-
P
Recenzja Wykorzystanie pamięci podręcznej w serwerach NAS na przykładzie serwera QNAP TS-464 i dysków WD RED
Cache. Pamięć podręczna. Jestem pewien, że wielu z was spotkało się z którymś z tych określeń jeśli nie z jednym i drugim jednocześnie. Pojęcia te są z pewnością nieobce, jeśli czytujecie nasze publikacje dotyczące procesorów, gdzie ten konkretny rodzaj pamięci odgrywał i odgrywa nadal bardzo...- PurePC.pl
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Aktualności z branży i informacje prasowe
-
Ł
Recenzja Nowości backup & storage W11 2023
Zestawienie najciekawszych informacji ze świata backup i storage z minionego tygodnia. Qnap Launches Security Bounty Program to Proactively Enhance Information Security and Ensure Network Security QNAP ogłasza Security Bounty Program, który umożliwi zgłaszanie wykrytych podatności oraz...- Łukasz Milic
- Temat
- Forum: Recenzje, artykuły, wdrożenia i analizy
-
Ł
Artykuł Nowości backup & storage W11 2023
Zestawienie najciekawszych informacji ze świata backup i storage z minionego tygodnia. Qnap Launches Security Bounty Program to Proactively Enhance Information Security and Ensure Network Security QNAP ogłasza Security Bounty Program, który umożliwi zgłaszanie wykrytych podatności oraz...- Łukasz Milic
- Temat
-
G
Artykuł Zarządzalny przełącznik PoE++ o mocy 90W do montażu w szafie serwerowej
Taiwan, Taipei, lutego 16, 2023- QNAP® Systems, Inc., wiodący innowator w zakresie rozwiązań komputerowych, sieciowych i pamięci masowych, zaprezentował w dniu dzisiejszym przełącznik QSW-M2106PR-2S2T. Przełącznik można zamontować w szafie RACK, obudowa zajmuje tylko połowę jej szerokości...- Grzegorz Bielawski
- Temat
-
G
Recenzja Zarządzany przełącznik QSW-M2106R-2S2T z portami 2.5GbE i 10GbE w wąskiej obudowie RACK
Taiwan, Taipei, stycznia 16, 2023- QNAP® Systems, Inc., wiodący innowator w dziedzinie rozwiązań obliczeniowych, sieciowych i pamięci masowej, prezentuje zarządzany 10-portowy przełącznik QSW-M2106R-2S2T. Dzięki obsłudze 2,5GbE oraz 10GbE, praktycznym funkcjom zarządzania w warstwie 2...- Grzegorz Bielawski
- Temat
- Odpowiedzi: 1
-
G
Recenzja Zarządzane przełączniki warstwy 2 QSW-M2106 z portami 2.5GbE & 10GbE
Taiwan, Taipei, listopada 29, 2022- QNAP® Systems, Inc., wiodący producent rozwiązań do przechowywania danych oraz sieciowych, zaprezentował dzisiaj nową serię dziesięcioportowych zarządzanych przełączników sieciowych warstwy 2 QSW-M2106, obejmującej modele QSW-M2106-4C i QSW-M2106-4S. Dzięki...- Grzegorz Bielawski
- Temat
- 10gbe portów
-
G
Recenzja QNAP prezentuje serię TVS-hx74 ZFS NAS
Tajpej, Tajwan, listopada 17, 2022 – Firma QNAP® Systems, Inc., wiodący innowator w dziedzinie rozwiązań obliczeniowych, sieciowych i pamięci masowej, prezentuje serię serwerów NAS TVS-hx74 z systemem operacyjnym QuTS hero, w tym 4-zatokowy TVS-h474, 6-zatokowy, TVS-h674 i 8-zatokowy TVS-h874...- Grzegorz Bielawski
- Temat
- danych intel pamięci prezentuje
-
Dyskusja Wolne kopiowanie do NAS / nawet po FTP
1655631685 przesyłam plik Na razie są to informacje z jednego dysku. Drugi robi pełny test S.M.A.R.T- kapuan
- Post #12
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
FAQ Qsync - wymagania - CPU - wolno synchronizuje dane do serwera
Jeśli aplikacja Qsync zwolniła i bardzo długo zajmuje jej synchronizacja plików upewnij się kilku kwestii: Do połączenia z serwerem QNAP NAS w aplikacji Qsync nie używasz połączenia realizowanego przez chmurę QID/CloudLink lecz połączenia bezpośredniego do serwera. Upewnij się, że problem nie...- Silas Mariusz
- Temat
- intel qsync
- Forum: Wiki & FAQ
-
P
QNAP TS-364 - Test najnowszego trzydyskowego serwera NAS QNAP z Intel Celeron N5105, obsługą SSD M.2 oraz sieci 2.5G Ethernet
QNAP TS-364 - Test najnowszego trzydyskowego serwera NAS QNAP z Intel Celeron N5105, obsługą SSD M.2 oraz sieci 2.5G Ethernet Podstawowym zadaniem serwera NAS jest dbanie, by składowane na nim dane były bezpieczne. Bezpieczeństwo to opiera się głównie na kopiach zapasowych danych urządzeń...- PurePC.pl
