusja Zwrot HDD 14 dni
No właśnie nie. Zwrot był zrobiony "bez podania przyczyny"- gentillo
- Post #3
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
Dyskusja Zwrot HDD 14 dni
Nie do końca wiem gdzie wrzucić więc wrzucam tutaj. Trafił mi się ostatnio ciekawy przypadek i chciałbym podpytać czy może komuś też coś takiego się kiedyś przytrafiło lub ma wiedzę na ten temat. Zakupiłem nowy HDD na allegro. Po kilku dniach zorientowałem się, że przeoczyłem w opisie informację...- gentillo
- Temat
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
Dyskusja Duża pula pamięci
ok. wszystko już wiem.- gentillo
- Post #3
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Duża pula pamięci
Jako, że od niedawna użytkuję serwer z ZFS mam jeszcze kilka tematów do ogarnięcia. Obecnie zastanawiam się nad następującym problemem: potrzebuję zrobić dużą pulę pamięci opartą o dwa HDD na przykład. Dane zawarte w tej puli będą zbackupowane, ale czysto teoretycznie chciałbym wiedzieć co się...- gentillo
- Temat
- pula pamięci pule i woluminy
- Odpowiedzi: 2
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Pomoc Rclone - problem z logowaniem
Myślę raczej a szyfrowanych backupach ewentualnie. Dokupiłem nowe dyski do serwera i na dłuższy czas powinienem mieć spokój z brakiem miejsca. To co miałem na Google Drive cały czas równolegle backupowałm na onedrive'y. Obecnie się odtwarza. Niestety tempo jest fatalne. 4TB to jakieś 6-7 dni...- gentillo
- Post #73
-
Niestety:( Ale właśnie się zorientowałem, że mój służbowy google drive ma status "niegraniczony". Początkowo było 30GB. A w takiej sytuacji to jakiś admin u mnie w firmie musiałby się chcieć doktoryzować nad zawartością lub rozmiarem plików, żeby wystąpił jakiś "problem". Trzeba będzie...- gentillo
- Post #71
-
No i poszło mi się paść 40TB mediów:( Niby mam przypisany zapasowy google drive, ale źródłowy po prostu wyparował. Nie ma go w ogóle. Nie mam też żadnego maila w sprawie usunięcia. Powinien być? Wcześniej ktoś pisał, że można przenieść dane. Ale żeby przenieść dane musiałbym mieć jakikolwiek...- gentillo
- Post #69
-
Ok. To zadam pytanie inaczej. Czy w sytuacji takiej jak moja jest możliwość instalacji przez CLI z innego źródła, tak żeby obecna konfiguracja została niezmieniona? Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka- gentillo
- Post #63
-
Mam instalację przez app center z qnapstore.eu. Wisi tam wersja 1.57. Jak zaktualizować do 1.58? Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka- gentillo
- Post #61