1. jerry1333

Dyskusja Trwałe usunięcie danych z dysków w raid 5

Użyć zewnętrznych narzędzi do nadpisania danych na dysku (podłączyć do kompa, wyzerować, powtórzyć dla wszystkich dysków). Jakiego narzędzia użyjesz to już twój wybór - ja nadpisałbym dysk 3-4 razy różnymi trybami (zerowanie, dane losowe, same 1, dane losowe). Jeśli chcesz mieć 100% pewności że...
  2. panqmark

Dyskusja QNAP powrót do ustawień fabrycznych- czy sformatuje też podłączony dysk USB?

Dzień dobry. Tak jak w temacie. Chce przywrócić QNAP do ustawień fabrycznych co wiąże się z wyczyszczeniem danych QNAP. Mam podpięty zewnętrzny dysk USB. Czy QNAP sformatuje również ten dysk podczas czyszczenia danych? Pozdrawiam!
  3. M

Pomoc Docker compose. Ciekawy problem z siecia

Tak, po zmianie portu z 443 na 8443 poszło bez problemu. Nie wiem czy to cos wprowadzi do tematu, ale ponizej mam zrzuc z docker inspect z sieci na ktorej jest problem z 443 (docker inspect 1541667856ec). POniższy listing pochodzi ze zrzutu po zamianie portu kontenera z 443 na 8443. [ {...
  4. george2002

Sprzedam TVS-473e z 8GB RAM

Witam, jak w temacie, sprzedam Qnap w pełni sprawy wyczyszczony gotowy do działania model TVS-473e z 8GB RAM - zainteresowane osoby zapraszam do kontaktu :)
  5. george2002

Sprzedam Qnap TS-653B z 8GB RAM

Witam, jak w temacie, sprzedam Qnap w pełni sprawy wyczyszczony gotowy do działania model TS-653B z 8GB RAM - zainteresowane osoby zapraszam do kontaktu :)
  6. george2002

Sprzedam Qnap TS-253Be z 8GB RAM

Witam, jak w temacie, sprzedam Qnap w pełni sprawy wyczyszczony gotowy do działania model TS-253Be z 8GB RAM - zainteresowane osoby zapraszam do kontaktu :)
  7. Kamil84

Dyskusja Wymiana dysków o różnych cache.

Tak są. Ale będzie wyczyszczony, nie o dane chodzi, tylko czy tak można - z różnym cache i że jeden to Pro a drugi nie. No to super wiadomość, będę działał. Sent from my Xiaomi 14 pro
  8. p0liceman

Pomoc Pierwsza konfiguracja TS-464 - system na ssd m.2 + migracja dysków HDD z poprzedniego nas TS-253A

Cześć, Gdzieś było, bo też się przeklikuje przez wątki z ponowną inicjalizacją QNAPa i nie nie mogę odszukać. Jeżeli dobrze kojarzę, to ktoś wspomniał, żeby wyczyścić dyski z danymi. Oczywiście jeśli można. Postawić system na SSD i dopiero potem zamontować dyski na dane. Była jakaś sytuacja, że...
  9. S

Dyskusja Hybrid Backup Sync - duży rozmiar aplikacji

Witajcie. Mam problem z kończącym się miejscem na dysku. Zorientowałem się, że apka Hybrid Backup, której używam rozrosła się do ponad 160GB. Czy wiecie jak można wyczyścić jej logi lub jakieś tempy, ktore pewnie są przyczyną takiego stanu rzeczy?Gdzie ich szukać? Z góry dziękuję za pomoc
  10. kroko

Dyskusja Qmagie i Coral M-2

Witam! W uzupełnieniu do tematu. Zakupiłem Google Coral USB Accelerator Akcelerator podłączony do serwera Qnap Ts-253Be. Po podłączeniu system wykazywał działanie akceleratora wszędzie, tj. w ustawieniach QuMagie , Panel sterowania, Multimedia Console. Niby wszystko grało po wskazaniu...
  11. D

Pomoc Virtualstation - problem

Spokojnie, powinny zostać ci pliki *.img Je normalnie podepniesz i uruchomisz virtuale. Zrób sobie kopie w razie w i podpinaj. Czyli zakładasz nową maszynę wirtualną, tutaj miałem w ustawieniach problemy, ale wybrałem generic system a procesor pasthroo i podpiąłem dysk do virtuala z tego iso...
  12. marcmo

Pomoc Virtualstation - problem

To jest jakiś dramat. Wyczyściło mi wszystkie wirtualki.
  13. S

Dyskusja Ostrzeżenie - Odczyt/Usuwanie

Public będzie rozbijany na foldery współdzielone dla działów, jest to w trakcie wdrażania. Chodzi mi bardziej, dlaczego jest komunikat o progu, support qnapa nie zna na to odpowedzi "Użyta kopia migawkowa" czy mogę to jakoś sam wyczyścić, bo zawsze to czyścił mi support z qnapa przez cli...
  14. SiewcaRyżu

Dyskusja [v3.0.10.1567] System.Net.WebException: DNS Name Resolution Failure: 'skyhook.sonarr.tv'

docker korzysta z kernela danego hosta , więc jest zależny od systemu :P trzepać ustawienia sieci dockera - może coś ci wyczyścili ? ┌─[root][kanapa][~] └─▪ docker exec -it radarr /bin/bash root@fea174b27131:/# cat /etc/resolv.conf search local nameserver 127.0.0.11 options ndots:0 ja mam...
  15. ckarol86

Pomoc Bad sector - czy dysk jest bezużyteczny dla QNAP?

Cześć, Działał sobie NAS TS-251 z dwoma dyskami 3TB WD RED, wysłałem go paczkomatem oryginalnie zapakowany z dyskami w środku. Dodatkowo karton mocno 'opiankowany'. Dotarł na miejsce bez uszkodzeń i na drugi dzień pojawił się błąd dysku 2, wykryto 1 bad sector ale aktualnie dysk jest...
  16. G

Dyskusja img puchnie i puchnie mimo 1 migawki

według mojej virtual station nie ma zwalniania pamięci Why is the image size of the virtual machine HDD (as shown in File Station) larger than the actual VM's HDD size? Niby klonowanie powinno wyczyścić plik z migawek, ale już to sprawdzałem i niestety nowy obraz był równy staremu lub większy...
  17. jaras13

Dyskusja QuFirewall - brak dostępu do ustawień

Odświeżę temat. Czy coś pomogło? Mam ten sam objaw. Najpierw logowało a teraz mam pusty ekran z regułami i nie mogę dodać żadnej nowej. Prawdopodobnie zrobiło się tak gdy chciałem przywrócić regułę Basic nie usuwając starej ( w sumie to kilka razy próbowałem). Pewnie pogubił się z takimi samymi...
  18. Robin

Dyskusja Error in browser after upgrading rTorrent

Thanks for your reply bro, but no help as I said. tried both edge and chrome with inprivte mode.
  19. SiewcaRyżu

Dyskusja Error in browser after upgrading rTorrent

read changelog! start browser in incognito mode and try acessing rtorrent, if it works - wipe browser cache