- Temat
- celeron danych intel serwera sieci
-
wybór NAS dom, biuro - porównanie w praktyce TS-453D vs TS-473A
chciałbym także ustalić dlaczego, jak czytałem już na forum, ktoś napisał, że RAID5 w domu nie ma zastosowania i proponował RAID1 bez uzasadnienia? czy podzielacie takie zdanie i dlaczego? dla mnie w przypadku kiedy danych mam dużo ponad 5TB... to RAID5 jest jakby ekonomicznym rozwiązaniem...- kompan
- Post #19
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dziękuję za wyjaśnienie jednak pytałem o coś innego i nie pomyślałem aby zalewać wypowiedź wszystkimi szczegółami. Wiem jakie prędkości są w LAN i WAN.... i przeliczanie.... to że później będę chcieć korzystać zdalnie oczywistym jest, że ograniczać mnie będzie prędkość po kablu LAN - możnaby...- kompan
- Post #18
-
W sieci 1Gbit maks to ~100MB/s więc dołożenie SSD nic nie zmieni - tak samo skopiujesz dane na SSD co na HDD. W sieci 2.5GBit maks to ~250MB/s więc SSD da przewagę ~50%? Zależy ile wyciągniesz na HDD. No i trzeba pamiętać o zużyciu dysku SSD (bo będzie przez niego przewalana masa danych) i jego...- jerry1333
- Post #17
-
Piszesz, że głównie archiwizacja danych, to po co się pchać w najdroższy sprzęt. 653d starczy na długo, a wydatki to będą głównie dyski. 653d można kupić za 2700zl, do tego 16gb ram za 300zl i działasz na tym długo. Męczy cię, czy to jest wydajniejsze od qnap na ryzenie, ale pamiętaj, że wąskim...- esselite
- Post #13
-
Pomoc Pomoc przy wyborze routera do domu
:D @Ice ma. Ale zobacz sobie filmiki na YT z konfiguracji obu sprzetow. Mikrotik nie ma podjazdu do UI w ubiquity. Tam wszystko da sie wyklikac, wszystko ladnie wyglada... Jedyny minus to cena. W mikrotiku zrobisz to samo albo i wiecej, ale to nie wyglada, no i trzeba sie tu bardziej znac, bo...- Pawliko
- Post #14
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja QNAP TS-251D + Karta LAN USB 2.5 GbE
Witam, Podłączyłem kartę sieciową LLANO 2.5GbE USB (Realtek RTL 8156B) do TS-251D karta została wykryta widać ją w "Sieć i przełącznik wirtualny" ustawiłem ją jako Priorytet 1, a tą wbudowaną jako Priorytet 2. Kabel LAN z karty USB wpięty do Qnap QSW-1108-8T kolejna ta sama karta LLANO 2.5GbE...- dobo
- Temat
- color karta sterowniki ts-251d
- Odpowiedzi: 10
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Sprzedam QNAP TS-251 - Serwer plików NAS 8GB RAM 2xGbit LAN GDAŃSK
Sprzedam używany serwer NAS QNAP TS-251 bez dysków twardych. QNAP jest używany cały czas z zasilaczem UPS (widać go na zdjęciu) więc nie był gwałtownie wyłączany przy zaniku napięcia. Zainstalowałem w NASie pamięć DDR 8GB w jednej kości więc można jeszcze dołożyć w razie czego RAMu (chociaż nie...- nelik1987
- Temat
- 8gb lan nas qnap qnap ts-251 ram serwer ts-251
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
Zakup karty QM2
Generalnie wąskim gardłem będzie PCIe - nawet sam QNAP o tym informuje: Gniazdo 1: PCIe Gen 2 x2 Ograniczenia przepustowości PCIe spowodują pogorszenie wydajności NAS 10GbE. Teoretyczny transfer przez takie łącze: ~2GB/s - ja na dwóch dyskach w R1 nie wyciągam nawet połowy tego (nie jest to...- jerry1333
- Post #7
-
Dyskusja TS-453D nieudany upgrade
Naprawione przez QNAP, możę się komuś przyda. Zaktualizowałem i tym razem wszystko było OK. https://www.qnap.com/pl-pl/release-notes/qts/4.5.3.1652/20210428 Fixed Issues: Users could not connect to the network when the jumbo frame of a 2.5 GbE network adapter was not set to 1500 bytes.- sosen
- Post #17
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
QTS 4.5.3 build 4.5.3.1652 - 20210428
[Important Notes] - For the status of QTS updates and maintenance for your NAS model, visit Product Support Status - QNAP - To learn more about NAS models that support the TL-D800C, TL-R1200C-RP, TL-D400S, TL-D800S, TL-D1600S, TL-R400S, TL-R1200S-RP, see the Compatibility List at Storage...- SiewcaRyżu
- Temat
- download firmware oprogramowanie qts
- Odpowiedzi: 16
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)