-
Discussion Odmontowane wolumeny
Niestety nie mogłeś tego zauważyć. Ja miałem okazję nauczyć się tego jak byłem jeszcze dzieckiem i zauważyłem że mi się pliki po skopiowaniu na inny dysk różnią w hexedytorze. To jest ten rodzaj wiedzy o ktorej nawet jakbyś przeczytał gdzieś w internecie to nie zwróciłbyś na to uwagę. … do...- Silas Mariusz
- Post #29
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Link: https://youtu.be/e4nhxGYdB7I ostatni part DONE- Silas Mariusz
- Post #27
-
Naprawa wciąż trwa. Przy tej ilości migawek, może to potrwać bardzo długo... czekamy... (Należy brać pod uwagę, że uszkodzona pamięć RAM, która przełożyła się na utratę danych, może skutkować dużym uszkodzeniem uniemożliwiającym naprawę systemu plików, zwłaszcza, że problem występował dłużą...- Silas Mariusz
- Post #26
-
Trwa w tym momencie backup meta danych na pendrive...- Silas Mariusz
- Post #25
-
Okay. Zerknę pozniej- Silas Mariusz
- Post #23
-
Brak odpowiedzi z Twojej strony. Zaczynam urlop. W zgłoszeniu napisałem, że proszę o podłączenie pendrive 128GB sformatowany to NTFS. Są space map counts błędy, które należy naprawić.- Silas Mariusz
- Post #21
-
leci test puli dyskowej... jest progress... system zaczytal sporą ilosc migawek- Silas Mariusz
- Post #20
-
wystartuj go z dyskami... zobaczymy jak powazne są uszkodzenia i to jest ten moment na forum, gdzie powyższy case powinien być przykładem, dlaczego niewolno cebulić na pamięciach RAM zrozumie to tylko ten, który już raz stracił dane @Pbxfxo :)- Silas Mariusz
- Post #18
-
to podmien... i zgodnie z moją odpowiedzią: Po wymianie pamięci RAM należy zbootować urządzenie bez dysków (!), następnie: z poziomu Qfinder aktywować SSH, zalogować się na użytkownika admin po SSH (np. putty) przy użyciu jako hasła: cloudkey (prawy przycisk na liście urządzeń w Qfinder ->...- Silas Mariusz
- Post #16
-
Logi nie widzą drugiej kości. Czy jest ona teraz włożona? Jeśli tak to mamy winowajce.. Odpalam w między czasie memhound cd / sudo -i cd /tmp /etc/init.d/services.sh stop wget https://files.qnap.net.pl/pub/io/memhound.tar.gz tar zxvf memhound.tar.gz chmod +x memhound* ./memhound-x86_64 --quick...- Silas Mariusz
- Post #14
-
pytanka nie na helpdesk bo tam mnie obowiazuje pewnego rodzaju "dyplomacja" mam podejrzenie usterki sprzetu i to bardzo duże w związku z tym, że w logach jest wypchnięty Hardware error. 1) czy w lipcu zasadny był OOM (out of memory) ? 2) OOM po za faktem jego wystąpienia może nawet wystąpić...- Silas Mariusz
- Post #12
-
tak, zrob to i napisz numer ticketu tutaj- Silas Mariusz
- Post #10
-
Zrób to polecenie które mówiłem i ticket na helpdesk. Jutro z samego rana Ci na to zgłoszenie odpisze i poproszę o aktywację zdalnego wsparcia.- Silas Mariusz
- Post #8
-
A masz dostęp do danych? Bo ja nie widzę. Odmontowany wolumin…- Silas Mariusz
- Post #6
-
SSH na admin'a: pdata_tools_8192 thin_check /dev/mapper/vg1-tp1_tmeta --non-exclusive jak wyjdzie space map counts ==> mozna naprawic = usterka typu scandisk, ale wymaga pewnych procedur, w zasadzie do opisania w formie tutorialu (kontakt support) jak wyjdą errory typu mapping mismath ==> nie...- Silas Mariusz
- Post #4
-
AI suggestion Słuchaj, nie odpala mi się QNAP… nie mogę się zalogować swoim hasłem. Czy jest jakaś metoda step-by-step żeby go uruchomić?
Hey! Słuchaj, nie odpala mi się QNAP… nie mogę się zalogować swoim hasłem. Czy jest jakaś metoda step-by-step żeby go uruchomić? 👋- Silas Mariusz
- Thread
- Replies: 2
-
AI suggestion Jak uruchomić powiadomienia w net backup replikator? Podczas uruchamiania kopii.
Netbak Replicator jest starym programem i udostepnianym na zazsadach EOL AS-IS. To oznacza, że został wycofany, ale QNAP go udostępnia jak działa to działa, a jak nie to trudno...- Silas Mariusz
- Post #3
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
AI suggestion Jak wykonać test iperf3 lub bandwidth test na klastrze HA manager?
Hey! Jak wykonać test iperf3 lub bandwidth test na klastrze HA manager? Lub czy podczas tworzenia klastra jest opcja weryfikacji prędkości? Ponadto rozwiej wątpliwość.. bo ja gdybym robił ten mechanizm to zastosowałbym zupełnie inne sysctl wytyczne działania buforów sieciowych i cache pakietów...- Silas Mariusz
- Thread
- Forum: Zadaj szybkie pytanie do AI
-
AI suggestion jak zrobic downgrade z quts hero 6.x na h5.2.9?
Hey! jak zrobic downgrade z quts hero 6.x na h5.2.9? 👋- Silas Mariusz
- Thread
- Forum: Zadaj szybkie pytanie do AI
-
Article [Niedokończony] Czy procesor ośmio-rdzeniowy, w Twoim NAS, może działać wolniej niż czterordzeniowiec? - No właśnie... - To zależy
Czy procesor ośmio-rdzeniowy, w Twoim NAS, może działać wolniej niż czterordzeniowiec? - No właśnie... A w komputerze PC? - To zależy, ... i mało osób sobie zdaje z tego sprawę ale NVMe w NAS-ie też bierze w tym udział. Z cyklu „Kroniki z sektora zero”. Temat intrygujący, zawsze do...- Silas Mariusz
- Thread
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.